Att Överleva De Första 6 Månader Med Bebis: 8 Tips Från En Barnläkare Mamma

I morse fick jag höra min snart 7-månader gamla baby vaknar, så jag skyndade mig upp på övervåningen för att hämta henne. Hon tittade upp, log ett stort soligt leende, och sig några skiljas men glad fras som hon insåg att det var dags att börja dagen. Så jag ammade henne för första gången idag, gnugga henne med min hand och tittar på hennes små fingrar vilar på hennes kind, jag tänkte: "Hur kunde jag bli så lycklig?"

Det skulle inte ha varit min känsla även för två månader sedan, definitivt inte fyra eller fem månader sedan. Även om jag visste vad att förvänta sig medicinskt med en ny bebis, att jag på något sätt kände blindsided av det ursprungliga trötthet, stress och känslor som kommer med att vara en ny mamma. Det är inte så att varje ögonblick var dåliga och inte att varje ögonblick är perfekt nu. Det är att förhållandet verkligen svårt att riktigt magisk har skiftat betydligt över tiden.

Tillbaka uppe i kolik och sömnlöshet och tårar (eller till och med innan de kom), jag önskade att någon hade satt mig ner och gått igenom "vad man kan förvänta sig under de första sex månaderna" i en mycket verklig, ofiltrerade sätt. Här är mitt bästa försök på att göra just det för alla er nya, trötta mammor och pappor:

1. Det kommer att bli bättre, tro mig.

Om du har lätt för baby, grattis. Sluta nu att berätta för andra föräldrar hur lätt ditt barn är. De kommer bara att gå hem och gråta i privat. Å andra sidan, om du har en tuff, "hands-on" baby, tala om det för andra mammor. Det är det enda sättet att få det stöd du behöver. Ring din mamma eller din syster, en mamma stödgrupp, söka hjälp om du tror att du kan drabbas av postpartum depression eller ångest, möta upp med en vän. Ännu bättre, har vän kommer till dig.

Och när du är i butiken och några random mamma säger att medan du njuter av din 6-veckors baby kolik, "det är ett vackert, perfekt ängel," känn dig fri att låta dina ögon väl upp med tårar eftersom du vet, som stod där med spit-up i ditt hår och dina kläder, tre dagar efter ditt senaste dusch, att ditt barn är bara en perfekt ängel när du sover. Andra erfarna mammor få det också, och de är okej med att du inte är perfekt, medan du väntar på att se ljuset i slutet av tunneln.

2. Det finns alltid en andra chans med föräldraskap.

Ge dig själv en paus om du inte kan läsa 10 böcker till ditt barn idag, om du oroar mer än du ville, eller om du inte gör något "rätt". Det kommer att finnas tillfällen du kommer att planera en utflykt, bara för att inse att du borde ha stannat i. En dag kommer du att snoka runt i din skötväskan när du är ute för att äta lunch och inser att du har inga mer blöjor. Acceptera dina misstag och gå vidare. Du har lärt dig något, och du kommer att bli bättre på det i morgon .

3. Det kommer att bli en dag du tror att du har det listat ut.

Då kommer allt att förändras igen, och du måste lista ut det igen.

När ditt barn utvecklas, de tricks som arbetade med att hjälpa dem sova, för att underhålla dem, och att hjälpa dem att växa kommer att förvandlas som de gör. En dag, de kommer att älska linda, en dag senare det är sömnen säck. Den förändring i stället är inte big deal — det är de två veckor det tar att räkna ut att det är frågan hålla dem (och dig) vaken hela natten. Den goda nyheten är, som du får veta att din lilla guldklimp, de övergångar kommer att bli lättare och lättare.

4. Planera något stort för den 12-månad mark.

Det finns så många upp-och nedgångar under det första året i ett barns liv. De är ofta stora och ofta utmanande. Jag brukade tro att 1: a födelsedag var en rolig tid för ett parti men inte så stor av en milstolpe. Jag hade fel. Det är en stor sak eftersom du överlevde det. Planera en födelsedag dagen för dig och din partner fira ditt hårda arbete, och om det är tid, att planera en fest för ditt barn också!

5. Om din partner tar längre tid än du gör för att knyta an till din baby, oroa dig inte.

Det kommer i sinom tid. Min man var alltid kärleksfull och i kärlek till vår dotter. Han lekte med henne och gosade med henne varje dag. Men just den här månaden sa han till mig, "Det var när hon började skratta och reagera på mig att jag kände ansluten till henne. Det är när vi bundna." Ser tillbaka nu, det är sant. För ungefär en månad sedan började han bad mig att skicka honom bilder när han var på jobbet och jag var hemma med henne. Han började känna sig ledsen när hon var redan i sängen när han kom hem och han var oförmögen att delta i hennes läggdags rutin. Han saknade henne, och han har inte längre bara älskade henne — han gillade henne också!

6. Mammor är inte magiker, och att de inte utvecklar en mammas intuition över natten.

När en ny mamma frågar om du har några idéer om olika sätt att lugna lilla Joey mitt i natten och du svarar, "Hmmm, nej. Vilken tid är det?" det är inte bra. Hon behöver din hjälp, och du har giltiga idéer. Min man lärde sig detta relativt tidigt, tack och lov, med lite varsam handledning från erfarna pappor. När min bebis var gråter vid 6 veckor gamla och jag hade matat, rockade, shushed, och vaggade henne i timmar med något slut i sikte, jag behövde en annan uppsättning av händer för att ge mig en paus. Ännu viktigare, jag behövde någon att ta över och mentalt och känslomässigt för en liten stund. Två problem-solvers är bättre än en.

7. Omfamna det faktum att du och din partner förälder på olika sätt.

Du har förmodligen alltid gjort en hel del saker annorlunda, det har bara inte varit så i ditt ansikte som just nu. Du försöker att samarbeta och skapa enhetlighet för din lilla en, och dina idéer om det bästa sättet att göra det kan vara olika och vissa (eller de flesta) av tiden. Du kan gilla olika flaskor. Du kanske tror att vissa leksaker är bättre än andra. Du kan även ha ett annat sätt att diskutera som flaskor eller leksaker är det bästa. Jag är en talare. Jag kunde verbalt hash ut mina tankar om barnuppfostran hela dagen lång. Min man hatar gör det. Han skulle hellre tror på hans egen om det, och sedan har en kort session där vi försöker att lösa problem. Fair enough, jag har bestämt mig. Jag sparar hashning ut för mina väninnor och min barnläkare, och jag håller det kort och koncist med min man.

8. Lär dig att säga "förlåt" till din betydande andra.

Du går igenom en av de mest betydande förändringar i ditt liv. Så är din partner. Det kommer att finnas tillfällen du kommer att implodera eller explodera från stress av att övergången. När det händer, räkna ut om det är något man lärt sig, eller om kastrull med vatten fick bara lite för het och kokade över.

Den andra dagen, vi var på väg hem från en semester insamling av staden och det var en enorm trafikstockning att ställa min dotter är läggdags tillbaka en timme och lämnade henne skriker i hennes bilbarnstol medan vi väntade 15 minuter att nå utgången så att vi säkert kunde dra över, lägga ännu mer tid på att resa. Det var verkligen inte en big deal, men eftersom jag var på dag tre av sömn utbildning och jag visste att det skulle bli svårare för henne att somna hemma eftersom hon var så trött, det ställa mig utanför. Onödigt att säga, jag var tvungen att be om ursäkt till min man senare på kvällen för att bestraffa honom för att välja "fel väg hem" och "förstör sömnen utbildning." Det var förstås inte hans fel. I själva verket, det hade ingenting med honom att göra. Jag var bara förvärras.

De flesta av tiden, argument som i början är en kombination av rädsla (att något kommer att hända ditt barn, att du aldrig kommer att vara "du" igen, att ditt barn är inte så avancerat som andra barn), frustration och trötthet.

De första två veckor, tre månader, till och med hela första sex till sju månader, kan vara svårt med en liten en. Det är så mycket övergång. I slutet, men det är så mycket glädje.

Jag älskar det här citatet från Rajneesh. Han nämner inte sina fäder, men samma visdom gäller:

"I det ögonblick ett barn föds, mamma är också född. Hon har aldrig funnits tidigare. Kvinnan fanns, men mamma, aldrig. En mamma är något helt nytt."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar