Mitt Liv I Vogue

Min stad var mestadels vit. De flesta av mina klasskamrater var ättlingar av kylan, de nordeuropeiska länderna. Det var en Katolsk kyrka i närheten, men de flesta av oss var från kulturer som värderas sparsamhet och tulpaner. Min high school yearbook var full av holländska och svenska släktnamn. Den enhetliga val var ett par manchesterbyxor Levi ' s, toppad med en knapp-down skjorta och Shetland tröja, Topsiders på fötterna. De flickor som bodde i husen på sjön hade Lilly Pulitzer.

Under tiden tog jag min inspiration från mode Vogue, som jag började läsa när jag var 12. Inte för att jag skulle ha råd med haute couture, men jag var inspirerad av den påkostade pålägg, den romantiska soft focus fotografering av Deborah Turbeville, djärva nya idéer av unga designers som Willi Smith och Perry Ellis. Jag skulle be min mamma att släppa av mig vid offentliga bibliotek medan hon sprang ärenden, sitta vid ett bord med en bunt tillbaka frågor och bläddra i tidningar hela vägen tillbaka till 60-talet och 70-talet, när Diana Ross, en av mina första stilikoner, var med.

Jag skulle först bli bekant med henne genom min Farbror Bob skivsamling. Han lät mig spinn Träffa the Supremes och Den Supremes Copa när jag var på besök på sommarens semester. Så småningom, han gav sitt Motown-samling till mig. Enligt häftad biografi höll jag på att min hylla, Diana hade vuxit upp i en Detroit hyreshus där hon dödade råttor med en båge och pil och gjorde sina egna kläder. Drama i sitt liv gjort upp för bristen av det i min hand. Om sömnad var tillräckligt bra för Diana, sedan var det bra nog för mig.

På en klass resa till Detroit (Dianas torv!) för att se musikalen Annie Jag låtsades att vara en flicka på sätt och bläddrat tonier butiker i Renaissance Center. Jag har provat på ett linne Perry Ellis outfit för känslan av att tyg på min hud, känna klipp och drapera välgjorda kläder. En vecka eller så senare, köpte jag några meter av ljusrosa linne och en Vogue mönster med min barnvaktsservice pengar, och sys ihop min egen Perry Ellis jacka och culottes, som jag bar till skolan med vad jag trodde var panache.

Inspirerad av Vogue Jag piskade upp jodhpurs i mjukaste baby manchester, en zip-up lila jumpsuit med epåletter, perfekt med silver balett tofflor, och en pläd, ruggig, flanell mini-klänning, som jag bar med tights och stövlar cowboy. Jag gjorde en turkos Willi Smith mini-kjol med inbyggd-i byxor, och senare en puff-sleeved topp och kjol i grå sweatshirt material à la Norma Kamali. Oftast, dessa kläder var också främmande för de salar min western Michigan high school. Istället för att klä ner för att passa i, men jag fantiserat om att komma ut. Jag längtade efter New York och Paris, städer där personliga stilen som var viktigt och couture var en högre kallelse. Jag ville vara en bohemisk fashionista.

En broschyr som kom med posten i mig, uppmuntra mig att söka till ett program för att studera design i Tokyo. Japan lät cool. Jag hade sett sprida sig i Vogue av Issey Miyake och Rei Kawakubo kläder med sin post-atomic tårar och skulpterade former. Jag ville kläder, men jag trodde inte att jag hade kompetens att vara en designer. Jag gillade att titta på vackra saker, och även göra dem medan följande riktningar, men om jag var tvungen att skapa något på min hand, ja, att jag var bättre med ord.

I mitt sista år på gymnasiet, jag har vunnit ett Nationellt Meriter Stipendium och blev intervjuade av den lokala tidningen. Jag berättade för reportern att min dröm för framtiden var att vara redaktör för en modetidning och att skriva böcker som barnen skulle hänföras till att läsa i skolan. På fotot, jag bär en drop-midja klänning med en dubbel krage i en liten grön bock. Jag bar ofta detta med en dubbel del av falska pärlor, à la Coco Chanel. Denna klänningen hade valts ut från ett mönster katalog av mig, men sydda av min mamma.

I college, kunde jag äntligen ha på dig vad jag tyckte utan dom. Jag sydde en böljande Issey Miyake klänning och en arkitektonisk dubbla sömmar i vitt linne skift med en Japansk atmosfär. En kvinnlig klasskamrat frågade om att få låna den. Senare, en hane lägenhet-mate lånat den utan att fråga, och jag såg aldrig det igen. Jag shoppade på vintage butiker, kyrkan Vit Elefant försäljning, och frälsningsarmén, att fylla min garderob med små svarta klänningar och paisley-skjortor. På kvällen dansade jag i en ny våg club i leopard-print jumper som jag skulle köra upp på min Sångare, accessorized med en ull fisherman ' s mössa och ett strass armband.

Vid 19, jag gjorde det till New York, där jag shoppade på Kärlek Räddar Dagen, den store som visas i Madonna ' s första film, Desperat Söker Susan och till Paris, där jag fått en röd klänning som hänger i min garderob för att denna dag, och sedan jag kom till Japan. När folk frågar vad som fört mig hit, jag berättar för dem att det var min kärlek till Heian-Domstolen poesi. Och, naturligtvis, jag behövs för att rack upp erfarenhet för de romaner som jag en dag skulle skriva. Och ja, det gjorde jag skriver romaner, bland annat om ett all-girl bandet som spelade covers av låtar av Diana Ross och the Supremes. For the record, jag har inte blivit en mode redaktör, men några av mina böcker har fått undervisning i klassrum. Ser tillbaka, men jag tror att jag kommer att Japan kan ha haft mer att göra med designers skulle jag upptäckte i Vogue .

Jag anställdes som biträdande lärare i engelska på en skola på ön Shikoku. Med min första lön, jag köpte en svart Issey Miyake jacka.

ADVERT

Lägg till din kommentar