Anledningen Till Att Jag Ändrat Min Åsikt Om Sömn Utbildning

En älskad före detta kollega till mig är en ny mamma. Jag älskar att hänga med henne via sociala medier, och det låter som hennes baby girl är en hel del som mina söta, bedårande, och lite höga underhållskostnader. Som ett första gången mamma inte har något att jämföra henne personligen, hon kan inte inse att hennes dotter är "svårt," moderskap lyfter fram styrkor som vi inte ens visste vi hade. Min dotter är svårt, och jag vet detta eftersom min son som är 3,5 år äldre bror, var en sådan lätt baby (och fortsätter att vara på nästan 4,5).

Hon har nyligen skrivit om sova utbildning . Jag tror hon syftade på att en tupplur schema, men omedelbart som jag bläddrat igenom de kommentarer de verkade droppande med mamma-skam. "Är hon inte lite ung?!" "Jag skulle aldrig stå ut med det!" "Bara bära henne!" Och på och på. Jag brukar bläddra igenom kommentarer på inlägg om sömn och försöker att lämna något positivt och stödjande i ett hav av kritik och oombedd råd. Men jag måste erkänna något.

En gång i tiden, jag var att morsan. Den mamma som bedöms med andra mammor för att sova utbildning. För att låta sina barn gråta för vad som utgör timmar, i ett försök att lära dem att sova självständigt.

Missförstå mig inte, moderskap är hårt, löjligt svårt, även när föräldraskap ett "lätt" barn. Timmar och energi jag tillbringade tenderar att min son var ansträngande, även om han var "lätt" barn av mina två, sömnen var inte alls bra. Han komfort ammade varannan timme tills han vant på 13 månader gammal. Han skulle lugna snabbt och i allmänhet överföring enkelt. Jag var trött, visst, och det var definitivt svårt, men det var hanterbart.

När han avvanda, vi bestämde oss för att prova med lite mild sova utbildning. Det innebar att vi satte ner honom i sin säng, sömnig, men vaken, med hans barnläkare rekommenderas "lovey" som var en uppstoppad apa han valt ut. Hon sa att det kunde hjälpa till att trösta honom över en natt när han vaknade. Sedan kollar på honom varje minut eller två (om han grät eller upprörd) genom att gå i, klappa honom och verbalt lugnande med honom, och sedan avsluta utan att plocka upp honom. Han skulle gråta. Det var GROV.

Men genom den tredje natten sov han 12 timmar i sträck. Det längsta han någonsin grät var 14 minuter. På allvar! Han var redo att lära sig att sova hela natten. Det hade gått över ett år sedan jag hade, spara den slumpmässiga nätter han stannade över natten med mina föräldrar.

Och det var naturligtvis ett spel-växlare. Jag kände mig självgod att jag hade fått sova utbildning min son, med mycket minimal stress, tårar, och störningar i hela vårt liv.

På den tiden hörde jag massor av kommentarer som "jag skulle aldrig göra det!" från andra föräldrar.

Föräldrar som inte kunde aldrig göra det" ingår föräldrar vars barn hade sovit hela natten på sin egen sedan 7 veckor gamla. Föräldrar som coslept och använde en "familj säng." Föräldrar som menade väl, men ärligt talat hade ingen aning om vad vi hade varit med om och hur vi fick igenom det. Och jag tänkte, jag skulle aldrig göra det heller. Men tack och lov har jag aldrig behövt lyssna till honom gråta i timmar. Jag var inte säker på att jag någonsin skulle kunna göra utan att bryta mitt eget hjärta.

När min son började sova igenom natten på 13 månader gammal, jag gick till honom, och fortfarande gå till honom, varje gång han vaknar över en natt. Han är nästan 4,5 år gammal nu, och det händer fortfarande de flesta nätter. Det är en resa på toaletten, dricka vatten, komfort ur en ond dröm eller bara tryggheten av att veta att Mamma är här. Jag är ärligt talat glad att göra det även om jag skulle älska en solid natts sömn.

Det var inte ens en stor grej. De dagar (och nätter) är lång, men i år är kort, eller hur?

Då kom min dotter.

Jag kallar henne min vilda barn och ärligt talat, det är min favorit sak om henne. Hon är lite spitfire. Hon kommer att förändra världen en dag, jag tror verkligen det. Hon är viljestark, påstridig, smart och passionerad. Hon är också en mycket känslig individ och en extremt känslig sleeper. Redan som nyfödd, kämpade hon sover som en champ. Jag planerade att ha henne i vårt rum (i hennes korg eller pack n play) för att sova tills hon började sova längre sträckor.

Dock, varje gång jag justeras mig själv över en natt, det skulle väcka henne. Jag talar om att rulla över och prasslande blad. Jag vill få henne i säng med mig till sjuksköterska, dosen av med henne, och sedan försöka att försiktigt placera henne i sömnen utrymme... bara för att få henne att vakna igen efter att jag satt ner henne. Jag svär att jag var som en av de magiker som kan dra duken ut och lämna bordet som helt med min son. Med min dotter, rätter sjunkit varje gång.

Vi flyttade henne uppför trappan till hennes dagis när det blev uppenbart att få henne att sova i vårt rum, med oss var inte serverar någon i vår familj också. En låda fläkt och låter maskinen har bidragit till att överrösta våra andra hushåll ljud, och jag fick även ett par 3-4 timmar sträcker sig runt den tiden. WooHoo!

Då... hon rullade. Hon började rulla sig över i sömnen, som skulle väcka henne, vilket skulle kräva komfort ammar henne. Hon var ju gammal nog att vara att släppa några natten matning, och mycket snabbt även ammande blev mindre effektivt som en sömn stöd. I stället för drivande av enkelt som min son gjorde, min dotter verkade för att få riled upp. Skrapa mitt bröst. Nyper mina armhålor. Flinade mot mig och bita mig i bröstvårtan på skämt. Det tog evigheter (okej, kanske 20-30 minuter) för att få henne tillbaka för att sova över natten. Och som ett urverk, ytterligare 20-30 minuter senare, hon skulle rulla över igen och vi skulle börja cykla över.

Jag höll på att förlora mitt sinne. Redan lider av postpartum depression min ilska och förbittring växte. Jag tänkte sova utbildning, att låta henne "gråta ut" bara för att rädda min mentala hälsa. Jag gick med i en Facebook grupp som heter respektfull sova utbildning. Och jag äntligen lite kulan. Jag var tvungen att prova något. Så jag låter min viljestark dotter gråta. Jag skulle kolla för att vara säker på att hennes behov var uppfyllda, och då skulle jag ge henne en kram, ställa ner henne, och låt henne gråta. Det var hårt. Det var hemskt ibland.

Och sedan, det började bli lite frigöra. Som jag sa, jag lider av postpartum depression och utmattning, och att vrida monitorn ner ett par gånger laddat mina batterier. Jag var en mycket bättre, mer tålmodig mamma på mer sömn. Jag läste ett blogginlägg som någon delat i en sömn utbildning-gruppen på Facebook, och jag kunde relatera till varje ord. Titeln? "Sova utbildning räddade mitt liv." Det var det som rätt mig att släppa min skuld och dom om att använda denna metod. Det kanske inte för dig, och det kanske inte fungerar för ditt barn. Men om du behöver det och ditt barn behöver det, bör det vara utan skuld om detta föräldraskap val.

Som de flesta människor, jag var perfekt förälder innan jag någonsin hade barn. Mina barn skulle aldrig titta på en iPad under en middag. Sova i min säng. Äta konstgjorda livsmedel färgämnen. Listan går på och.

Jag hatar att höra mina barn krångel. Min son var inte alls lika kinkig som min dotter och han lugnade mycket lättare. Åh, för att inte nämna att han var mitt enda barn för en stund. Så är det verkligen hade varit en perfekt storm av omständigheter som ledde mig till sömn träning med min dotter.

Det fungerade inte lätt, men det fungerade. Hon är fortfarande en dålig napper de flesta dagar (jag har inte det i mig att sova tåg för tupplurar), men hon är en utmärkt natt sleeper. Jag håller mig till en strikt, tidigt sänggående och det fungerar för oss. Hon är lyckligare. Jag är lyckligare. Vi är alla gladare.

Det kanske inte fungerar för dig. Det kanske kommer. Det är inte riktigt poängen med det här inlägget, i alla fall. Min poäng är, det är lätt att döma tills du har gått i någon annans skor. Att ha ett barn som inte sover var en av de svåraste saker jag någonsin gjort. Det testade mig och lärde mig så mycket, och jag är så mycket starkare för upplevelsen. Jag kommer aldrig att döma detta föräldraskap val igen.

Oavsett sovande arrangemang som fungerar bäst för dig är vad du ska göra. Det är verkligen ingen verksamhet, och ändå kan jag inte säga hur mycket sömn det blir en fråga att nya mammor. "Hur är hon sova? Är y ' all få någon sömn? Gör han sova hela natten?"

"Fruktansvärt, inget och HA!"

Välmenande människor som ber för att bara kolla på. Det är säkert ingen ondska finns, men kanske vi bör ställa olika frågor, som "hur är det med alla justering", "hur kan jag hjälpa dig att få vila lite," eller "jag är här för att stödja dig" kan vara i slutändan ett bättre sätt att nå ut till nya mammor i ditt liv.

Det är en djupare fråga här också.

Vad som är att skylla för mamma skämma ut? Jag har ärligt talat ingen aning om. Trots svidande kritik, millenials jag känner, inklusive mig själv, är känslig, socialt medveten, och har en djup medkänsla för andra. Ändå fortsätter vi att döma.

Hoppa på någon kändis mammas Instagram och du kommer att se kommentarer om vad de gör fel, från knäckning bilbarnstolar, att babywearing till utfodring.

Jag skulle älska att säga att jag inte bryr sig om vad andra människor tycker och tänker, men det är inte sant. Jag lär mig själv att inte bry sig mindre ju äldre jag blir. Det är en process för mig att ångra en livstid av människor-glädjande tendenser.

Men när det kommer till momming, vi alla har för att få tuffare att detta smutskasta klimat vi befinner oss i. Det är så svårt att vara en mamma dessa dagar.

Att vara en bra mamma har aldrig varit lätt men det verkar svårare än någonsin. Låt oss försöka att lyfta upp varandra, i stället för att riva ner varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar