Jag Är inte alls Som Min Mamma — Och Det är En Bra Sak

Här är hur jag visste—om—är att min mor och jag är skurna från en annan trasa: När jag såg henne jaga och fånga en mus med sina bara händer (vad, inte ens gummi kök handskar?) medan jag stod på matsalsbordet skriker som ett litet barn. Jag menar, allvarligt, hon tog tag i att gnagare med henne nakna friggin' händer som om det var NBD. Ursäkta mig medan jag gag och sedan lägga ut mitt hus till försäljning.

Du vet frasen, "äpplet faller inte långt från trädet"? Tja, låt oss bara säga att när jag föll från trädet som en nyfödd, jag rullade tydlig ner för backen och in i nästa stad (eller staten, för den delen). Människor har alltid ansett att min mor och jag ser precis lika mycket som vi gör—men bortsett från vår crimson lås och fräknig kinder, vi kunde inte vara mer olika.

Från hobby till stilar, till preferenser, det tog inte lång tid för oss att inse att vi är ett seriöst kontrasterande mor-dotter-duon.

Jag gillar att (kärleksfullt) hänvisar till henne som mitt Berg Kvinna, som en gång levde, bokstavligen, på ett berg i en timmerstuga. Hennes "hon kasta" är en blandning av uppstoppning av djur—hennes troféer från olika jakter genom åren—och lodge-inspirerad inredning. Min? Ganska traditionella möter det moderna. Tråkigt, skulle en del säga. Glesa väggar, neutrala färger...ingenting med horn eller päls.

Öppna våra garderober och du kommer att se garderober som passar för två mycket olika livsstilar. Min tweed är kontrasteras av hennes kamouflage. Mina klackar med henne Crocs. I stället för att e-posta ett par Julklapp förslag, hon räcker mig den senaste Legendariska Whitetails jakttidning med cirklade bilder av sina bästa kläder plockar. När jag berättade för henne att jag fick Keratin, hon trodde att jag hade köpt en behållare av metall med lite orange grönsaker.

Trots våra olikheter, att vi fortfarande njuta av varandras sällskap, även om hon föredrar att gå en promenad i skogen och gruvan är binge-titta på den hetaste nya show . Våra samtal är ofta inleds med "jag vet inte vad fan du snackar om." (Till henne: "jag sköt honom bredsida, nu måste jag gå kvartalet upp honom, men jag håller rack." MMMMMK. Mig: "jag crowdsourcad anekdoter för en aktuell pjäs som jag planerar att resa till litterära mag." Det är trevligt, honung.)

I stället för att slåss mot våra olikheter, vi har lärt mig att acceptera, skratta åt, och även använda dem till vår fördel. Född med gröna fingrar som jag allvarligt brist, hon har gjort landskapsarkitektur runt mitt hus och är den första person jag ringa när jag har en dum fråga som "Hur ofta ska jag vattna min hängande växter?" Likaså, hon förlitar sig på mig för någon skriva behov, såväl som icke-camo mode val.

Onödigt att säga, jag är långt ifrån en kopia av min mor. Och sanningsenligt, det kanske är en bra sak. Jag älskar att se mor-dotter-par med liknande intressen, och en gång i tiden skulle jag ha önskat en sådan relation. Men löptid har visat mig att önska för någon att vara något de inte är ett recept för katastrof. Visst, min mamma och jag är som dag och natt, men ömsesidig respekt och lust till varandra för att kunna leva sitt bästa liv tillåter oss att upprätthålla en hälsosam, kärleksfull förbindelse.

Så ja, det är många gånger jag undrar hur i helvete jag kom från henne. Som när hon piskat upp en hemmagjord gips hopkok för att göra en avgjutning av en björn print hon hittade i sin trädgård. Under tiden jag är här tänker jag inte röra en björn ut med en 10-fots stick. Det är klart att hon är en karaktär gal, och jag är av den inomhus rasen .

Där hon zigs, jag zag. Men vad är det för fel med att vara annorlunda? Jag är här för att berätta: Ingenting.

ADVERT

Lägg till din kommentar