14 Saker Jag Vill Berätta För Min Teenage Själv

Kära Teenage Själv,

När jag börjar skriva detta är jag överhopad med viljan att sitta ner bredvid dig och ge dig en jätte kram. Ja, jag vet att du inte bryr dig för jätte kramar, men jag önskar jag kunde ge dig en just nu i alla fall, eftersom jag vet att vid varje givet ögonblick kan du använda en. Jag vet att du är ledsen en hel del och tortyr själv för mycket för vad som verkar ingen anledning alls.

Också, som jag sitter och skriver det här, jag kikar över datorn på vår dotter (ja, vår dotter!) och jag kan inte låta bli att se dig i henne. Hon har vår näsa (en före våra sex år gamla jag bröt henne) och vår höjd.

Älskling, jag har så mycket att berätta som kommer att göra ditt liv betydligt enklare och roligare. Jag hoppas att du ska lyssna, även om det förmodligen inte för att du är en envis tjej.

1. Vänligen betala mer uppmärksamhet i skolan. Jag vet att du tror att du är avsedda för en simning stipendium, och du kommer att få en, men det kommer bara att pågå i ett år (som dang axeln igen). Oavsett betala för college, detta är den tid du ställer in en grund för ditt liv. Även om det verkar omöjligt, en dag kommer du att ta examen från high school, college, och graduate school. Framtiden är oundvikligt. Skolans arbete kan diktera vilken högskola du går till, vad du större i, och påverka förloppet av resten av ditt liv. Jag vet att du tror att du gör okej med B: s, men jag ber dig att försöka hårdare. När du gjort det (eftersom du kommer att) det kommer att tända passioner och färdigheter som du antar är omöjligt.

2. Du är smart. Jag önskar att du kunde höra det oftare. Du är smartare än du tror-och med lite hårt arbete som du kan utföra så mycket mer än du ger dig själv kredit för. Nu när du vet att, vänligen hänvisa till #1.

3. Du vet ditt bästa vänner som du spenderar så mycket tid med? Flera av dem är fortfarande mina bästa vänner. Fortsätta att vårda dessa relationer. Du är oerhört välsignad att ha dessa tjejer i ditt liv, både då och nu. Å andra sidan, lära sig att graciöst låt gå för vänskap som inte är avsedda för Livstid Status. Bara för att någon var din bästa vän på en punkt i tid betyder inte att de alltid kommer att vara. Uppskattar din tid tillsammans och fortsätta att få nya vänner.

4. Fullfölja dina intressen. Jag ser att du verkligen njuta av hantverk, ta bilder, skriva berättelser, och för att göra vackra saker. Detta är inte dumt. Det är roligt och för att främja kreativiteten. Det är viktigt att ha hobbies annat än sport.

5. Du är vacker. Du kanske inte har super modell status och det är okej. Oh dear, jag hoppas jag inte såra dina känslor. Du är verkligen vacker, men jag tror inte att du har en karriär som modell i din framtid. Det är okej! Inte många människor gör. Du är så mycket mer än vad du ser ut.Du är snäll, smart, rolig, lojal, generös, kreativ, vänlig, atletisk...

6. Din kropp är vacker och triumferande. Jag ser att du tittar i spegeln, nyper sig i magen och överväger hur man kan bli av med din lunch. Snälla gör det inte. Din kropp gör och kommer att göra fantastiska saker. Din kropp uthållig genom flera timmars träning på en dag. Din kropp är stark och kommer att lyfta dem som inte när du är en terapeut. Din kropp kommer att växa en annan människa och upprätthålla sitt liv under sin barndom. Jag inser att i ett (seriösa) storlek 8 du är större än din teenage kamrater. Du behöver inte vara en storlek 2 för att vara vacker. Snarare än att fokusera på din storlek, vänligen fokus på vad din otroligt stark kropp kan uthärda. (Och ja, du kommer så småningom att växa brösten. Du är en late bloomer i detta område.)

7. Det är upp till dig att vårda det liv du vill. I motsats till vad du har lärt, framgångsrika individer inte är född med tur. De arbetar hårt och sikta högt. Du kan göra detta också.

8. Älskling, snälla lätthet upp på pojken galenskap. Du torterar dig själv genom att spendera timmar på AOL väntar på att dina nuvarande krossa för att logga in på Instant Messenger. Du och dina vänner är så bra på att spela cool (trots att det tar fyra av dig och många konferenssamtal för att skriva den "perfekta" borta-meddelande), men jag vet att ditt hjärta brinner för en pojke kärlek. Det kommer att komma. Även om det är smärtsamt just nu, vara tacksam för de flesta av pojkarna som du som inte tycker om dig tillbaka. Jag är, på grund av att 99% av dem växa upp och bli större verktyg. Du växa upp och gifta sig med den perfekta mannen, så du spendera din dyrbara ungdomar på mer meningsfullt och givande tidsfördriv (se #1 och #4).

9. Spara dina pengar. Du är otroligt lyckligt lottade att ha en fantastisk Sommar jobb. Seriöst, bästa sommarjobb för en tonåring någonsin. Spara dina pengar till college, snälla (du behöver det när du studerar utomlands). Och aldrig, aldrig, aldrig få ett kreditkort!

10. Vårda dina mor-och farföräldrar. Spendera så mycket tid som möjligt med dem. Lära sig från dem. Lyssna på deras berättelser. De har gått igenom en hel del. De är alla otroliga människor.

11. Ta din tid. Jag vet att du blir tillsagd att utföra alla möjliga saker på kort tid. Det är bra. Men ta din tid. Du kommer att bränna ut. Ta tid att upptäcka vad du är bra på, vad du tycker, och hur du kan använda denna kunskap för att tjäna andra. Du kan bli överraskad av svaren hittar du när du inte så bråttom.

12. Livet är inte en passera. Varje fas är tillfälligt, men ändå formar vem du är och vem du kommer att bli. Inte rabatt vissa perioder i livet eller önska bort dem. Förstår att ta sig igenom en fas i livet är inte att garantera din kamp kommer att vara över: det kommer alltid att vara en kamp, men du kommer att växa mer rustad att ta itu med dem vackert.

13. Jag är i vördnad för ert engagemang, beslutsamhet och uthållighet i livet. Tack för att du jobbar så hårt och övervinna många hinder. Om du inte hade gjort det, skulle inte jag vet att jag kan så mycket.

14. Tack, tack, tack för att du inte dricka i high school. Tack för att du aldrig provar droger. Tack för att du aldrig acceptera en enda bloss på en cigarett. Vi är så mycket bättre grund för dina beslut.

Du är en härlig tjej och jag vet att du bara vill vara bättre, göra bättre, och att vara en inspirerande kvinna. Vi arbetar ständigt på det. Tillsammans.

Med kärlek,

Din 30-Årig Själv

Relaterade inlägg: Till Min Kanske Dotter

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar