Varför Mitt Äktenskap Är Precis Som Elizabeth och Philip på 'Amerikaner'

Den genomsnittliga gift par liv är ganska tråkig. Min man och jag har varit gifta i nästan 12 år, och hittills största subtextual fråga i vårt hus har varit något i stil med "jag köpte en födelsedagspresent till mamma. Igen."

Så är det inte med Elizabeth och Philip Jennings—KGB-agenter levande, kärleksfull och utnyttja 1980-talet i Washington, D.C., på höjden av det Kalla Kriget. Den Jenningses' äktenskapet är en nonstop -, nerv-nötas, knappt innehöll (och ofta blodig) kaos. En enda blick i deras kök ön kommunicerar med höga insatser meddelanden med liv-och-död konsekvenser—varje höjt ögonbryn kan vara ett lärorikt att inte en förklädnad, chef för Virginia förort och kör någon med en close-range kula i pannan.

Vissa människor kan säga att de är glada över att deras liv-partnerskap är inte som Philip och Elizabeth ' s. De kan kalla Amerikanerna "må-bra TV"—som i, Jag mår bra, det är inte mitt liv .

Jag ber att skilja sig.

När vi sitter ner för att titta på showen varje vecka, min man och jag ser en liten bit av oss själva på skärmen. Här är hur vi är precis som dem:

Vi förlåta varandra.

Små försyndelser är par för kursen under många år för spioneri ... er, äktenskap. Egentligen, om Philip kan titta åt andra hållet när Elizabeth har till bang en rekrytera, och om Elizabeth kan förbise några av de toupees, så vad är några smutsiga tallrikar runt mitt hus?

Vi kanske inte alltid känner samhörighet, men vi åtar oss att återknyta kontakten.

Vissa dagar känns det som att min man kunde vara lite kille som heter Clark, sport nörd specifikationer och lever ett helt annat liv, och jag kan lika gärna vara hela vägen över stan i komiskt enorma solglasögon och peruk. Men vi har aldrig låta oss glida för långt, och så småningom kommer vi alltid att minnas och gå tillbaka till våra prioriteringar—det är vår familj, vårt äktenskap, varandra. Men inga peruker. Någonsin.

Vi vill att våra barn ska tro på något.

Och kämpa för det. Vi skulle nog välja något mer i linje med jämställdhet, tolerans, tillgång till utbildning, eller för allmän hälso-och sjukvård, snarare än en internationell kapprustning ... men hey, vi vill bara att de ska vara lyckliga.

Vi täcka upp för varandra.

Om han är helt klart på väg att förlora sin skit med barnen, jag steg in och ge honom en chans att springa iväg och återhämta sig. Och om jag har blivit skjuten av våra FBI-agent som granne och som inte vill att barnen ska veta om det, han säger till dem att jag är bortrest ta hand om en sjuk släkting som de aldrig har hört talas om i flera månader.

Jag kanske inte gillar allt han gör, men jag kommer alltid backa upp honom.

Betyder detta att jag skulle knäcka en kropp på lederna och hjälpa honom att stoppa den i en resväska? Låt oss bara säga att jag hoppas att det aldrig kommer till det, men ja, det skulle jag. Jag skulle till och med döda för honom.

ADVERT

Lägg till din kommentar