Den Naturliga Födelsen Traumatiserade Mig

Bestående av en unmedicated den naturliga födelsen var en av de värsta upplevelserna i mitt liv. Traumatiska. Olidlig. Fruktansvärda. Tio månader har gått sedan jag födde utan droger och hemsk upplevelse, skickar fortfarande panik genom min hjärna och obehag genom min ljumske.

Förlossning utan en epidural var aldrig min avsikt. Vissa kvinnor planerar för en drogfri arbete, prepping för månader på att andas metoder och tekniker för visualisering. Jag är inte en av dem kvinnor. Ge mig den jävla droger. Så ge mig lite mer .

Jag är inte någon form av weenie. Jag kan tolerera en viss nivå av smärta. Med mitt första barn, jag var i aktivt arbete i över en timme innan du ringer till en epidural. Jag hade inducerats men ville uppleva hur sant arbetskraft kände. Jag sa till mig själv att jag skulle verka för minst en timme innan för att få droger. Jag sniffas och pustade mig igenom värkarna för 58 minuter. I minut 59, krävde jag narkosläkaren. När epidural fördes in i min rygg, festen började. Totalt spel växlare .

Att föda mitt andra barn var liknande i och med att jag var återigen framkallade, men jag ville inte bråka med att försöka andas igenom den vansinniga smärta som är aktiva arbete. Jag hade en sammandragning och kallade på narkosläkaren.

Mycket som mina två första barn, mitt tredje barn var också framkallas. En ung sjuksköterska som heter Mandy, som var en månad av vård skola, tilldelades mig. En oerfaren mamma kan ha blivit orolig för att vara i händerna på en sådan grön sjuksköterska. Inte mig. Detta var inte min första rodeo. Var inte ens min andra rodeo. Jag var en baby maskinen och kände mig väl förberedd inför förlossningen.

När jag skulle vidgas till 4 cm, min flygga sjuksyster gav mig en droppe Pitocin att inducera arbetskraft. "Tala om för mig när du vill ringa narkosläkaren," sade hon, att erbjuda mig ett arbete bollen täckt med en handduk att sitta på. Jag hade aldrig satt på ett arbete bollen, så jag gav det en åktur. Jag satte mig ner på det, bare botten, och gav en liten studs.

"Jag känner att jag måste bajsa", sade jag.

Mandy snurrade runt.

"Jag tror att jag—" Svisch . "Skit! Mitt vatten bara sönder!"

Väta snart täckt mitt ben, bollen och golvet. Mandy rusade över till mig och bad mig att stå och gå till sängen.

"Jag kan inte!" Jag skrek. Jag kunde inte röra sig en tum. Om jag flyttade jag skulle skita min baby mitt på golvet. Jag började svettas omedelbart. Smärta svullnade runt min svällande mage genom min rygg. Känslan av att behöva bajsa intensifieras. Jag kände det extrema trycket från barnets huvud pressar ner min vagina.

Min man började stödja min kropp som Mandy sprang ut ur rummet som en rodeo clown jagad av en tjur. Hon kom tillbaka några sekunder senare med en sjuksköterska som såg ut som om hon hade erövrat några tjurar på hennes dag. Jag behövde en sjuksköterska nu.

"Kimberly," veteran sjuksköterska stod lutad över mig. "Jag måste kontrollera dig." Mandy och min man rullade mig tillbaka på bollen som de var långsamt rulla ut degen. Min nya expert sköterskan inte ens göra ett finger in för att avgöra hur långt jag var vidgade. "Mandy! Få golvet läkare!"

Mitt hjärta slog vilt, ohämmat. Jag började hyperventilating. Mandy sprang ut ur rummet när min nya sjuksköterska och min man gled mig på sjukhussängen. Det var ingen paus mellan värkarna. Jag kunde inte se rakt. Jag kunde inte andas.

"Jag behöver en epidural!" Jag skrek, "jag kan inte göra detta! Jag behöver en epidural!"

Mina ögon var början till oskärpa. Varje centimeter av min kropp bultade av smärta. I en del villfarelse, en del hoppfullhet, jag frågade om narkosläkaren var nära.

"Kimberly, kommer han," veteran sjuksköterska ljög. "Men du kommer att ha att börja trycka snart."

Jag svarade med ett skrik så högt, jag är säker på att varje arbetande mamma på golvet kröp ihop och gav sina epidural automater en extra release.

Mandy tillbaka till rummet senare, tror jag. Jag faktiskt aldrig såg henne igen. Hon har nog sluta och är nu en revisor. Vid mina fötter, en jourhavande läkare dök upp och hälsade på mig.

Rummet virvlade med panik som folk skyndade sig för att komma i läge. Mitt sinne och min kropp har flyttat ut ur synk. Min kropp, tog med smärta, hade påbörjat processen av födelse utan att vänta på mitt sinne att fånga upp.

Jag hade drivit två barn ut innan. Jag visste vad jag skulle göra. Under födseln av mitt andra barn, min läkare hade berömde mig för att ha en "modell födelse," gjort precis som det är tänkt att vara klar. Nu var jag oförberedd och obildade om hur att föda naturligt. Mitt fokus flyttas enbart på outhärdlig smärta, jag kunde inte andas. Jag kunde inte koncentrera sig på att driva. Skriker och svetten rann från mig.

Veteran sjuksköterska tog tag i min hand och fick inom en tum av mitt ansikte. "Kimberly, du kommer att behöva för att andas och kontrollera dig själv nu. Titta på mig. Titta på mig!"

Jag kunde inte titta. Jag kunde inte andas.

"Kimberly, titta på mig !"

Jag tittade. Hon hade en liten diamant näsa ring.

"Bära ner och tryck. Redo. Gå. 10, 9, 8..."

Jag skrek genom hela push, stirra på hennes näsa ring. Jag är säker på att min man var där i rummet någonstans. Jag minns inte se honom. Det var en out-of-kroppen-upplevelse. Jag önskar att jag hade fått ut av min egen kropp, faktiskt.

"Andas..."

Mina fingrar värkte så jag knöt lakan som handtag på en berg-och dalbana. Mina biceps stod på full uppmärksamhet. Min vagina ut som en smällare på väg att explodera. Mina lungor skrek på en otrolig volym som ropade jag igen.

I århundraden, detta är hur förlossningen har varit. Kvinnor är några tuffa jävlar.

Jag kände varje tum av min dotter passera genom min kropp. Hennes huvud flydde med ett frigörande av tryck. Beniga axlar gick igenom med en stöt. Ben och fötter gled ut som maskar genom fingrarna.

De lade henne på mig, som tårar sipprade från mina ögon — men jag kunde inte njuta av stunden. Jag var fortfarande chockerande smärta. Jag kunde inte koncentrera mig på henne eftersom min hud kröp och mina muskler att rygga tillbaka. Jag skakade och kramade min dotter så hårt att sjuksköterskorna hade inget annat val än att ta bort henne från min famn. Förutom mitt jobb var ännu inte klar. Smärtan skulle fortsätta att komma som jag tryckte ut moderkakan.

Tio minuter hade gått och nu är min personliga OB-GYN sprang in i rummet. Showen var inte över, gott folk. Tid som ska sys upp. Min läkare sprida bedövande kräm runt i min vagina, men det var som att använda en spray flaska på ett hus eld. Det hjälpte inte. Peta, peta, peta. Jag kände att stygnen kommer en och en. Det kändes som att hon var klämmande och dra varje tum av min privates med tång.

"Owww!" Jag skrek på henne.

"Kimberly, titta på mig. Andas," Näsa Ring tillbaka in i min eyeline.

"Hon göra mig illa!" Jag svarade som om min läkare, bara några meter bort, kunde inte höra mig eller se min sjudande ansikte. Jag vet inte hur länge suturering varade, men det kändes som en timme.

Nya sjuksköterskor kom in och rensade upp mig. Mandy, efter att ha blivit ärrad för livet, var troligen nere på HR lämna in sin avskedsansökan. Veteran sjuksköterska Näsa Ring sannolikt vänster för att få en styv drink. Hon förtjänade det. Inom en timme, jag kände mig som om jag hade sprungit ett maraton. Samtidigt, jag kände mig utmattad, glad, full av energi, och traumatiserade. Jag passade på att mysa med min baby och gick runt i rummet helt förälskad. Min man kysste mig och sa att han var stolt, om än rädda för mig.

"Jag kände mig som jag var att titta på Exorcisten "han halv skämtade.

Jag är säker på att en exorcism inte skada som dåligt.

ADVERT

Lägg till din kommentar