En mammas Liv Utan Kaffe

Människor som säger att kaffe inte göra en sak för dem är människor som jag inte förstår. Titta under huden, och jag vet att våra själar inte skulle matcha. Kaffebönor är mitt tändstift. De är fotogen till min lampa, träkol briketter till min Weber grill. Du får bilden—jag behöver kaffe.

Jag är hälften av den kvinna som jag kan vara, utan mitt kaffe. Saker går inte bra när jag inte eldas upp på alla cylindrar—som att gå in i en butik, behöver bara ett objekt, och att gå runt i 20 minuter, oförmögen att komma ihåg vad fan som en post var.

Inget kaffe säger min hjärna att det är OK att köra barnen till skolan med tofflor på. Att vara uncaffeinated övertygar mig om att min man är V-ringad tröja pseudo pyjamas pass för kläder på school ' s book fair.

Oh, ja, inget kaffe är inte bra.

Inget kaffe får mig att tänka att jag kan sätta en krånglig slips i mitt hår, och det är en faktisk frisyr.

Inget kaffe gör mig turn up the radio ringa när jag vill ha mer värme i bilen.

Inget kaffe: min 11-åriga son vinter stövlar ser inte så dåligt på mina fötter.

Inget kaffe och brevlådan med att morgon-tidningen verkar bara sååå långt bort.

Inget kaffe och jag packar fem Fruit Roll-Ups som barn luncher. (Jag är säker på att det var en kul överraskning.)

Inget kaffe och tömma diskmaskin känns som att jag lyfter stenplattor upp sidor av pyramiderna.

Inget kaffe och jag skulle hellre gå runt med ena handen dra upp mina byxor hela dagen än att gå hela vägen till sovrummet på övervåningen i garderoben för att få mitt bälte.

Kaffe är bra och kaffe gör bra. Den ansluter kablar i min hjärna i platser där de är tänkta att gå. Det gör att skrika tillbaka på talk radio på morgonen en rolig sak.

Kaffe gör mig till en Olympian och jag kan göra en timmes promenad på löpbandet på en brant sluttning. Och så länge radion är böjda till permanenta hörselskador utbud, att jag inte blir uttråkad.

En av de första jobb jag gav mina barn, så snart de kunde dra ett kök pall upp mot disken, var att mäta ut två rågade skopor av Folger grunder. Jag har vattnet, och allt de behöver göra är att trycka på knappen för att starta gurglande. Vårt hushåll har vuxit till att hitta snarkning lion ljud Mr Kaffe på morgonen en skön sak.

Till mina barn, ljudet av kaffe bubblande och piggnar är ett löfte till dem att de inte skulle äta sex förpackningar med Pringles till lunch den dagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar