Det är Inte En Big Deal Att Min Son Har En "Pee-Pee' Istället För 'Penis'

Det finns en tvättservice lista över saker som verkar som en bra idé i teorin, då jag försöker köra dem och misslyckas kapitalt. Att få mina barn att använda anatomiskt korrekt namn på kroppsdelar är en av dem. Min fyra-åriga kallar sin penis en " pee pee.' Det är den valda namn för min två-åriga vagina, också.

Jag är visserligen en väldigt lättpåverkade förälder, mest för att jag aldrig riktigt vet vad jag gör. Så om en förälder säger något till mig, "jag bara tillåta mina barn att dricka fyra gram juice om dagen, enligt American Academy of Pediatrics," jag omedelbart att tänka, "Åh, shit. Det är en bra idé. Jag ska följa American Academy of Pediatrics rekommendationer, också." Sedan mina barn frågar efter en juice box, jag berättar för honom att han redan hade sin rekommenderade dosen för dagen, han ser på mig som om jag är en total asshole — och jag viker. Så mitt barn kan faktiskt få åtta uns av juice en dag, eller kanske till och med tio. Det är precis den typ av misslyckande jag är.

I samma anda, som jag en gång läsa en artikel som jag verkligen tyckt om en Mamma som insisterar på att undervisa sina barn anatomiskt rätt namn på kroppsdelar . "Hon är ett geni, jag minns att jag tänkte när jag läste det. Jag har ingen hang-ups om ordet "penis" eller "vagina" så jag gjorde en mental anteckning att komma ihåg för att undvika lite cutesy namn för dem när den tiden kom. Jag läste en annan artikel som hävdade att använda förskönande omskrivningar i stället för ordet "penis" och "slida" lär barnen att känna skam för sin kropp. Jag köpte det hela — krok, lina och sänke, för återigen – det är precis den typ av förälder jag är. "Jag är en kropp-positiv feministisk! Jag vill inte att mina barn ska känna skam!"

Dr Sears backar upp detta också:

"Det är extremt viktigt att använda korrekta termer. Börjar vid denna tidiga ålder, du vill att ditt barn ska lära sig att hon kan lita på dig att vara en pålitlig och lättillgänglig källa till information, särskilt i känsliga frågor. Du är grunden för en fördjupad och mer utmanande sexualitet samtal som kommer när hon är en tonåring."

Så jag kan vara skadliga mitt förhållande med min blivande tonåring eftersom jag ringa hans penis en "pee-pee?" Skit.

Månaderna gick, och jag insåg att jag fortfarande kallar mitt barns penis en "pee-pee." och jag gjorde ett försök att vända på det. Jag satte ner honom och sade: "din "pee-pee" är faktiskt kallas en "penis." Coola?" Dagarna gick och det blev snabbt uppenbart att jag hade missat mitt fönster för att göra denna nya terminologi stick, som per den pop frågesporter jag skulle ibland ge mitt barn:

"Vad är det som ringde?" Jag skulle fråga.

Tomma blicken och ser av förvirring som oundvikligen skulle komma från mina barn. Hans mun sade ingenting, men hans ansikte sa, "Vad fan, morsan?"

Jag insåg att vi bara inte prata om penisar nog för att detta verkligen vara ett problem. Jag vet att det finns en oro barn som är i stånd att korrekt etikett deras kroppsdelar för att hjälpa dem att beskriva om missbruk uppstår. Detta är en mycket berättigad fråga, och en jag ta på allvar. Jag har flera gånger gett honom "du är den enda som får röra din penis" tala, och låta honom veta att berätta för mig om någon man någonsin fick honom att känna sig obekväm eller försökte röra vid honom för det. Han sade, "Ja mamma, jag vet. Ingen får röra min pee-pee utan mig."

Så, vi behöver inte använda anatomiskt korrekt ord i mitt hus. Åh, ja. Men på en plats där en flaska är en "ba-ba," en napp är en "binky" och Farmor är "Ya-Ya" — spelar det någon roll egentligen? Detta är förmodligen bara en annan misslyckas för min del, men det finns massor av ord som vi baby-talar till små barn. Jag är okej med "penis" är en av dem.

Relaterade inlägg: Din Penis Kommer inte att Falla Av Och Andra Saker som Pojkar Bör Veta

ADVERT

Lägg till din kommentar