6 Saker Du Bör Aldrig Be En Gravid Mamma-Till-Vara

Kärlek, Äktenskap, Barn. Det är en vacker trio, men i vilken ordning för varje objekt visas är inte alltid så tydlig. I mitt specifika fall, det var mer som kärlek, barn, hat, kärlek, barn, kanske en dag äktenskap. Men hey, jag har aldrig varit en att göra saker på ett enkelt sätt. Men jag vet att jag är långt från undantag till regel i dessa dagar, med mer än hälften av millennials bli mammor innan jag säger "jag gör det".

När det är en graviditet och paret är inte gifta, det är en hundra brännande frågor som människor vill ha att fråga, men känner att de inte borde. Så de flesta av tiden, folk antingen göra upp historier eller tar saker som kanske (eller kanske inte) vara sant. Som en ogift mor mig själv, och en som söker igenom internet, läser gazillions av blogginlägg, och har bevittna mamma forum fejder över (för det mesta) triviala problem, jag kan se en klart samförstånd bland blivande mödrar av de frågor som de önskar att du skulle inte be. Jag vet, jag vet, det är så frestande. Men om mamma-till-vara är din bästa vän, syster, eller dotter, försök att undvika, åtminstone tills hormoner slå sig ner i alla fall.

Häri ligger sju krypa-värdig frågor:

1. Vem är pappa?

Du skulle bli förvånad över antalet människor som vräka ut (oftast via sociala medier) detta löjlig fråga. Om du är på nära mamma-till-vara, du vet redan vem som är fadern, eller du har möjlighet att ställa privat (såsom i, har du hennes telefonnummer). Om du frågar någon som sin baby daddy, via en Facebook-foto kommentar ändå, är det enda sättet du kan tänka dig, som du förmodligen bara bör inte fråga. Sunt förnuft, eller hur? Överraskande, nej.

2. Var det planerat?

Detta får mig att skratta, för jag har frågat det själv, mer än en gång (doh)! Oavsett anledning, folk vill veta om barnet var en olycka eller planeras. Jag är inte säker på vilken bäring det har på asker, men den mänskliga arten är bara en nyfiken gäng. Frågade om det var planerat att bli riktigt nitty gritty i människors personliga liv, och det sätter den blivande modern i en konstig position att hitta sin väg genom en serie av "ja", "typ", "nej, inte riktigt," "jag vet inte" som svar. Förutom, du kan bara "plan" så mycket innan biologi och ödet har att sparka in och göra sin del iaf.

3. Är ni gifta?

Dubbla föräldrar, statistiskt sett, är bättre för att höja barn. Dock, en gravid, gravid mamma har tillräckligt på sin tallrik utan stress, och med känslan som om hon är såg ned på grund av att hon har en baby bump och ingen diamantring. En baby, i och för sig är inte ett skäl för att gifta sig. Låt det lyckliga paret (eller ibland lycklig singel) erövra en bedrift på en gång. Om bröllop klockor dyka upp på vägen, kommer det att finnas gott om tid att fira då.

3. Vad händer om saker inte fungerar?

Det finns inga garantier i livet. Jag skulle därför vilja ställa exakt samma fråga tillbaka till asker. Du gör det bästa du kan med vad du har på gång. Relationer är svåra och tar en hel del arbete för att bli framgångsrik— en hel del arbete. Bara för att man är gifta betyder inte att hon är fri från den som har något av samma relation utmaningar som ogifta mödrar. Och är det någon som frågar vigda mammor vad de kommer att göra om saker inte fungerar? Vanligtvis inte. Att ha en baby är helt livsavgörande, med eller utan ett vigselbevis. Vad som är viktigast i denna situation är att fokusera på det åtagande som mor och far har till varandra och till sin snart-att-vara barn. Framtiden kommer att arbeta ut sig på det sätt det är tänkt. Ta en cue från Peter Pan här och tänk glada tankar.

4. Är saker och ting går för fort?

Detta är en svår fråga för ogifta par som går igenom toppar och dalar för att förbereda sig för sin nya ankomst. Det finns alltför många omständigheter att ta hänsyn till, men ha i åtanke att vad som kan tyckas plötsligt att vissa kan faktiskt tyckas år till andra. Jag tror inte att det är ett magiskt nummer eller tid som gör succé mer sannolikt när det kommer till relationer och familjer. Ibland kan du planera det. Ibland wing det. Men oavsett hastighet, låt paret njuta av åkturen.

5. Söker du barn?

Blivande mammor worriers—om allt. Är det OK att äta detta? Kan jag dricka det? Ska jag lyfta detta? Kan jag göra det? Allt är en big deal. Och när man planerar för framtiden är lika viktigt tryck inte på en blivande moder på om hon kommer att bedriva barn stöd. Till att börja med, detta är inte någon av ditt företag. Och för det andra, detta är något hon är förmodligen aktivt för att räkna ut redan om pappa är inte med på bilden. Barn stöd är en av de största smärta i röven och är aldrig roligt att diskutera, än mindre ta itu med. Hålla saker och ting glad och ger positiva vibbar till en redan stressad mamma.

6. Vill du ha fler barn?

Folk frågar detta medan du är upptagen med att laga mat en liten bulle, och du är som människa, kan jag avsluta först? Låt mödrar fylla en viktig uppgift (aka förlossningarna en människa) innan du dränka henne med frågor om hur stor hon hoppas att växa hennes familj. Dessutom, beroende på vilken dag du frågar henne, svaret kommer sannolikt att förändras. Prova att fråga efter förlossning. Vad som kan ha varit ett rungande "jag vill ha fem barn" innan arbete, kunde lätt ha krympt till "en som är bra."

Bara för att en mamma är inte wed betyder inte att hon inte är lika glada över att ha en familj som hon gift sig motsvarigheter. Vara glada för henne. Om hon har anförtrotts i dig om graviditet, inte gå på äggskal runt ämnet. Att vara lycklig! Att vara stödjande! Ta reda på att jag var gravid med min son var chocken av en livstid. Jag var inte redo, det var inte planerat, och jag var en virvelvind av känslor. Som tur var hade jag en bästa vän som skrattade med mig och grät med mig. Hon hjälpte mig att förbereda mig och hon stack med mig hela vägen igenom. Att vara en sådan vän. Och lämna den salta frågor för en annan tid och plats. Eller ännu bättre, glöm dem alla tillsammans.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar