Hej Byn, Jag Behöver Dig Att Hjälpa Mig Att Höja God Människa

Nu har vi hört alla historien : Mamma Babbla redaktör Mary Katherine Bäckström såg ett gäng tonåringar är grymt att en man med en kraniell deformitet. I stället för att stå bredvid och titta på, hon marscherade upp och gnällde ut dem. Som vi rapporterade, "[Hon] frågade hur de trodde att man skulle känna sig om han visste att de var hånar honom. Hon låta dem veta att hon såg vad de gjorde, och hon var besviken på deras agerande."

Då hon stod och väntade på sin mamma för att plocka upp dem för att hon är en badass som. Hon berättade för den andra morsan scoop. Och den andra morsan var tacksam, för nu är hon inte bara visste om beteende, hon skulle också kunna hantera det på egen hand när de kom hem.

Jag kan bara be att när mina barn är skitstövlar i det offentliga, det är lite badass mama redo att ryck upp dem kort och sedan se till att jag vet om det eftersom vi behöver vår by tillbaka, och vi behöver det illa. Viktigast av allt, vi behöver det för att hjälpa föräldern våra barn.

Detta hände mig hela tiden att växa upp i en liten stad. När min syster och jag var slänga saker ur andra våningen fönster, hämta det, och att slänga ut det igen, vid späd ålder av 6 och 7, någon hittade mina föräldrar och berättade om dem. När jag stod och målade grannens bil med ett grässtrå och snö och smältvatten (fråga inte), hon pipa upp och sa åt mig att stoppa det i tydliga ordalag. Hon berättade för min mamma som bestämde sig för att hon var batty — men jag fick en trött "rör inte andra människors bilar, älskling." En granne marscherade upp till min pappa och berättade för honom att jag hade klöst sin dotters axel efter att han tuggat mig för det.

Ögonen var överallt, och dessa ögon visste var att hitta mina föräldrar, så jag visste att jag hade bättre beter mig själv i det offentliga eller straffas hemma.

Nu är mina barn kunde köra trakten som en vargflock, och medan människor kanske skrika åt dem att sluta sitt avvikande beteende, de kommer inte att berätta om det. Detta är inget sätt att leva. Det finns inget sätt för att vårt samhälle ska fungera, det finns inget sätt för våra barn att lära sig att agera rätt, och det finns inget sätt för oss att förälder till det bästa av vår förmåga. Istället hoppas jag att när mina barn agerar som litet rövhål, skadade människor eller skada på egendom, gör saker som är farliga för sig själva eller andra, och mest av allt, att vara grym, någon kommer att kliva i. Någon med pondus och mod att hantera det. Och sedan att någon kommer att ringa mig, så att jag kan hantera det också.

Jag är inte stanna där dock. Jag vill ha min by för att hjälpa till ännu mer. Om min 3-åring som kastar en epic Mål utbrott och jag är helt klart med varje föräldraskap teknik som jag kan tänka dig, en ny röst — en konstig röst! — kan bidra till en diffus allt. "Du skall lyssna på din mamma. Hon älskar dig," en äldre man sa en gång till min stökiga pojkar. De slutade döda, sinnen blåst. De tittade på mig som om jag skulle berätta för honom, men jag log trött istället. Och mina barn slutade eftersom de insåg att andra människor kan se dem agera dåren och kallar ut dem.

Vi ofta hotar våra barn: "Alla kan se att du agerar så här. Är du inte generad?" Skulle det inte vara trevligt om dessa andra människor vandrade över och faktiskt generad dem ? Inte grymt, naturligtvis. Inte overbearingly eller på ett sådant sätt att de är föräldraskap över mig (det finns uppenbarligen gränser), men några fina mamma kunde promenera på och säga, "Vilken fruktansvärd ilska. Min yngre barn används för att göra det. Det är hemskt, är det inte? Du känner dig hjälplös, och de ser löjligt att flaxa med på golvet som en döende skrubbskädda." Hon är positivt inställd till dig och släpper ner en sanning bomb på barn. De lär sig det finns ögon överallt. Det hjälper verkligen.

Detta är super-viktigt på lekplatsen. För att jag älskar alla saker helige, om du ser mitt barn kastar sand, även om det inte är på ditt barn, säg bara till honom att sluta med det. Sedan fråga honom vem hans mamma är mars över, och informera mig om att den mörk-haired moppet i Spinosaurus T-shirt var slängde sand. Jag kommer att tacka dig. Berätta för mig när mitt barn svin swing, eller skjuter någon ner, eller rycker en hink och en hink. Min syster-in-law bawls ut mina barn som de är hennes eget kött och blod, och jag är tacksam för det. Hon ber om ursäkt till mig efteråt. Jag vifta bort det. "Nej, om du ser det första, det är rättvist spel", säger jag. "Och så länge du inte förälder över mig, jag don' t give a flying fuck."

Eftersom hon är en del av byn.

Och by har rätt att få se mina barn växa upp i inte-skitstövlar. Det är svårt att göra när byn inte gör sitt jobb — när ingen säger till mitt barn att sluta kasta sten, när ingen rör i med en förstående ord för min 3-åriga utbrott, när Målet kontorist ignorerar mitt barn att öppna och stänga in-skrivbord, över och under, utan att göra ett ljud. Om jag inte kan se det, med alla medel, trevligt berätta för honom att klippa ut det. Samma sak med nedskräpning — tala fuck upp om du ser att mina barn ska släppa en tom juice box eller halm omslag som en bortskämd liten kejsare. Säg dem högt, tillspetsat, "Du tappade något, son."

Det finns gränser, naturligtvis, och om vi vill ha/delta i den byn, vi måste erkänna dessa gränser. Inte skam mitt barn. Inte kasta förolämpningar. Inte ingripa medan jag aktivt föräldraskap, och definitivt inte röra honom (om du inte är rädda honom från fara) eller jag kommer att gå mama bear på din röv.

Men tveka inte att erbjuda några vänliga ord till min littles. Och kanske några inte-så-varsam ord när de är äldre — något i stil med "jag är besviken på dig", eller vad Bäckström berättade för dessa grymma Mål barn, och en rad om hur det påverkar andra (till exempel, "Soda bowling i en Walmart gången: en anställd har att plocka allt som skit upp. Hur tror du som gör att personen känner sig?")

Så hjälp mig här, village. Världen behöver fler Mary Katherine Backstroms. Mitt liv behöver mer Mary Katherine Backstroms. Var inte rädd för att gå in, tala, visa stöd. Alla vill vi höja god människa. Men vi kan inte göra det ensam.

ADVERT

Lägg till din kommentar