4 Skäl Naturliga Födslar Är Awesome

Innan du börjar skratta i mitt ansikte, vet bara att jag redan vet vad du tänker och, nej, jag är inte galen. Alla som någonsin har sagt till dig hennes hemska födelse historien skulle få er att tro att ens arbete med läkemedel är inte alltid en promenad i parken, och så naturligt, att hålla med park metafor, skulle vara som att få hölls upp under pistolhot framför glidbräda.

Vänner, främlingar, och varje TV-show du någonsin sett har gjort ett bra jobb med att visa dig som den naturliga födelsen är motsatsen till bra. Det är långa. Det är smärtsamt . Det suger. Det gör att man säger elaka saker till din man och bidrar till att du agerar som en komplett bi-otch till sjuksköterska. Det är det sista du någonsin vill gärna sätta dig igenom. Varför på jorden skulle någon ha en bebis utan droger? Fan, du skulle hoppa över hela födelse sak om det var ett annorlunda sätt att pop dessa kiddos påpekar att det inte innebär att visa din hoo-ha till ett rum fullt av studenter.

Ja, jag kommer att låt du på en liten hemlighet som ingen talar om, mest för att de inte vet det själva. Är du redo? Den naturliga födelsen är, i själva verket är awesome, och här är varför:

1. Omedelbar återställning. Efter att du föder med droger, kan du känna dig lite förvirrad, illamående eller febrig. Du kommer säkert att bli sängliggande eller vacklande för en stund om du har haft en epidural. Men om du går au naturale, du kommer att vara upp och gå din naturliga-förlossningarna bad ass att badrummet inte långt efter att den sista push. Detta är inte att säga att det inte känns som någon fixat dig i grenen med ett basebollträ under denna promenad, men du har möjlighet att få ur sängen och till alla faciliteter av er ensam, vilket är särskilt bra om du bara spread-eagle framför ett entourage av personal på sjukhus för en god del av de senaste tre timmar. Din förlängd återhämtning under de kommande dagarna och veckorna kommer att vara en ingen svett, för (spärra inga andra komplikationer under förlossningen), vilket kommer att göra att ta hand om din nya bebis som mycket lättare. Men låt dig inte på att du är fantastisk känsla, att du vill att folk ska göra din tvätt och disk så länge som möjligt, och hjälpare kommer att vara mer villiga om de tror att de verkligen behövs. Prova att lägga till en limpa till din promenad, eller bara sak som du gjorde när du var 9 månader gravid.

2. Birther är hög. Naturligtvis har du hört talas om en runner ' s high (eller om du inte är en löpare, kanske du är bekant med....uhhh...andra typer av toppar). Jag är en runner — med ett maraton och många halv maraton under mitt bälte, så jag vet att den fantastiska känslan av att avsluta en kör, svetten droppar ner i mitt ansikte, tyngd i mitt trötta ben. Oavsett om det är en platt, 2-mil väg runt mitt kvarter eller en kuperad, 20 mil träningspass som överskrider statsgränserna, extra känsla av stolthet och prestation som strömmar ut ur dina porer kan inte matchas. Eller så tänkte jag . Min birther höga var mycket lik min runner ' s high när jag korsade mållinjen i min marathon, bara att det kändes 100 gånger bättre. Jag skulle inte ha trott att det var möjligt efter att ha avslutat min marathon, men för att uppnå mitt mål-att klämma in något storleken av en vattenmelon ur ett hål stort som en citron — utan droger — helt förändrats. Denna typ av hög varar i flera veckor, och lämnar dig som vill åka upp igen så snart som möjligt, bara så att du kan uppleva det en gång till. Den naturliga födelsen är som crack för din vagina. Folk tror att jag skojar när jag säger det, och även om jag inte har personlig erfarenhet med spricka, det måste vara sant.

3. Super alert, vård-som-en-champ baby. Om du väljer att amma, du är mindre sannolikt att uppleva tidig amning hinder om du undvikas läkemedel under förlossningen. Din bebis kommer att komma ut med ögonen öppna, redo att titta på detta fantastiska exemplar av en mamma som bara fick henne genom förlossningskanalen som ingen annan, med munnen vidöppen, redo att linda lite blöta läppar runt dina bröstvårtor. (Jag känner mig lite som jag skriver erotik just nu, men jag svär det är inte min avsikt; att bara gå med det.) Detta är inte att säga att kvinnor som får läkemedel kommer inte att lyckas med amning, precis som en baby som är drogfria vid födseln kan ha en liten, liten bebis ben upp.

4. Bragging rättigheter. Det är kanske inte rätt anledning att ha en naturlig födelse, men det är en ganska cool biprodukt. Jag älskar speciellt den när den kommer upp i samtal med någon som inte redan vet att jag är en naturlig födelse entusiasten. Eftersom den naturliga födelsen har blivit så sällsynt i detta land, det är så oväntat och människor är verkligen imponerad. När jag går vidare med att säga att jag faktiskt fångas barnet själv ("Du menar läkaren ville inte ge henne?!"), publiken blir vild. Obs: din naturliga födelsen blir berättelsen mer anmärkningsvärt ju längre tid du var i arbete, desto mindre tid har du spenderat på sjukhuset innan barnet kom, och ju mer barnet vägde vid födseln.

Är du engagerad i att den naturliga födelsen ännu? Nej? Det är okej. Det var inte mitt mål att konvertera dig. Jag är väl medveten om min smärta-killer-älskande syster mamas där ute, och jag är glad att de har en tydlig plan för deras födelse, även om det bara handlar om en anestesiolog och en tupplur. Mer makt till dem. Jag hoppas bara att deras arbete epidurals !

Relaterade inlägg: Unmedicated Förlossning Överlevnad Tips

ADVERT

Lägg till din kommentar