En Sak Man Ska Aldrig Säga Som Förälder

Jag sa det.

Jag säger det om mina barn när de var små.

Jag sade att det säkert när de var små.

Jag sa att det djärvt när de började förskolan och sedan grundskolan.

Jag sa det med övertygelse, när de gick i högstadiet.

Och då jag djärvt, skamlöst (och dumt) sa det när de gick i gymnasiet.

Jag sa en mening man ska aldrig säga som förälder: Mitt barn skulle aldrig göra det.

Du ser, jag säger det en hel del eftersom jag inte vet bättre. Eller jag kanske trodde att jag visste bättre eftersom livet (och mina barns bristande omdöme) hade inte slog mig i ansiktet ännu och jag verkligen aldrig trodde att det skulle. Jag menar, jag är en bra mamma, och bra mammor behöver inte höja barn som gör dumma saker. De lyfter inte barnen som gör dåliga saker. Löjliga saker. Saker som har ditt ansikte att stänga scarlet red samtidigt som skriker, " Vad i Guds gröna jorden tänkte du här?!" typ av saker. De bara inte. Bra mammor och pappor bara att ta upp bra, perfekt, skam-gratis barn.

Vilket är anledningen till att jag sade att en mening till mig själv och andra hela jävla tiden utan att ens den minsta uns av tvekan.

Då livet faktiskt slå mig i ansiktet. Jag var ödmjuk. Och så rädd, generad, skamsen — mitt självförtroende som mamma sätts på prov — fann jag mig ångrar att jag någonsin talade ord.

Åh, men jag hade sagt det så många gånger, och det kändes så bra att säga det. Tills det gjorde det inte.

Och nu vet jag att aldrig, någonsin igen säga meningen: Mitt barn skulle aldrig göra det.

Jag talar till er, mammor och pappor en perfekt rak En honor roll student.

Det är aldrig så lätt att luta sig tillbaka och bevittna livet ur din skyddade sidan om, tänker på din familj och dina barn är immuna mot frestelser och begär att plåga resten av oss. Det är lätt att försiktigt klappa den överst i ditt barns huvud medan du skvallra över vad lille Johnny gjorde i skolan idag och nonchalant glida upp och säger, "Mitt barn skulle aldrig göra det."

Det är lätt att okunnigt anta att det sätt som du uppfostra dina barn som gör dem säkra från vårdslöshet i besluts -, trädgård-sort grupptryck och andra mindre än hedervärda beteenden, men låt mig vara den första att berätta det är en last av totalt skitsnack. Barn ska få vara barn ska få vara barn, och nej, det är inte en svag-ass ursäkt för dåligt beteende. Det är hur kan vi förklara gratis kommer att tillsammans med underutvecklad hjärna funktionalitet. I enkla termer, barn är inte kapabla att göra vuxen-som beslut eftersom de är barn .

Heck, de flesta vuxna är oförmögna att fatta rationella beslut, men vi förväntar oss att våra barn ska alltid ha möjlighet till?

Du bara kan vara udda morsan ut och har haft turen att höja den perfekta baby, småbarn, barn, tonåring och ung vuxen. Men om du är som resten av oss som kämpar för att bli de bästa föräldrarna vi kan vara, bara för att hitta oss själva och stirrade in i ögonen på en häpen tonåring, medan kippar efter luft och skriker "Du gjorde det vad !?" då välkommen till klubben. Sitta ner, har vissa vin, och låt mig vara den första att berätta att detta också ska ske, och att jag skulle vara mer orolig om jag hade tagit upp en unge som aldrig fucked up kungligt, än att höja en som stötts på sin egen röv mer än en gång från de oförutsedda konsekvenserna av sina handlingar.

Tröst i att veta att några av de bästa liv lektioner brukar komma rätt efter några av livets största misstag och misslyckanden. Även påminna dig om att även de allra bästa, smartaste, utsökt artiga och väluppfostrade barn kommer så småningom att göra något du aldrig i en miljon år, trodde att de någonsin skulle göra, och för det mesta, det har väldigt lite att göra med ditt föräldraskap.

Om du läser detta och nickar längs eftersom du har lärt dig din läxa redan, och har tagit "Mitt barn skulle aldrig göra det" helt ur din vardag, göra mig en tjänst och inte dölja det. Att vara öppen med andra föräldrar om de verkliga kamper vi alla så småningom gå igenom, och sluta försöka att sätta på sig den falska ansikte "har vi den perfekta familjen."

Starta en dialog med din mamma vänner, speciellt de som har ännu inte att möta de utmanande unga år, om hur när vi inte tillåt våra barn att epically misslyckas vi har förlorat chansen för dem att epically kommit tillbaka från nederlag.

Påminna de mammor som tror att det aldrig skulle kunna hända med dem — teen uppror år, riskfyllt beteende, fallande betyg — att det definitivt kan hända dem.

Insistera att ett samhälle av föräldrar vi inne dom på de familjer vi vet är att gå igenom svåra tider med sina barn, och erbjuda stöd och förståelse snarare än som står i hörnet väsande, "Mitt barn skulle aldrig göra det."

Eftersom realistiskt, alla av oss är en sekund bort från en missriktad beslut av våra barn som automatiskt förvandlar oss till som familj med barn. Och att familjen och barnet? De är precis lika meriterade som oss för att få hjälp, helande och kärlek. Så istället för spyr ut, "Inte mitt barn," vad sägs om att istället säga: "Det kunde lätt ha varit mitt barn. Vad kan jag göra för att hjälpa?"

ADVERT

Lägg till din kommentar