Detta Är Vad Som Händer När Vi Ger Till Våra Behövande Barn

Jag jobbade hela helgen, och helgen innan och två helger sedan också (plus min vanliga vardag schema). Onödigt att säga, det har varit en tuff månad för driftstopp i min familj. Jag stuvat helgen kliniken täckning nyligen för att göra plats för sommarens resor jag tog tidigare under säsongen, och med lördag eftermiddag, jag kan berätta att min kropp och min själ får betala priset.

Så var min dotter.

Jag kom hem kl 1 på eftermiddagen den dagen, redo att spela och vara närvarande, i hopp om att jag skulle vara uppfyllda med glädje och energi. Istället, min lilla flicka var en het röra. Hon satt där på golvet när jag gick i, helt klädd i hennes sjöjungfru kostym med en förgylld krona och svart, glänsande regn stövlar. Hon snyftande.

"Jag vill inte gå!" hon skrek när jag gick ut genom dörren.

"Åh, hej, lilla ängel barn", tänkte jag för mig själv.

Vi hade tänkt att delta i en inflyttningsfest för en av våra vänner en timme senare, och hon hade varit tillförordnad upp om att gå för de senaste tre timmar medan hon väntade för mig att återvända från jobbet. För ca 20 minuter, jag försökte övertyga henne (mitt fel) att vi alla skulle vara tillsammans där, att det skulle vara kul, att hon skulle vara glad.

Men när vi äntligen hade alla i huset klädd och redo att gå (som kändes som en evighet senare), hon var fortfarande i tårar och fortsatte att prata om hur hon kunde bara inte göra det.

Jag hade ett beslut att fatta. Jag kunde pressa henne till att göra det jag ville att hon skulle göra så jag kan uppfylla alla mina sociala förpliktelser, eller så kan jag lyssna på vad hon frågade efter. På ytan, det kändes som jag skulle ge till henne genom att inte gå tillsammans med mina ursprungliga planer. Det är definitivt gånger jag vet att jag måste hålla sig till mina vapen trots att hennes högljudda protester på annat sätt (som när hon vill ha kladdkaka till middag eller när hon inte känner för att gå till skolan). De flesta gånger, det är så, faktiskt. Andra gånger, men jag kan berätta att vi är i en annan zon.

Efter all denna tid tillbringade lugnande henne, jag stannade för att lyssna till vad hon verkligen säger till mig: jag saknar dig, och jag vill spendera tid med dig — och bara dig. Kan du ge mig din odelade uppmärksamhet för ett par timmar?

Min man och jag pratade med oss. Vi såg till att min dotter var i kontroll över sig själv (några djupa andetag medan hon räknade till 10). Jag satte ner henne och låt henne vet att det var Pappa och jag som fick bestämma vad vi skulle göra den dagen, och vi bestämde att det skulle vara bättre för alla om lilla syster och Pappa representerade oss på festen. Sedan gav jag henne ett par aktivitet val för vår tid tillsammans. Jag var inte på väg att luras in i vissa ice cream sundae eskapad.

Vi spenderade fyra fantastiska timmar tillsammans, bara två av oss . Vi gick till parken, hade en mamma-dotter-lunch dagen, och sedan kom hem och läsa böcker hela snuggled upp på verandan.

Och det märkliga?

Först var jag nervös för att hon skulle ta henne "vinna" på vår dag som en möjlighet att gå över mig, men hon var den mest väluppfostrade, tacksam barn någonsin för hela utflykt.

Ännu mer fantastiskt?

När jag tog tid att behandla henne som en riktig människa som hade verkliga behov (som alla en av oss har), tillbringade hon hela kvällen kör runt huset gör imaginära spela mermaid outfit, underhöll nästan helt och hållet med hennes dockor. Hon blev nästan irriterad när jag frågade om jag kunde hoppa in för att spela.

"Öh, jag är verkligen att leka med min sjöjungfru vänner, Mamma."

Okaaay. Wow. Det var en 180-graders förändring.

Japp, genom att gå till henne mycket uppriktig begäran om TLC genom att ge henne den tid som hon förtjänade, jag var den som hade tur ut hela resten av dagen . Det blåste i mitt sinne. Det kommer för dig, även om du tar en stund att överväga om det finns några underliggande frågan som händer när ditt barn agerar särskilt "behövande."

Jag är inte föreskriva att du tillåter dig själv att hållas som gisslan av ditt barns infall, och jag är definitivt inte att säga att när ett barn gnäller hårt och länge nog, det är ett tecken på att du bör ändra din uppsättning planer för den stora majoriteten av tiden. Tvärtom. Jag är bara erbjuder, för oss alla, en mer komplex bild av hur våra barn beter sig och vad deras protester ibland menar. Om vi betalar nära uppmärksamhet till de nyanser, om vi försöker vårt bästa för att se till att vi inte missar några djupare behov, vi ska alla vara lyckligare i slutändan. Jag vet att jag är.

ADVERT

Lägg till din kommentar