Mitt Föräldraskap Stil Som Kallas "Gör Ditt Bästa Och Må Skit Om Det"

Sova utbildning verkade som en bra idé, tills jag hade ett barn i min egen. Innan jag fick barn trodde jag att jag skulle vara förälder med järn, oberörd av den subtila manipulationer av en ylande barn. I verkligheten, var jag den förälder som rasat vid ljudet av hennes unga barn kvävning genom en gråtande stava. Första gången jag lät mitt lilla barn gråta för en period som är längre än fem minuter, jag lyfte upp honom ur sängen och viskade ber om ursäkt till hans öron.

Jag hade vänner som stoppade barnen i säng innan prime time lina började på natten. De hade timmar till sig varje kväll. Jag har alltid trott att de gör det rätt, och jag var på något sätt gör det "fel". Jag hade knappt energi att bländning på dem via min sömn-berövas ögon när de talade om sin "nap scheman i parken. I de tidiga dagarna av föräldraskap, varje anekdot som slutade i någon annans barn att sova eller äta bara verkade som ett grymt skämt.

Jag försökte göra barnmat för mitt första barn, men även om han skulle äta det när det var färskt, han vände näsan upp på något som jag hade frusit. Frysning partier var ganska mycket en nödvändighet eftersom jag jobbade heltid. Så den nybäddade barnmat som gick ut genom fönstret också. Jag blev totalt ljuger om det. Tja, kanske inte så mycket som en lögnare — bara någon som inte var helt fessing upp till livsmedelssituationen i hennes hus. Jag skulle bara sortera av nicka huvudet i avtalet på park när en random mamma skulle nämna något om frukt påsar som "skräp mat."

Mina barn springa runt i huset fram till 9:30 och 10:00 varje natt. De finns på en stadig diet av spaghetti, broccoli, ägg, ärtor, hot dogs, och peanut butter and jelly mackor. Jag har aldrig gjort en bedårande school lunch i mitt liv. Att jag inte ställer upp för något på min sons förskola och jag behöver inte spara "mästerverk" de timmar vi tillbringar färg. Jag har inte en baby bok, bara en massa minnessaker knuffade in i en plastpåse. Min fyra år gamla vet ledmotivet till varje Nick Jr program i tillvaron. Han vet också hur man kan aktivera wi-fi på min telefon och sök efter vad han vill titta på YouTube. Min två-åriga dotter regelbundet säger saker som inget sätt , aww man! och Jesus Kristus!

Men... jag gör mitt bästa. Mitt bästa kan vara någon annans värsta — men, nåja. Under en lång tid kände jag mig som om jag var föräldraskap som standard: som att alla planer som jag hade gjort innan jag hade barn höll på att försvinna under mina fötter. Jag var ständigt jämföra hur jag förälder till hur andra gör och mår skit över det. Och jag är inte säker på varför. Mina barn är glada. De är älskade.

Det tog mig fyra år att inse att mitt föräldraskap stil är " Gör Ditt Bästa Och Må Skit Om Det." Att jag till slut inse att jag behöver inte som andra del. Ja, jag känner att jag faller kort på vissa områden — jag skulle kunna försöka att tvinga dem att äta mer intressant mat, sätta ihop en baby bok, och kanske censurera mig själv lite — men när jag ser mig själv i spegeln och fråga är du en bra förälder? Jag tvekar inte att svara på Ja.

Och i slutet av dagen, jag tror att det är allt som verkligen betyder något.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar