Min 12-Åriga Rakade Sitt Huvud I Helgen. Här är Vad som Hände

Min son är inte ännu en ångest fylld tonåring med piercade kroppsdelar och en tatuering. Han är en omtänksam, söt 12-årig som är intresserad av att Star Wars och basket. Så varför rakat huvud?

Michael har alltid gillat korta frisyrer. Han tycker Marines ser cool ut. Han gillar inte att behöva borsta hans hår. Varje gång han får en frisyr han berättar frisör för att få ut den elektriska hårklippningsmaskiner och ge honom en "en buzz, snälla." Jag frenetiskt signal Mario i spegeln, munnen "inte för kort" och skakade på huvudet. Michael hade buggning oss för ett tag för att låta honom raka huvudet. Av någon anledning tycker han att det skulle vara coolt, och han har kastat alla grundläggande resonemang vi någonsin använt som föräldrar rätt tillbaka på oss:

"Du säger alltid en dålig frisyr är inte en big deal."

"Det är mitt huvud, varför kan jag inte raka av det?"

Och den eviga grunden av barn överallt:

"Du aldrig att låta mig göra vad jag vill."

Det faktum att min man kom ihåg att slåss med sin far över håret lagt till i vår föräldrarnas dilemma. Men tillbaka i dag, det var min mans hår som var för lång och hans far krävande crew cut. Min man, David, lovade att när den välsignade dag kom på att han var lycklig nog att ha en son av sitt eget, att han aldrig skulle slåss om hår. Han lovade att vara cool far, som var OK med någon frisyr eller längd.

Så det var min mans idé att ge upp. Låt Michael har sitt sätt och raka hans huvud. Små uppror för små människor, var Davids resonemang. Låt Mike lär dig att allt du önskar för det kan inte vara så roligt som du tror. Det var vårt experiment i föräldraskap. Jag försökte bara inte att titta på när killar av mjukt ljus-brunt hår föll bort från mitt barns huvud.

Vid första, det var den första glee av blinkande hans kala huvud på hans vänner och att titta på deras chock och förvåning över att han faktiskt hade gjort vad han hade skröt han skulle göra. Michael solade sig i glansen av att vara "barn vars föräldrar lät honom göra något." Jag kröp ihop, eftersom det är uppenbart att jag är den förälder som inte har någon kontroll över sitt barn. Men Michael är att inse att det kanske är skallig är inte den bästa.

Främlingar stirra på hans huvud, undrar vad medicinsk olycka har drabbat honom. Flickor bugg honom, och han är fortfarande i en ålder där flickor är irriterande, frågar om de kan röra vid hans hårbotten. Mest förvånande, han är kall hela tiden. I ett svep clippers, Michael gick från att leva i shorts och flip-flops för att gruppera upp som Mormor avsett. Han loopar en tröja över axlarna i fallet vinden plockar upp. Hans baseball cap är hans ständiga följeslagare. Det har bara gått några dagar och redan nyhet är dosglapp. Tack Gode Gud.

Från början, min mans plan var att låta Michael har detta liten seger, och att vi skulle vinna det slutliga kriget. Låt honom få upproret ut ur sitt system när det var en relativt ofarlig typ av uppror. Jag hade inga sådana illusioner. Jag visste inte riktigt tro att bara för att vi låter honom raka sitt huvud, skulle han förlora alla intresse av att vara ute sent, dricka öl eller tiggeri att köra min bil i ett par år. Jag trodde inte att det skulle fungera, men det har det. För åtminstone denna vecka.

För den här veckan, Michael har slutat stressa oss om saker han inte får göra. Han hade möjlighet att göra ett stort beslut och verkar inte sugen på att ta på sig ytterligare ansvar. Han testade sina vingar och har återvänt till boet för en tröja. Att vuxna beslut har inte blev exakt så som han planerat, vilket är precis vad min make och jag hade hoppats på.

Vi tog en liten föräldraskap risk—en kosmetisk en med inga långsiktiga konsekvenser—och jag tror att det fungerade till vår fördel. Visst, jag har haft för att förena mig till det faktum att varje vuxen som ser Michael skalliga huvud måste vara undrar vad för typ av nötter hans föräldrar är. Men vi hoppas att Michael har lärt sig sin läxa. När han blir äldre kommer han att ha gott om möjligheter att testa sin självständighet och måste leva med resultatet. För efter allt, håret växer.

ADVERT

Lägg till din kommentar