Nationella Eller Dag: Viktiga Eller Guide

Idag är Nationella Eller Dag, så för att hedra tillfället, vi tänkte att det kunde vara till hjälp att utforska din cafe i menyn (få det?).

De flesta av oss BEHÖVER kaffe. Varje så ofta, att vi också behöver en paus från jobbet. Så vi beger oss ner till vårt område eller plats för båda. Vad vi förväntar oss inte att vi ska engagera sig i mental gymnastik bara att räkna ut i menyn. Macchiato? Platt Vit? När blev allt så komplicerat? Jag skyller på en viss populär eller kedja. Jag vet att det kommer att bli en hel del folk talar om för mig att min förvirring har mer att göra med min provinciality än eller landskap är överdriven komplexitet. Kanske så.

Men jag har en känsla av att det finns andra där ute som mig. Jag har en känsla av att jag inte är den enda som promenader till en kaffe butik, ser menyn, och omedelbart börjar svettas av rädsla för att jag ska få kallas på innan jag är klar.

Jag har en känsla av att jag är inte den enda som alltför rädda för att be en barista (när gjorde vi börja kalla dem det?) vad en Cortado är. Jag vill passa på, för helvete! Jag vill att folk ska titta på mig och vet – vet bara att jag hör hemma. Jag vill hjälpa allemansrätten och everywoman. Så här är en lathund som du kan använda nästa gång du är på en höft coffee shop:

1) Espresso: Detta är förmodligen det enklaste sättet att beskriva. Detta är verkligen små, riktigt koncentrerad eller dryck som du ser massor av Europeiska folk att dricka. Du vill göra roliga killar som dricker detta eftersom de dricker espresso ur löjligt docka-stora koppar. Men då kan du smaka espresso och du vet att bara manliest av män kan dricka det här. En av livets sanna ironiernas. Jag dricker tre en dag.

Snabb fakta – det finns inget omnämnande av mjölk i kaffe pre-1600 i Turkiet eller den Arabiska världen. Alla bara drack espresso. Massor av andra drycker på denna förteckning härrör från espresso.

2) Macchiato: Som Espresso, men "målat" med mjölk. Låter äckligt, men det är det inte. I grund och botten, detta är bara en espresso med lite skummad mjölk.

3) Cortado: Ja, jag vet. Jag hade ingen aning om vad det var förrän igår. Espresso med lika delar kokt mjölk. Vet inte vad ångad mjölk? Inte heller I. (detta Är bara ett finare sätt att säga varm mjölk?) Detta är en eller primer, så oroa dig inte om det.

4) Café Americano: Som historien går, under andra VÄRLDSKRIGET, Amerikanska G. I. s skulle utspädd espresso med hett vatten. Du kan bara bilden de snooty Européer flinande på våra G. I. s som de hällde vatten över helt bra espresso. Hur som helst, detta blev en sak och det namnet fastnade. Beredd på följande sätt (varning – fraktioner före): 1/3 espresso, 2/3 varmt vatten. Om du beställer denna utanför USA, vara beredd att behandlas, samt, som våra G. I. s behandlades.

5) Platt Vit: Tydligen var det började med en galen Aussie som var missnöjda med den aktuella staten eller erbjudanden och behövde helt enkelt en annan kaffe/mjölk variation. Ett skott av espresso med ångad mjölk för att fylla upp resten av koppen. Låter jäkligt liknande till nästa drink på listan. Men det är bara jag.

6) Cappuccino: Alla låtsas att veta vad det är, men ingen faktiskt gör det. Tre delar: en del espresso, en del varm mjölk, och en del skumma. Ja, varm mjölk och skumma anses vara olika saker. Vem visste?

7) Latte: Här är där det verkligen börjar bli jobbigt. Känn dig fri att hoppa bråk och bara beställa en cappuccino om det är för mycket att hantera. Tvivlar på att du kommer kunna se skillnad ändå. Här går: 2/3 espresso, 1/3 ångad mjölk, toppad med mjölkskum.

8) Café au Lait: Ooooooh-la-la. En fransk ta på bra grejer. Bryggt kaffe och ångad mjölk i en 1:1-förhållande. Inte att förväxlas med "white coffee" (rumstemperatur mjölk) eller en latte (espresso-baserade). Inte för att du skulle blanda ihop dessa på alla.

Det finns så mycket mer, men detta bör komma igång. Kanske nästa gång vi ska våga sig in i en värld av hot brewed, kallt bryggt, dropp kaffe eller tryckt på kaffe. Så mycket att veta...men just nu behöver jag bara en kopp kaffe.

ADVERT

Lägg till din kommentar