Till Den Nya Stay-At-Home-Mamma: Du har Fått Detta

Som jag väntade ankomsten av mitt första barn hade jag inga konkreta planer för kommande år. Ärligt talat, jag var mest fokuserad på att göra det genom arbete, som i princip livrädd för mig. Utöver det, jag visste att jag skulle ta minst en termin ledigt från mitt college undervisning jobb. Men jag hade inga riktiga planer efter det.

Och då han kom: de vackraste, mest intensiv, härlig, alla tidskrävande varelse jag någonsin träffat. Även efter de första månaderna, han ammade varje sekund och hela natten. Han var omöjligt att slå sig in i sömn. Ingen kunde göra det utan mig, min man eller mina bröst. Ser tillbaka, jag är säker på att han skulle ha så småningom accepterade vård från någon förutom oss, men som en ny mamma, jag kunde helt enkelt inte föreställa sig hur det skulle fungera.

Förutom att gå tillbaka till arbetet inte vettigt ekonomiskt. Mellan mina resor, lön, och de astronomiska kostnaderna för vård av barn i mitt område, jag skulle bara bryta även om det. Så jag i princip föll i hela SAHM sak, både av nödvändighet och eftersom det är där mitt hjärta ledde mig.

Åren flög förbi. Fem år, jag hade en annan unge. Jag hittade deltidsarbete jag kunde göra runt min mans arbete schema. Men för alla dessa år, jag har varit en hemma. Jag har varit en ansvarig från gryningen tills min man kommer hem varje kväll. Ofta gör jag det med mycket lite sömn eller sömn bryts upp av ammande barn, sjuka barn, eller orolig mamma tankar.

Låt mig säga dig, det är jävligt svårt. Jag älskar det, och jag skulle inte ha det på något annat sätt. Men att vara en stanna hemma mamma arbete (och låt inte någon säga till dig annars!). Den testar dina gränser på alla sätt, men det ger dig också möjlighet att utnyttja den styrka du inte visste fanns. Det är en möjlighet för ditt mest badass själv att lysa igenom.

Mitt andra barn kommer att börja halv dag pre-K i höst, och så jag börjar se ljuset i slutet av tunneln (och tro mig, tårarna har redan börjat också). Men jag vet att alla dessa år sedan, när jag först började som en SAHM, jag hade verkligen ingen aning om vad jag höll på med. Jag visste inte hur jag skulle göra det genom varje lång, lång dag.

Så, till alla er nya mammor bara har börjat, här är några snabba råd, några pärlor av visdom för att underlätta dig i denna galna, vackra rida på vistelse-at-home mommyhood:

1. Det är OK att ventilera.

Det är faktiskt nödvändigt och friska. Bara för att du klagar ibland betyder inte att du inte älskar ditt barn eller inte flytta berg för dem. Det är bara det att de kan göra att du känner mig så jäkla stressad och trött som du vill skrapa dina ögon ut ibland. Det är normalt. Klaga om det hjälper.

2. Det är OK att be om hjälp.

Detta är något jag försöker bli bättre på mig själv . När barnet är sjukt, och så är du, det är OK att be din partner att ta en dag ledigt för att hjälpa till. Det är OK att be din granne att gå din stora barn till skolan om ditt barn är att ha en tantrum om byxor. Det tar en by, verkligen. Försök inte att vara en martyr hela tiden. Du ska paus från all press.

3. Jämför dig inte med andra SAHMs.

Även de mammor som verkar ha det tillsammans, verkligen inte. Vi alla kämpar för att vara organiserade och patient på en daglig basis. Som vi alla kämpar med oro och trötthet. Det är en del av jobbet. Så är yoga byxor med hål, och ingen dusch i dagar på slutet.

4. Försök att komma ut ur huset när du kan. Du behöver prata med andra vuxna.

Lyssna, jag vet hur omöjligt det kan kännas att komma ut med barnen. Ingen kommer att få klädd, alla är hungriga på fel tid, du har inga rena underkläder, och de rätter som är staplade ända upp till taket. Men bara sätta din jacka på över din pj ' s, skopa upp dina barn, och ta en promenad runt kvarteret. Även slående upp en konversation med brevbäraren kommer att hjälpa till att bryta upp monotonin i det hela.

5. Kasta skuld i papperskorgen, där det hör hemma.

Jag kämpade i flera år med min identitet som en stay-at-home-mom. Borde jag inte göra något mer prestigefyllda, något med min högskoleexamen? Jag kände mig som skakas med skuld, eftersom jag inte bidra till vårt hushåll lön. Det är allt skitsnack. Karriärer kan plockas upp senare. En del av oss tycker att moderskap ge gåvor till våra karriärer som vi inte förvänta sig. Och som om ingen-inkomst sak? Tänk på hur mycket du kan kosta om man anställt dig själv. Se det? Du skulle bryta banken.

6. Ta tid för dig själv.

Här är en annan jag jobbar fortfarande på. Och jag vet att det känns omöjligt att göra, särskilt när barnen är små. Men du måste gör det. Om du inte fyller upp dig själv, du har inget kvar att ge. Ta en 15 minuters bad. Ta din middag till ditt sovrum så att du kan äta i fred för 10 minuter. Gör något som påminner dig om vem du är utanför rollen som mamma .

Det kan vara oerhört tröttande och överväldigande att vara ensam vaktmästare för unga barn. Det kan vara ensamt, isolerat och bara rent ut sagt tråkigt. Men det är också vackra. Det finns stunder jag har upplevt med mina barn som är ren magi. Jag vet hur svårt det är, jag kommer att se tillbaka på det hela ömt och önskar att jag kunde återuppleva det hela igen.

Så, det är en helt ny SAHMs: Det är svårt. Det är tänkt att vara. Men du gör det. Du gör minnen. Och du kan inte se det än, men du är sparkar några allvarliga ass. Så skär dig själv lite slack och sola sig i awesomeness göra några av de mest viktiga arbete på jorden.

ADVERT

Lägg till din kommentar