Min Son Och Den Rosa Glitter Skor

Jag har 4-åriga tvilling pojkar. Båda är din typiska små pojkar. Smuts, insekter och lera excite av dem. De ser identiska, men de är två helt olika pojkar. Detta är en viktig distinktion att göra. De flesta gånger de klumpas ihop som tvillingar, Alex och Ben. Av denna anledning, jag behöver inte klä dem i identiska outfits, och inget visar att mer än när vi gick till sko-butik förra veckan. Det var din typiska utflykt—inget utöver det vanliga, förutom det faktum att Ben ville ha rosa glitter flickor skor.

Ben har en känsla för mode. Han gillar rosa och lila och rynkad och ibland lacy. Förra Halloween, han plockade fram en rosa plast pumpa för bus eller godis. Han älskar rosa pumpa. Det är en av hans mest värdefulla ägodelar. Så, är det inte överraskning när han plockade ut den rosa, glitter skor. Det fick mig att skratta tills jag var tvungen att berätta för honom. Jag sade honom sanningen: De var inte mycket praktiska för att spela i lera, och han skulle inte vilja få dem smutsiga. Vi var där för att köpa sneakers—sneakers att spela i, för att få smutsiga med. Han accepterade mina skäl och plockade ut ett par av respektabel pojkar sneakers. Kris undvikas.

Som jag fick betala för sina två par små pojkar sneakers, jag funderade på varför jag egentligen sade nej till rosa, glitter skor. Jag sa nej eftersom jag inte vill att han ska bli mobbad. Jag ville inte att han skulle känna skam för sina skor. Ännu viktigare, att jag inte vill att han ska känna skam för vem han är och vad han gillar. Jag var att skydda honom. Jag var av att skydda sina känslor, som skyddar honom från en oförsonlig värld, och att spara sin oskuld.

Men jag kunde inte hjälpa men vill köpa honom dessa skor. Vad som är mer viktigt, att lära honom att vara sig själv eller att avskärma honom från cruelness av barnen? Var jag verkligen skydda sina känslor? Oskuld är en kvalitet som bara barn och djur har. Jag vill behålla sin oskuld så länge som möjligt. Tiderna förändras, och människor är mycket mindre sannolikt att döma en liten pojke med rosa glitter skor nu än för 50 år sedan, men det är fortfarande elak, nära sinnade människor i denna värld. Jag vill inte att han ska upptäcka att det faktiskt bara ännu. Enligt Ben, de är bara vackra glitter skor som han vill ha. Och jag ville inte köpa dem.

Jag ville inte köpa dem. Jag borde ha köpt dem. Jag borde ha använt sko-shopping för att hålla en lektion: "att Vara stolt över vem du är. Vara obotlig, älska dig själv och älska människor runt omkring dig." Jag gjorde inte det. Jag gjorde precis tvärtom. Av att inte få dessa skor, jag indirekt sagt, "Dölja vem du är. Vara som alla andra små pojkar och bära dessa sneakers. Blanda i. Inte har en individuell röst. Du kommer inte bli sårad på det sättet. Du kan stanna för evigt oskyldiga."

Det är inte så att jag någonsin velat öka mina pojkar. Jag har undervisat dem från dag ett att omfamna skillnad och att acceptera att det inte finns två människor som är likadana. Det är vad som gör oss bra, och det är det som gör det här livet så underbart. Jag lärde dem att vara vänlig och mild, att respektera andra, och djur. Jag lärde dem att älska med varje bit av deras hjärtan. Nu, med denna vardagliga utflykt, jag har lärt Ben att följa i vägen för andra och gömma sig.

Han har ingen aning om att rosa glitter skor är gjorda för flickor. Han har ingen aning om att små pojkar inte bära gnistrar och tutus. Han har ingen aning om att hans rosa pumpa gjordes för små flickor, och de gröna och blå som gjordes för små pojkar som honom. Han bara vet att han gillar gnistrar och klä upp sig. Han vet att hans tvilling bror gillar rött och Spider-Man. Ben vet att han gillar My Little Ponies och färgen rosa. Men det är allt han vet. Är det så fel för en mor vill hålla det på det sättet så länge som möjligt? När han är äldre och att ta reda på vem han är, han kommer att komma ihåg den dagen jag sa nej till rosa glitter skor? Kommer att ändra sättet han ser sig själv, hur han tycker om sig själv? Jag hoppas inte det.

ADVERT

Lägg till din kommentar