Detta Är Min koreanska Mamma är Anti-Åldrande Hud Vård Rutin

Vi får alla vår hudvård besatthet från någonstans. Min kommer från mitt 53-åriga mor, Meegyeong Park, som trots att träna på heltid i en ögonläkare i Korea och höja tre barn, på något sätt fann tid att bli en koreansk hudvård expert. Här är hennes full anti-åldrande hud vård rutin och tips för yngre hud (hennes egna ord).

Även om du är född med bra hud, din hud är bundet till ålder. Innan jag gifte mig vid 24 års ålder, jag var upptagen med skolan och inte tar väl hand om min hud. Min hud var ung då, och jag var inte så orolig med anti-aging. Sedan, min syster-in-law har öppnat mina ögon för världen av koreanska skin care, och jag har varit besatt av att hitta sätt att hålla min hud ung och företag —åtminstone till en kvinna i femtioårsåldern. Här är vad jag gör för att upprätthålla en stark anti-åldrande hud vård rutin .

Rengöra

I stället för den traditionella dubbel rengöra, jag trippel rengöra med en produkt: en all-natural soap är fria från skadliga kemikalier. Jag har nyligen upptäckt det magiska av noni, en frukt som härrör ingrediens effektiv i anti-aging, och jag tvätta mitt ansikte med det tre gånger rygg med ljummet vatten. Det tar bort all min makeup utan att ta bort fukt från huden. Jag bara köpte en låda av dessa tvål av märket Venezia samtidigt på en semester med familjen i Boracay, en ö i Filippinerna, och jag önskar att jag hade köpt en livstid leverans.

Tonen

Efter rengöring Jag får inte torka ansiktet med en handduk, och jag går direkt till att tillämpa toner. Det är viktigt att tillföra fukt till din hud så snart du är klar med rensningen, så jag har aldrig slösa tid på att bli distraherad när jag gör min hud vård. Jag använder alltid en spray toner så jag kan tona min hud utan att röra mitt ansikte med mina händer, som bär bakterier som orsakar finnar. Jag föredrar också toner som kommer i mörka flaskor, som förhindrar formel från att ändra med solexponering. Men naturligtvis, produkter fortfarande går ut, i vilket fall jag kasta ut dem omedelbart.

På senare tid har jag fått njuta av Benton Snigel Bee Högt Innehåll Huden, som en av mina döttrar har rekommenderat.

Serum eller Essens

Jag applicera en generös mängd av serum—ibland två gånger i ett sammanträde. På morgonen använder jag en C-Vitamin serum som Professional-C Serum med Obagi, en linje som utvecklats av hudläkare som min man (som är en plastikkirurg) har rekommenderat. På kvällen använder jag Estee Lauder Advanced Night Repair. Jag gillar serum som kommer med en pump eller en pipett, så jag kan använda produkten utan att använda händerna. Två av mina favoriter är Iope Live Lift Serum och Innisfree Grönt Te Utsäde Serum.

Fuktighetskräm

Eftersom min hud är så tunn och torr, om jag inte återfukta ordentligt, det börjar sag och jag kan se att mina rynkor börja fördjupa. Det är därför jag tar fuktgivande på allvar. Snarare än imma hela dagen, jag skikt på en lätt fuktkräm två gånger eller tre gånger under dagen. Med två döttrar, jag brukar ofta sluta med vad fuktighetskräm som de lämnar efter sig. Men när jag ser den för mjukgörande, min vanliga kriterierna är (1) något som levereras med en pump så jag kan minimera kontaminering, (2) lätt konsistens som inte täpper igen mina porer om jag sätter på en hel del produkter på en gång, och (3) något som känns återfuktande och kylande mot huden.

Jag använder en annan fuktkräm morgon och kväll. I morgon kommer jag använda en ljus och mild fuktighetskräm, som Klairs Rik Fuktig Lugnande Kräm, den Skinfood Royal Honung Viktigt Queen ' s Grädde, eller Laneige Vatten Bank Fukt Grädde EX. På natten använder jag en lite tjockare ansiktskräm, som Estee Lauder Advanced Night Repair Cream eller Goodal fuktspärr Grädde. Men jag lägga till min egen twist till det genom att blanda i ren pärla pulver.

Pearl är en naturlig ingrediens som ljusar upp huden och bleknar solen fläckar och pigmentering. För mig, jag märkte att det också gör min hud mjuk och fast. Jag tar en steriliserad burk och slickepott och blanda pearl pulver med en natt kräm så att det är 15-20% pearl pulver. Jag applicera blandningen på kvällen med en spatel och rena händer. Jag har gjort detta under de senaste 20 åren, och ljusare varje dag med hjälp av pärlor är nummer ett hemligt till min smidig, jämn tonad hud.

Jag köper pearl pulver bara när jag är på en semester med familjen i sydostasien—min senaste kull var från Thailand. På det sättet kan jag vara säker på att ingredienserna är av högsta kvalitet.

Växtbaserad olja

Jag har använt oljor i min rutin under de senaste 25 åren. Jag gillar verkligen oljor infunderas med ceramides, som Elizabeth Arden Avancerade Ceramid Kapslar Dagligen Ungdomar Återställa Serum eller Neogen Dubbla Lager Ceramid Olja. Jag ansöka oljor två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, hela mitt ansikte, hals och händer, men ibland under dagen, när min hud känns torr. Jag väntar alltid tills min fuktighetskräm som absorberas innan du applicerar oljan, och jag ser till att inte ta i för mycket olja på en gång. Jag vet att vissa människor är rädda för oljor eller undvika att sätta det på sin T-zonen, men jag applicera ett tunt lager på min T-zon och i pannan.

På min kropp, jag också gälla kokosolja direkt efter jag duschar när min hud är fortfarande fuktig. Jag applicera ett par droppar olja från avokado till mitt hår också.

SPF

De största fiende när det kommer till att anti-aging är solen. Jag bär solskydd varje dag, även på helgerna när jag inte bär smink. Om jag lämnar huset, även för ett snabbt ärende, jag bär en hatt med stort brätte och stora solglasögon för att hindra solen från att orsaka rynkor på pannan och runt ögonen.

Jag började använda solskyddsmedel vid 24 års ålder med Clinique ' s Super City Block. Jag har använt det i ca 10 år innan man går över till Obagi, och nyligen har jag uppgraderat till Obagi Professional-C Solskydd, som innehåller antioxidanter och C-Vitamin för att skydda din hud från solen medan kampen mot rynkor. Så, jag brightening min hud både dag och natt—i morgon med C-Vitamin, och på natten med pärlor. När jag ser för kosmetika, jag se till att köpa produkter som bara innehåller det nödvändigaste—inga artificiella doft eller fyllmedel ingredienser.

En gång på ett tag: Exfoliera

Jag peela en gång var tredje dag i morgon med en mild peeling gel som återfuktar min hud samtidigt som effektivt tar bort döda hudceller. Jag har varit med Orléans Noni Huvudsak för de senaste fem åren.

En gång på ett tag: Sheet mask

En gång i veckan, jag använder en sheet mask. Jag älskar masker som innehåller hyaluronsyra eller granatäpple extrakt som Missha Snabb Lösning Brightening Eye Patch för ögonen eller Skinfood Svart Granatäpple Gel Mask för ansiktet. Jag se till att jag lämnar masker på min hud inte längre än 20 minuter.

Undvik att röra vid ditt ansikte

Detta är min regel nummer ett för en bra anti-åldrande hud vård rutin. Bortsett från rengöring och återfuktande mitt ansikte två gånger om dagen, att jag sällan rör vid mitt ansikte hela dagen, speciellt området runt ögonen. Jag har också ofta tvätta mina lakan och örngott, och att jag även sätta en ren handduk på min kudde varje natt innan jag går till sängs. Detta är mycket viktigt, eftersom kudden kommer i kontakt med i mitt ansikte hela natten.

Ta hand om dig själv

Istället för att fokusera på att skaffa nya och snygga tekniker för att täcka upp dålig hy, jag fokusera på att förbättra min hud och gör bara de saker som är bra för min hud. Det är därför jag alltid bära ljus makeup för att förhindra att min hud från att bryta ut.

Jag är också aldrig dricka eller röka. Jag äter yoghurt varje dag för att förhindra förstoppning, vilket gör att min hud ser tråkig, bryta ut, och sätter mig på dåligt humör. Jag sova tidigt, äta massor av grönsaker och superfoods, och dricka grönt te istället för kaffe. Jag tar hand om mitt sinne genom att göra yoga och meditera.

Ursprungligen publicerad på Den Klog .

ADVERT

Lägg till din kommentar