I Morse Skickade Jag Min Man Ut Till En Stad På Kanten

I lördags natt, efter att vi hade äntligen fått barnen att sova, och jag och min man var på att kollapsa på soffan för en kväll med Netflix, min telefon började att lysa upp med nyheten att det hade varit en explosion i stadsdelen Chelsea på Manhattan .

Vi har bott i New York-området i stort sett alla våra liv. Det har varit några explosioner här och där — oftast, det är ett rör som exploderar eller en gas läcka explosion, sällan något alltför olycksbådande. Jag var glad att se att det fanns inga omedelbara dödsfall, och att de flesta av de skadade verkade troligt att återhämta sig ganska snabbt.

Men de nyheter som utvecklade sig blev det klart att det var mycket mer än så. En bomb lördag morgon i Seaside Park, New Jersey. En annan undetonated bomb som finns i Chelsea ett par kvarter bort från där den första explosionen inträffade. Och denna morgon, jag vaknade för att få reda på att fler bomber hittades nära en järnvägsstation i Elizabeth, New Jersey. Myndigheterna ville inte säga om dessa bomber var helt kopplad, men du behöver inte vara en raketforskare för att hypotes att de förmodligen är kopplade på något sätt.

Från och med nu, den viktigaste misstänkt i bombningarna har gripits även om det är oklart vad hans motiv var, och om några andra personer som var inblandade, och möjligen fortfarande försvunna.

Och denna morgon, som han gör varje morgon, min man vaknade vid 5, duschade, klädde på mig, plockade upp sin ryggsäck full av papper, och gick ombord på ett tåg till Manhattan, där han undervisar i gymnasiet engelska.

Min man jobbar nära Times Square, en obestridd mål för terrorister.

Jag vill inte låta rädslan dominera mitt liv. Jag vill inte att de som begår terror som detta för att vinna. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var livrädd för att låta min man går till jobbet denna morgon.

Det är en välbekant känsla, tyvärr. Vi var nygifta under terrorattackerna den 11 September, och båda arbetade i staden den dagen. Även om vi undkom oskadd, dessa känslor av ren och skär rädsla levde i våra ben för veckor och månader efter attentaten. Att säga hejdå varje morgon var ut med vetskapen om att något hemskt skulle kunna hända vilken dag som helst — att varje adjö kan vara ett sista farväl.

Det är en känsla nästan varje förälder i skolan-äldre barnen hade efter Sandy Hook skytte . När jag plockade min kindergartener upp att eftermiddagen efter inspelningen, jag var inte den enda mamman som var snyftande, kramade hennes barn tajt, och rusar hem.

Sedan den dagen, jag kom ihåg att alltid berätta för min son att jag älskar honom innan drop-off och ger handen ett trångt. Och varje gång jag hör sirener gå ut i vår närhet på en skoldag, jag genast orolig att det har hänt något på min sons skola.

Vad fan är fel med vår värld?

Jag vet att detta uppvärmd i samband med politiska val säsongen, det kommer att finnas en massa människor som pekar finger när det kommer till en händelse som den i New York/New Jersey bombningarna. Men om asshole som gjorde detta är en homegrown terrorism, som är ansluten till en internationell terrorist organisation, eller bara lite galen, hatiskt galning som vill ha uppmärksamhet, jag tror att vi alla kan enas om att något är väldigt fel med vår värld och vårt land.

I somras såg vi värsta massa skytte i USA: s historia. I själva verket, 16 av de värsta massa skottlossningar i Usa ägde rum under de senaste 10 åren . Usa tar ett av de högsta priserna i världen i termer av gun-relaterade dödsskjutningar. Jävla härlig.

Vi har sett en kraftig ökning av hatbrott i Europa och hela världen. Även i år 2016, när vi har gjort stora framsteg i termer av acceptans och lika rättigheter för homosexuella, LBGT gemenskapen är fortfarande, i särklass, det främsta målet för hatbrott i Usa . Och under de senaste månaderna, det har varit en mycket oroande ökning av hatbrott mot Muslimska Amerikaner .

Oavsett var du står politiskt, det går inte att förneka att vi har att göra med en aldrig tidigare skådad mängd av hat och rädsla i vårt land. Som en mamma som vill inget annat än att skydda henne och hennes barn och hennes familj, min primära känsla är en överväldigande känsla av hjälplöshet som om det hela.

Jag kunde inte sova i natt oroande om min man kommer till jobbet i morse. Jag nästan ville rusa till honom vid 5:45 så jag hörde honom öppna dörren för att lämna och berätta för honom att stanna hemma idag. Men jag visste att han hade ett rum fullt av tonåringar som förlitar sig på honom — inte bara för att undervisa dem Macbeth men också för att försäkra dem om att allt skulle vara OK i sin stad, och livet skulle gå vidare.

Jag antar att det är allt vi har just nu — en försäkran om att de flesta av oss kommer att komma ut dessa typer av skrämmande stunder relativt helskinnade, och att det faktiskt gör väldigt lite känsla att leva efter våra dagar i rädsla .

Jag vill tro att det är sant. Det gör jag verkligen. Men jag måste också leva med känslan av att världen är mycket, mycket trasig på sistone. Det känns som att vad som helst kan hända när som helst och att ingen riktigt är säker.

Hur ska vi kunna hålla mig lugn vid stunder som denna? Hur ska vi kunna mor till våra barn? Hur i hela friden ska vi kunna förklara det här för skit till dem?

Jag har inte svaren, inte alls. Allt jag har är kramar, extra kyssar, och den hand kramar min familj går ut genom dörren. Och just nu, som måste vara tillräckligt.

ADVERT

Lägg till din kommentar