Min Son Har Autism, och Det är Okej

Det började som en mjuk viskning djupt i mitt hjärta.

Något är annorlunda. Du vet det är någonting på gång . Varför inte han ser på dig? Borde inte han verkar mer som är kopplade till dig? Är alla killar så här? Om du var en bättre mamma att du skulle veta.

Jag ignorerade dessa viskar i månader, med fokus på att spela datum, dekorera barnkammaren för baby boy nummer två, planerar en semester med familjen och tala om för mig själv att han skulle komma ikapp.

Pojkar utvecklas senare än flickor, sa jag till mig själv. Han kommer att prata. Han är inåtvänd. Han är blyg. Han är bara att vara envis. Men jag skyllde på mig själv. Hade jag inte läst honom nog? Var jag läser honom fel typ av böcker? Kanske jag borde ha lärt honom teckenspråk som en baby. Jag visste att jag borde ha köpt ekologisk barnmat. Det är alla som lyssnar på Lady Gaga och inte Mozart. Jag borde ha tecknat upp honom för att baby art klasser i stället för baby gym. Det är mitt fel. Skulden var som ett hav. Och jag höll på att sjunka. Snabbt.

Månader gick. Den lilla rösten i mitt hjärta reste till mitt huvud. Han är fortfarande inte prata. Att han inte ser mig i ögonen. Han inte svara på hans namn. Han har problem med att uttrycka känslor. Det verkar som om han ser rakt igenom mig ibland. Han går på tårna. Han flaxar med armarna och snurrar i cirklar när han är upphetsad. Något är annorlunda. Autism. Du vet att det är autism. Du var en lärare innan han föddes, minns du? Du vet skyltar. Sluta ignorera dem.

Jag ringde en barn psykolog. Jag skulle vilja boka en tid för min son. Han har precis fyllt två. Jag tror att han har autism. Autism. Att säga det högt kände mig som en miljon tegelstenar hade varit staplade på mitt mamma hjärta. Jag gjorde en tid, hängas upp, rullade till en boll i soffan och grät. Min baby. Min förstfödde. Autism. Vad har jag gjort? Vad gjorde jag inte? Varför mig? Varför oss? Min baby!

Tid passerade. Vi var lyckliga. Vi var bra föräldrar. Vi firat sin andra födelsedag. Nyfödda bror kom till världen med ett sådant raseri att han var nästan som föddes i bilen på väg till sjukhuset. Livet var bra. Bra, faktiskt. Vågor av min skuld havet sakta avtagit och tegel på mitt hjärta lyfte en efter en.

Två månader senare satt jag med min man på en obekväm soffa, med vår nyfödda sover mellan oss och våra barn hemma med sin barnvakt. I ett stort skrivbord i mahogny var en kvinna som krävs för att bli vald som nästa person som presenteras på Vad man Inte Ska ha. Hon var så allvarligt. Så abrupt. Så nonchalant. Så unphased att hennes ord skulle förändra min värld för alltid. Baserat på allt vi diskuterade, tester vi genomfört undersökningar från sina lärare och logoped och följer honom här på kontoret kan jag med övertygelse säga att din son har måttlig autism. De tester som är avgörande.

10:42 på en solig måndag morgon och hela min värld förändrades. Vår familj förändrats. Och vet du vad? Det har förändrats till det bättre. Vid 10:41am jag kan inte tro det, men det är sant.

Den skuld som har raderats. Jag visste inte att orsaka detta. Ingen gjorde. Bye, bye skuld havet. Se ya aldrig, tegel på mitt hjärta.

Nu har vi förståelse om varför min söta son är så han är. Han är annorlunda. Och det är okej. Min son har Autism. Och utan autism han inte skulle vara....tja, honom. Han är dumt. Han älskar att kittla och brottas med pappa innan sängen. Han älskar att leka utomhus och utforska naturen. Han älskar Elmo videor på YouTube. Han älskar musik och dans i skolan utan hämningar.

Igår var vi vid Målet och han drog mitt ansikte i hans händer och gav mig en stor slobbery puss. Du kan ta det för givet med ditt barn. Men för mig, det är ett framsteg. Och anslutning. Och fantastiskt. Det är något som jag bara bad för månader sedan. Och jag var inte ens det minsta skäms över att jag började gråta mitt det med det diskonterade Halloween kostymer. Han gjorde mig till mamma. Han lär mig att vara kvinna och mamma jag vill vara. Och jag skulle inte byta honom för världen.

Autism inte ändra på det. Det behöver inte ändra på något.

Relaterade inlägg: Ett Brev till den Nya Autism Förälder

ADVERT

Lägg till din kommentar