Varför Du Aldrig Behöver Skriva Mig Ett Tackkort

Kära Mammor,

Det spelar ingen roll vad jag gjorde för dig. Kanske jag satt barnvakt eller frivilligt; det kunde ha varit jag tog en måltid när din senaste baby kom hem från sjukhuset. Du kanske tacka mig för att få din dotter sjöjungfrun badkar playset av hennes drömmar på hennes tredje födelsedag. Oavsett vad det är, jag verkligen, verkligen inte vill att du ska skicka mig ett tackkort.

Jag vet att din egen mor borrade in huvudet under hela din barndom att människor som inte skickar snabbt, poetiska tackkort som var lata, värdelösa slatterns. Jag vet att du försöker skapa den bästa exempel för ditt barn, och vi vill alla att våra barn ska lära sig att uttrycka tacksamhet, men jag vet också att du är upptagen och trött och gör det absolut bästa du kan här. Har du tillräckligt på din tallrik, så jag skulle vilja ta bort en liten sak från din massiva att-göra-lista. Tänk på det som en extra bonus till den gåva jag gav dig.

Efter en dag av barn-gräl, pet-vallning och kroppsliga-fluid-rengöring, efter en och en halv timme som kämpar för att få två småbarn i badkaret och ner i sängen, när du har läst tre extremt repetitiva sagoböcker och du har fortfarande ett berg av mac 'n cheese-täckt rätter i ditt handfat, jag förstår att den sista på jorden som du vill göra är att sitta ner och skriva mig ett kort.

Jag vill hellre att du inte drabbas av på mitt konto, utmattad mamma. Vänligen ta lite tid för dig själv istället för att oroa mig för vad jag ska tänka på dig om jag inte får en relief, vattenstämpel, monogram missiv om hur mycket du älskar bröstvårtan grädde och hemorrojder kuddar jag gav dig för din baby shower. Du har min tillåtelse att lägga ner brevpapper och gå till sängs.

Om du är någonting som jag, och jag misstänker att du är, som innebär att du inte lärt dig att säga "nej" så ofta som du borde. Det betyder att du ger allt du har till din familj och dina vänner och även dina husdjur. Du vill göra det bästa valet i alla lägen och ja, du vill att folk ska tänka väl om dig, och du vill att de ska veta att de är uppskattade. Du vill skriva tackkort eftersom det är rätt sak att göra.

Brevskrivandet är en förlorad konst. I Internet-åldern, vi håller på att förlora synen av verkliga, mänskliga sammanhang. Men då, i den där högen av tom notecards vävstolar olycksbådande på din matsal med bord för två veckor efter det födelsedagsfest och du inte kan hitta den förbaskad pappret där din syster-in-law plikttroget skrev ner varje gåva matchas med varje givare och du kan inte föreställa dig att skicka en generisk "tack för närvarande" (vad det nu var), eftersom din tack ska vara intim och personlig. Så du väntar, och ju längre du väntar desto mer du blir överväldigad. Du känner dig skyldig. Människor är att döma.

Utom för mig. Jag tycker att du är awesome oavsett vad. Jag vill inte att de människor som jag älskar att våndas över en bit papper som jag bara kommer att kasta ut ändå. Här är vad du kan göra istället: ge mig en kram. Jag gillar kramar. Att säga tack på person som är gott. Skjut mig en text om du har en andra eller ge mig en shout-out på Facebook. Låt oss hänga ute i parken några eftermiddag när jag behöver en paus. Tillbaka fördel om möjligt en dag, men aldrig känna sig skyldig.

Missförstå mig inte. Jag tror tackkort som är härligt och jag kommer säkert att skriva dem. Jag bara vet att föräldrar är utslitna. Eftersom jag kan sympatisera, jag vill ge mina vänner en pass. Jag vill att min stam för att veta att jag inte dömer. Jag vet redan att du är tacksam, och mest av allt, jag vill gynnar och ger presenter för att jag tycker du är fantastisk, inte för att jag söker bekräftelse. Så snälla, aldrig någonsin skriva mig ett tackkort. Jag menar det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar