Om Du Är En Frånskild Mamma, Gör Detta ASAFP

I lördags kväll, jag kände mig ner efter att släppa ut mina barn hos deras pappa. Men det visar sig, slutade jag upp med en otroligt terapeutiska natt, allt eftersom en kollega frånskild mamma skickade mig en text att bjuda in mig för pizza och en rom-com film maraton.

Jag lyckligtvis gick över i min pyjamas, och en annan frånskild mamma gick med oss (vi är helt starta en egen klubb). Vi stoppade oss själva med pizza, popcorn, och whoopie pies som vi redigerade varandras dating profiler och jämfört våra dejting liv.

Efter att ha spenderat timmar med att prata med två frånskilda kvinnor som är daterad, co-parenting, som arbetar heltid, och känslan att alla de saker som jag känner på en daglig basis, jag kände mig rätt och utvilad. Det är så mycket tröst i att veta att du inte är ensam i denna värld, försöker navigera din väg till ett nytt liv som fortfarande känns som ett öppet sår som blir petade.

Det var inte första gången vi räddade varandra från att falla in i självömkan grop som skilsmässa blad i dess kölvatten.

Att det också var inte första gången vi har annullerat datum med potentiella partners att spendera tid med varandra eftersom vi behövde sällskap erbjuder vi varandra mer än middag och drinkar med en man. Och det var definitivt inte första gången jag har varit så tacksam för min frånskild mamma vänner.

De har varit stadig för mig när jag känner mig skakig eftersom de har känt på samma sätt så många gånger.

De har varit där för att ställa mig direkt när jag vältrar sig i min egen sorgliga historia, och påminna mig om att gå till middag eller shoppa tillsammans kommer att vara den perfekta botemedlet.

De har varit runt när alla andra är upptagna tenderar att deras familjer som är väldigt mycket fortfarande tillsammans, och njuter av film eller spel nätter.

De har hjälpt mig plocka ut de bästa bilderna för min dating profil och är de som jag räknar på för outfit godkännande innan en första dejt.

Om du är en frånskild mamma, det första du behöver göra är att skaffa dig en annan frånskild morsan vän. Ja, du kommer att ha familj och vänner som du känt i årtionden och som kommer att hjälpa dig att vada igenom detta kvardröjande smog som gör att du känner oavsett var du går, det är precis bakom, för att påminna dig om vad som blivit av ditt liv.

Men en annan frånskild mamma? Ingen — och jag menar, ingen — kommer att få det som hon vill.

När du pratar om att vara rädd om din framtid och hantera projekt hemma på egen hand, hon hör dig.

Hon kommer att förstå ditt behov av tillgivenhet och sällskap även om du får det från "Mr Tillräckligt Bra För Just Nu."

Hon vet att du inte kan "bara" att hålla dig upptagen" och "lära sig att vara ensam", eftersom när du samarbetar med någon under en lång tid, och då du inte att en vecka kan kännas som 20.

Och hon vet, som ingen annan, när du berätta för henne att du behöver henne eftersom hon behöver dig på samma sätt, och fan, det känns bra att kunna ge till en annan person är det just att de ger till dig.

Kanske alla mina skilda vänner och jag kommer att gifta sig igen en dag och vi kommer inte att hänga ut i våra pyjamas på en lördag kväll, eller prata i telefon om våra datum, eller påminna varandra om att vi är kapabla att göra det här på vår egen.

Men för nu, vi har lyxen av att ha varandra i våra liv och det är inget sätt jag skulle kunna få igenom detta utan dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar