Min Son Utmaningar Mig (Och Dig)

"Mamma, varför kan inte alla vara snälla?"

Som klagande fråga hade blivit tillfrågad, av alla saker, med ett besök till tandläkaren för min son är semi-annual tänder rengöring utnämningen.

Medan vår familj har välsignats med några ganska fantastiska människor i våra liv, det finns alltid de vars ord och handlingar sårar djupt. Tyvärr, när den allmänna utflykter är involverade, du vet aldrig vilken typ av svar du kommer att få.

Våra tandläkare kontor är sprängfyllda av fantastiska proffs, alla som regelbundet går ut ur deras sätt att ta emot den extra tid och ansträngning som följer med att vårda en person på spektrum. Även om jag visste att jag kunde räkna med en övergripande trevlig när jag tog min son till hans utnämning, jag var inte alls beredd på vad som vi stött på.

Mindre än en minut efter att vi hade kommit till min son möte, en söt, grandmotherly-typ kvinna kom in i väntrummet, presenterade sig för oss, och satte sig sedan ner på stolen mittemot mig. Med ett jätte leende wreathing hennes ansikte, hon frågade mig om det var okej om hon pratade med min son.

Något förvånad, jag gav mitt samtycke och sedan såg de i vördnad som denna fantastiska kvinna tog med mig min son ut ur sitt skal.

Med utsikt över hans ständiga ryckiga rörelser, frågade hon honom den perfekta frågor om sig själv—vad spel som han gillade, vad Lego-skapelser som han hade byggt på senare tid, vad är hans favoritmat var, och vem han tyckte att den bästa Marvel superhjälte var. Jag tittade på min son kommit till liv, tala med dessa glada animation som jag först flyttade för att ge honom skuldra-pat som är vår signal i allmänna för honom att lugna ner sig. Den söta damen såg detta, och lade sin hand ut för att stoppa mig, säger mig att det var helt okej, och att hon var glad att han var glad.

Hon sade då till min son att om han var redo, var det dags att gå tillbaka för hans tänder rengöring. Som min son glatt började gå bort, denna otroliga damen lutade sig närmare mig och viskade: "Det är okej. Mitt barnbarn har autism också. Är inte de sötaste barnen?"

Och på det, hon log ännu en gång mot mig, klappade mig på axeln och gick mot min son.

På resan hem, min son frågade mig frågan, "Mamma, varför kan inte alla vara snälla?"

Den kärlek som han hade fått från en främling gjorde en sådan effekt på honom som min son bad mig att skriva och berätta för alla att de ska vara snäll mot andra människor, eftersom alla förtjänar att vara visat att de har betydelse.

Vad händer om vi alla gjorde en pakt att vi skulle gå ut i vårt sätt att visa vänlighet och uppvisar nåd-i-handling för att andra människor?

Vad händer om vi använder den kunskap som vi har fått från att gå igenom våra egna erfarenheter för att hjälpa andra människor?

Vad händer om vi bestämde oss för att medvetet vara "som" en person som ger hopp till dem som kämpar för?

Vad händer om vi visar kärlek till människor som inte går ut ur deras sätt att visa kärlek till oss?

Vad händer om vi väljer att tala ett uppmuntrande ord, om du berättar för någon att de gör ett bra jobb, ge uppmuntran till någon som kanske är i desperat behov av det?

Vad händer om vi väljer att le mot främlingar, snarare än att bara gå om våra dagliga uppgifter i vår ständigt skyndade mode?

Vad händer om vi gav en hjälpande hand till mamma som kämpar för att lugna sina barn som upplever en härdsmälta i det offentliga, eller att den enskilde på kryckor som kämpar för att bära paket?

Vad händer om vi helt enkelt valde att vara avsiktliga om att visa godhet?

Vi vet alla vad det är att vara på den mottagande slutet av ovänliga ord, handlingar och gärningar, vissa avsiktligt levereras, och andra som levereras på grund av okunskap. Förhoppningsvis vet också hur det är att bli bemött med vänlighet och värdighet, och visat kärlek och nåd. Där den första erfarenhet djupt sår, ofta lämnar livslånga ärr, den andra erbjuder en helande balsam för hjärta, lugnande ont platser som vi kanske inte har insett var skadad.

Jag vet att var och en av oss som antingen personligen kamp med extra svårigheter till följd av sjukdom, begränsningar eller funktionshinder—eller vem som har den dubbla uppgiften och glädje av att bry sig om andra med dem liv-utmanande situationer—ofta känner vi skrapa botten av tunnan oss själva, och har ingenting kvar att ge till andra. Men om vi bara ta en stund att komma ihåg hur det kändes när någon annan gick ut ur deras sätt att vara snäll mot oss, eller våra nära och kära, då vi kanske bara kan för att nå ner och tryck i några av den otroliga styrka som vi inte visste att vi hade, tills livets förhållanden som orsakade oss att nå nya nivåer av uthållighet och långsiktighet som vi inte skulle ha trott möjligt.

Min son vill att jag ska be dig att acceptera den vänlighet utmaning, att välja att visa vänlighet mot andra, eftersom varje person är viktig.

Jag tar emot utmaningen.

Kommer du?

ADVERT

Lägg till din kommentar