Mitt Förra Sommaren Med Min Dotter Innan College

Någon förälder med en high school senior vet tortyr för att gå igenom college antagning process. Det är som det ultimata testet av föräldraskap, sila barn-förälder-relationen som har utvecklats under de senaste 18 åren. Det härjar på vad du trodde var en bra relation, och du undrar om allt som någonsin kommer att gå tillbaka till det normala. Och för att förvärra situationen, du vet att framtiden är inte långt borta när det blir större avstånd mellan två av dig, både fysiskt och känslomässigt.

En dag under hösten för min dotters sista år, i stället för tjat om college essays eller prata om program, jag försökte distrahera henne med ett roligt ämne—sommaren mellan high school och college.

"Allie, några idéer på vad du vill göra i sommar?"

Hon stannade tvärt och sa snorkigt tonårs röst, "jag vet inte ännu, men sommaren innan college är tänkt att vara den bästa sommaren i mitt liv".

Wow det var nyheter för mig. "Den bästa sommaren i hennes liv"—vad skulle det betyda? Var hon ska sova, umgås med vänner och ignorera hennes familj så mycket som möjligt?

Jag tänkte tillbaka på min egen sommar innan college. Jag var en kurator på en lokal dagars läger och körde en van med skrikande barn varje dag. Det var ganska kul (främst eftersom det inte fanns några söta killen rådgivare), men inte är riktigt spännande. Under och efter timmar, jag hängde med vänner i high school och avslappnad vid stranden. Jag trodde inte mycket på att se till att jag spenderat tid med mina föräldrar. Jag tänkte att mina föräldrar alltid skulle vara runt, men mina vänner och jag gick skilda vägar.

"Den bästa sommaren i mitt liv"—där fick hon idén från? Jag vill inte göra narr av henne, så jag lät konversationen dör. En natt, efter drama på college admissions hade bleknat lite, tog hon upp frågan om vad man ska göra under sommaren. Hon hade läst om en mor och dotter tillbringa tid med att resa tillsammans och föreslog att vi skulle ge det ett försök. Hon ville ha särskilda tid, och tänkte tanken på att resa skulle garantera det.

Wow i mina vildaste mamma drömmar som jag aldrig trodde hon skulle komma till mig för att spendera tid tillsammans; det var jag alltid tiggeri henne! Men var detta mot alla de barn som psykologi råd jag hade fått fylla mig själv med ( ge dem utrymme , låt dem separat )? Jag visste inte, och jag bestämde mig för att inte bry sig. Hon lämnar boet, och jag tänkte ta några bitar av tiden var hon kastar min väg.

Sedan kom krav. Hon ville vara ansvarig, ansvarig för att bestämma var man ska gå, vad man ska se och var man äter. Hon ville inte att hantera de krångliga detaljer av flyg, tåg, hotell och pappersarbete—inte så rolig del av researrangemang. OK Jag accepterade erbjudandet.

Hon valde Spanien som vår destination. För varje stad, hon forskat sevärdheter och planerade varje dag. Hon läser även upp på lokala specialiteter och sökte ut de bästa restaurangerna. Jag talar inte spanska, så jag var tvungen att lita på henne till min översättare. Det var första gången i vårt förhållande när hon var ansvarig och jag var beroende av en.

Vi tillbringade vår tid på flygplan och tåg läsa Glitter och Lim och Joy Luck Club perfekt komplement till vår resa. På natten, vi vilade tillsammans och pratade om olika mamma-dotter-relationer och hur vårt förhållande.

Vilken gåva det var för mig att titta på omvandlingen av min dotter från tonåring till ung vuxen, kunna navigera utländska städer och redo att ta på världen. Att hon fortfarande har vacklat fram och tillbaka mellan barn och ung vuxen, som att aldrig veta var hennes pass var, men det var OK—åtminstone är det fortfarande gav mig chansen att vara en ansvarig, en gång i ett tag.

Min mest minnesvärda kväll var att äta middag på en uteservering, så hon frågade mig om min college år och bad om råd för att få ut det mesta av hennes. Vi pratade om att ha roligt, men inte på att bli galen; att arbeta hårt, men inte att vara besatt av grader, att få delta, men inte overcommitting. Vi har också diskuterat att sätta liv mål, på kort och lång sikt, och försöker att få ut det mesta av högskola genom att inte vara rädd för att ta risker för att utforska det okända. Den natten, tillbaka på hotellet, vi stannade upp sent tittar på bilder från hennes barndom och mindes.

Återvänder hem, de återstående veckorna innan skolan flög av. Innan jag visste ordet av var vi står i hennes studentrum, kramas och säga hejdå. Sommaren var över, och hon var redo att börja en ny fas i hennes liv. När jag lämnade, jag såg till att ta ett foto på hennes vägg av oss två, tagna i Barcelona.

Naturligtvis behöver du inte springa iväg till Europa för att ansluta med ditt barn—det kan vara något så enkelt som en helg camping, eller något närmare hem, men med bara ni två. Carving out speciell tid under sommaren innan college är viktigt. Missa inte det.

Åtminstone för nu, min dotter tycker att vår sommar reser tillsammans som den bästa sommaren i hennes liv, men jag vet att hon är bara början för att bygga upp sitt liv och det kommer att bli bättre somrar framöver. För mig var det definitivt upp det i min "bästa sommaren" - kategorin, vilket ger mig chansen att fylla min reservoar med minnen och spendera tid på att ansluta, vilket gör att våra koppla bara lite mindre smärtsamt.

ADVERT

Lägg till din kommentar