Slumpmässiga Främlingar, Vänligen MYOB Och Stoppa Frågat Om Min Sons Pappa

Jag har varit ensamstående mamma för nästan alla i min sons liv. Vi tillbringar all vår tid tillsammans. Han är min lilla tillhåll kompis. Det är inte ovanligt för människor att stoppa oss och ställa frågor, och många av dessa frågor behöver inte bry mig alls. Med alla medel, fråga mig hur gammal han är eller om han älskar Thomas Tåget. Men snälla, för att jag älskar allt som är heligt, fråga mig inte om hans far.

Vänta, jag måste ändra det.

Kära random människa på gatan, inte fråga mig om min sons pappa. Varför? Det är ingen av ditt företag.

På allvar. Bara inte.

Vid första, jag skulle svara med något som skulle tyda på att hans far och jag var tillsammans eftersom jag visste att det skulle avsluta samtalet innan det började. Det är också inte var en lögn. Vi var i ett förhållande på avstånd, men främlingar inte förtjänar den fullständiga uppgifter.

Merparten av tiden, dessa nyfikna-ass frågor från män som försöker lista ut om jag är singel, så de kan ta kort på mig.

Här är varför det är problematiskt: Om den enda anledningen till att du inte försöker att ställa mig — en komplett främling rusar till hennes destination med ett litet barn i släptåg ut eftersom jag har en man i mitt liv redan, då behöver du ompröva dina prioriteringar, bro. Hur om du inte gör det eftersom jag är helt enkelt gå ner på gatan driver min unge i en barnvagn? Hur om du inte gör det eftersom jag inte känner dig alls, och det är en personlig fråga? Hur om du inte gör det eftersom det är en tisdag, och vi har någonstans att vara, och du bara gjort saker och ting krångligt?

Hans far är en del av hans liv, och därför är min, bara inte romantiskt. Och även om han inte var, att jag säkert inte skulle vilja ha några rando gå ner på gatan för att fylla det tomrum i våra liv. Hur kan män även motivera denna tankegång? Det hela känns mycket underprissättning och allmänhet icky. Det finns definitivt bättre sätt att göra detta på, killar.

Jag kommer aldrig att glömma en natt i synnerhet. Jag brukade arbeta som barnvakt och tog min son med mig till jobb, så när jag hade en sen spelning, skulle vi tar ofta en Uber hem. Denna kväll hamnade vi i bilen av en äldre gentleman. Medan min son glatt mumsade på sin frukt, snacks, jag bestämde mig för att engagera sig i en artig konversation med våra förare. Han frågade mig om vi kom från så sent, och jag förklarade att jag inte hade jobbat.

"Ja, där är hans pappa?"

Min käke gick slack. "Det är bara mig och honom," svarade jag

"Så vem tar hand om dig?" (Ja, han sa verkligen detta.)

"Jag tar hand om mig. Men vi lever med mina föräldrar." Inte för att det var någon av hans verksamhet.

"Åh, det är bra. Är pappa i bilden?"

"Ja, han är."

Jag avslutade samtalet där. WTF?! Jag är alltid för snäll — för vad jag egentligen ville säga var "Ursäkta mig, sir, men hur fan är det någon på ditt företag som är i min sons liv?" Vad gör jag om jag hade skapat åt med någon form av kränkande sadist och ville inte ha honom runt? Vad skulle han ha sagt då? Vad händer om jag inte har någon familj att hjälpa mig? Och egentligen, vad gör det för skillnad?

Jag önskar att jag kunde säga att detta var första och sista gången jag hade det samtalet i inställningen. Men det är inte fallet. Jag tänker på minst två andra förare som frågade mig om min sons pappa. Efter första gången fick jag ett smart och enkelt sade: "Han är i Kalifornien." Vilket är sant. Jag vägrar att svara på eventuella frågor efter det, men att de nästan alltid har fler frågor.

Bara för att min sons pappa är inte fysiskt i sitt liv varje dag betyder inte att de inte har en relation . Det är också inte ge dig rätt att fråga mig om det.

Som ensamstående mamma, jag känner att jag måste ljuga om min relation status ännu mer än jag gjorde när jag var helt enkelt en enda kvinna. När det händer, jag undrar om de skulle fråga mig samma frågor, om det fanns en ring på mitt finger. De flesta av tiden, jag är säker på att de skulle inte eftersom de inte riktigt bryr sig om mitt barn har en aktiv, engagerad pappa. De vill helt enkelt veta om jag är på marknaden. Det känns förnedring.

Jag är inte mindre för en person, eftersom jag hade ett barn med en man och förhållandet inte fungerade. Det är livet. Jag är en mamma som har ett barn att ta hand utan hjälp av en partner. Ensamstående mammor har så mycket att oroa sig för utan att behöva känna sig tärt på random män. Så, män, om du känner dig själv om att fråga en mamma där hennes sons pappa är, eller prod för mer detaljer om hennes personliga situation, inte . Om hon känner sig bekväm nog att berätta för dig om det, kommer det bero på att du inte är en total främling på gatan som invaderar hennes utrymme. Hon kommer att öppna upp i sin egen tid. Tills dess, ta ett steg tillbaka, snälla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar