Vad Du Behöver Veta Innan Du Får Din Övre Läpp Eller Ögonbryn Vaxade

Min dotter har varit att få regelbundna ögonbryn vaxer för ca ett år nu med noll problem. Jag, å andra sidan, har inte fått en vax eftersom min 20s. Min ögonbrynen är inte så tjock och full som de brukade vara så jag har hängt på varje jävla hår som jag kan.

Välkommen till medelåldern.

Men allt ändrades nyligen när mina barn sa till mig att mina ögonbryn behövde lite hjälp. Bara för att jag inte har så mycket hår där, det betyder inte att jag ska ignorera dem — tydligen de fortfarande behövde lite shaping. Vem visste?

Jag började göra min egen panna jobb, och med det menar jag att jag fick ut pincett och försökte plocka dem själv. Medan jag önskat resultat, det är en smärta i röven och jag har andra saker att göra med min tid förutom att stå över handfatet och långsamt tortera mig att försöka få de små håren dras ut ur mitt ansikte.

Så ta på vax, baby.

För några veckor sedan, tog jag min dotter att få ett hår klipp och panna vax så att de skulle vara färsk för 8: e klass, och hon berättade mig på att få mitt gjort också.

Lång historia kort, jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på.

Nästa morgon tittade jag i spegeln och huden under min nya panna jobb var borta. Som det var röda sår över ögat bollar när min hud används för att vara. Det gjorde ont som en jävel när jag hade tvättat mitt ansikte kvällen innan och vaxade området var mycket röd och svullen, men jag trodde att det bara var för att min hud är mer känslig.

Det visar sig dock att det var brinnande eftersom det översta lagret av min hud var borta och jag var med min speciella ansiktet tvätta med massor av anti-aging ingredienser. Kombinationen fick mig att vilja nå för brandsläckare.

Jag undrade varför jag var med detta problem, om min dotter aldrig gjorde, och det hade aldrig hänt när jag var yngre. Så, naturligtvis, jag googlade bort och hittade Jen från Gula Pärlor och Mig. Hennes ögon såg ut precis som min gjorde och jag fick veta att hon fick hennes ögonlock blev avstängd från att använda produkter med retinol — som jag gör. Hon lärde sig den hårda vägen för att få sina produkter med henne till salongen eller vaxning center så att de kan se exakt vad hon använder för att undvika att detta händer igen.

Efter ett samtal med min estetiker, Miranda Brannigan, som har varit vaxning människors ansikten för över 16 år, jag fick reda på alla konster och knep av en ordentlig ögonbryn vax.

För det första, om du är på någon inre eller yttre antibiotika, med hjälp av retinol krämer eller gravid, dessa saker kan försvaga epidermis och orsakar förtunning av huden, så att få ett vax kan faktiskt dra skinnet av. USCH.

Brannigan också sagt att hon alltid frågar sina kunder om de använder någon antibiotika, har haft en hud skal, använder retinol krämer, eller är gravid innan varje vax. Jag var inte bett någon av dessa frågor och hade ingen aning om att de skulle ha en inverkan på mig. Hade jag vetat att denna information kan jag fortfarande har under ögonbrynet huden.

Brannigan också sa att du "bör vänta två veckor efter en kemisk peeling eller om du har använt produkter med retinol, eller har varit på antibiotika" om du vill få något område av ditt ansikte vaxad.

Men oroa dig inte om du är i desperat behov av en vax och upptäcker att du inte kan få en. Vissa platser kommer att plocka hela området för dig.

"En bra, erfaren waxer kommer att se din hud och vet vad de ska göra, säger Brannigan.

Brannigan berättade också Skrämmande Mamma hårt vax är bra eftersom "man går på mjuka, då hårdnar dra bort från huden samtidigt som den fortfarande håller håret." Hårt vax är mycket mjukare på dessa känsliga områden, och hon rekommenderar det för platser som din bikini området, ögonbryn, överläpp, och Brasiliansk vaxer .

Om du förlorar huden från att få ett vax, Brannigan säger att det bästa man kan göra är att behandla som brännskada. Applicera en aktuell kräm med rena händer och lämna den ensam — inget att göra upp eller potions eller lotion för ansiktet tills det är läkt. Även om du inte sätta krämen på ditt öga, kan det fortfarande göra sin väg det så det är bara att avstå från det, alla tillsammans.

Jag följde hennes instruktioner och på mindre än en vecka mitt sår såg nästan helt läkt och kände mig mycket bättre.

Ta det från mig, det är värt det att gå till en ansedd plats och har din vaxning görs på rätt sätt. Att hålla huden i ditt ansikte intakt är typ av en stor sak, och ingen vill ha det lurade bara för en bra panna jobb.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar