En Ny mammas Liv, minut-för-Minut

Ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter på en dag, och som en ny mamma Jag är vaken för de flesta av dem. Vaken igen, lilla vän? Men det är 5:30 i morgon, och jag svär du var bara upp för två timmar sedan. Morgnar som används för att vara en intern kamp mellan att sova i och att arbeta ut, men en hungrig bebis gråter för mat har ingen snooze-knappen. Jag är trött, minuter gå med i ett disigt töcken av sömnbrist lindras av koffein.

Ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter, och ännu en dag har gått av och där det känns som att jag har åstadkommit någonting. Hur är huset stökigt redan? Inte jag bara städa upp i går? Hur kan en liten person som inte ens kan gå behöver så många saker? Mer tvätt? Livet blir repetitiva: barnet sover, barnet äter, mamma försöker att sova, mamma skulle få att äta, försök att plocka upp huset medan barnet sover, och upprepa. Sysslor som används för att vara något som jag passar på innan jobbet eller på lunchen. Tvättservice var aldrig en oöverstiglig uppgift som verkar ta en hel dag.

Ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter på en dag, men jag har inte ens haft tid att duscha. När var sista gången jag duschat? Kom ihåg att när dagen började med en fräsch föna, en söt outfit och smink? Idag är jag glad om jag kom ihåg att byta ut min pyjamas och borsta mina tänder. Behöver jag ens egna kläder som inte är utformade för yoga, för jag kan inte komma ihåg senaste gången jag var klädd i byxor som zippad, men vem räknar?

Ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter på en dag, och om jag placera värdet av min dag i vad jag åstadkommit, mina dagar verkar värdelösa. När min man kommer hem från jobbet, han frågar: "Vad gjorde du idag?" och det är svårt att ens uttrycka vad passerat tiden. Mellan utfodring av barnet och tröstar tårar, och försöker att inte låta mitt hus ser ut som ett avsnitt av Hamstrare Jag har varit upptagen hela dagen, men inget av det känns mätbara. Jag visste inte att slutföra ett stort projekt på jobbet, jag har inte gjort några framsteg på vägen mot mina mål, och om jag skulle bedöma hur upptagen jag var med sysslor av hur rent huset ser ut, ja då, jag har inte gjort någonting, och vi kommer att upprepa det hela igen i morgon .

Ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter på en dag: Ingen dusch, mer tvätt, och huset verkar bara bli stökigare och stökigare, men jag påminna mig själv varje dag att dessa stunder är de som jag kommer se tillbaka på ett år från och med nu och önskar att jag kunde ha tillbaka. Jag sitter här och skriver medan min 1 månad gamla son sover på mitt bröst. När började det hända? Jag blinkade, och en månad gick. Om bara min sista månaden av graviditeten kunde ha gått så snabbt! I mitten av sömnlösa nätter och massor av blöjor, de första veckorna och månaderna av moderskap flyger förbi medan jag försök att förstå det hela ur .

Takten i repetitiva dagar men en snabb veckor inducerar en virvelvind av känslor. Jag har aldrig varit så här lycklig och kär, men samtidigt kände mig så instängd av mitt hus och aningen bitter på att min man får lämna huset och gå till jobbet. Jag är deprimerad på samma gång att min mammaledighet är det som flyger förbi, och snart, jag måste lämna min dyrbara paket att återgå i arbete, men samtidigt, tror jag, att jag måste vara galen, eftersom det inte kan vara möjligt att känna alla dessa känslan på en gång.

Men jag känner alla dessa känslor på en gång så jag kämpar för att lära sig att vara närvarande och njuta av dessa flyktiga stunder, eftersom det inte kommer att vara så här länge. En dag för tidigt, barnet kommer inte att gråta i 2 a.m . Han behöver inte mig för att hålla honom så att han kan somna. Nu när jag får hålla honom kommer att vara mycket mindre än de stunder som jag inte kan. Det är så svårt att bli påmind om hur snabbt spädbarn blir småbarn i mitten av kamp, eftersom det finns delar av mothering ett spädbarn som gör mig tacksam för att det är bara en fas, men också delar som jag vet att jag kommer att sakna.

Det finns bara ett tusen fyra hundra och fyrtio minuter på en dag, och jag kan inte mäta värdet av hur lång tid det har gått sedan jag har haft möjlighet att lämna huset, hur stor högen av tvätt är, eller vad jag har åstadkommit." Dessa minuter är mätt i snuggles och ler, eftersom dessa minuter är alltför snabb och alltför få, och trots sömnbrist, stökigt hus, och gråtande barn, jag är tacksam för att få njuta av resan.

ADVERT

Lägg till din kommentar