Mina Barn Kommer inte att Sova Ensam, Och jag Slåss inte Det

När mina barn var mycket små, sätta dem i samma rum var inte en stor affär. Våra barn co-sov, så de var i vår säng större delen av tiden ändå, och så länge de hade en plats att spela, de var lyckliga. Men när familjen växte och växte upp — vi tänkte att det var viktigare för dem att ha sina egna domäner. Så när vi letade efter ett nytt hus, större var vår första prioritet.

Och när vi flyttade, de gick från trånga, skokartong medelstora rum till rum som var nästan dubbelt så stor som deras gamla. Huset var stor nog för våra äldsta och yngsta att ha rum för sig själva, och våra två mellersta delade den största rummet — som verkade helt ihålig i jämförelse med deras gamla. Jag lagrade roligt, barnvänlig inredning för månader, köpa en bild här och en lampa där, och inrett sitt nya sovrum med ljusa färger och söta möbler. Nu när de hade gott om utrymme, jag var fast besluten att de skulle ha de bästa rummen någonsin. Rum de skulle aldrig vill lämna.

Du vet vad de säger om de bästa av planer...

Vi har bott i vårt hus i ett år nu, och de göra älskar deras rum — under dagen. Men på natten, varje natt, vi går igenom samma sång och dans som de ställer den oundvikliga frågan: "Mamma, kan jag sova med mina bröder?"

Jag förstår inte det. Den helt nya säng som vi köpte vår yngsta är fortfarande i nästan perfekt skick, eftersom han har sovit där på endast en handfull tillfällen. Dito för vår äldsta sons säng, som ser ut ungefär som en soffa och ger sitt rum en "studio" - känsla. Jag trodde att han verkligen skulle vilja det, och han gör det, men inte för att sova. Nej, när det är läggdags, de hade alla snarare publiken i våningssängar i delat rum i deras mitten bröder. Och då menar jag inte sov på översta britsen och sov på botten — jag menar att de alla sover i samma säng, nedre del, där de högen praktiskt taget ovanpå varandra. Och i åldrarna 11, 9, 7 och 4, de är inte små, min förskolebarn, i själva verket är nästan i samma storlek som min andra-grader. När du faktor i filtar och kuddar som krävs för att täcka dem alla, det finns knappast något utrymme. Det är armbågar i revbenen, fötter, ansikten, knän i ryggen.

"Du borde gå till din egna sängar," föreslår jag nästan varje natt. "Du ska vila så mycket bättre." Jag oroar sig för om deras kvalitet av sömn — för att de inte kan möjligen vara bekväm — och domino-effekt inte får tillräckligt med vila kunde ha lägre prestationer i skolan, irriterat humör, och alla (förmodligen irrationella) saker det är min moderliga plikt att gräma om .

Men jag kolla på dem innan jag går till sängs, och där är de, snoozar bort i ett virrvarr av armar och ben. Alla fyra av dem är sammanflätade, som fyrlingar i livmodern, ibland ett huvud vilar på en annan axel eller är de håller varandra i händerna. Oavsett anledning, detta är deras tid att bond. De slåss gillar katter och hundar under dagen, och klaga över på varandras nerver, men när de sover, gosar upp som en kull valpar, de är den bild av broderlig kärlek. Solen går ner, och de går oförklarligt från pummeling att kura ihop sig.

Jag kan berätta för dem halfheartedly att sova på egen hand, men detta är en kamp jag inte verkligen kämpa. Ja, de flesta av deras sängar kommer oanvända. Ja, de ser utsökt obekväm alla klungade tillsammans i en svettig hög. Men jag vet att dessa dagar är begränsad. De kommer inte att göra det för evigt. Genom att sova tillsammans, de är ordlöst lugnande varandra att de inte är ensamma mot vad som uppfattas scariness natten kan hålla, och att de alltid kan räkna med att någon ska vara där inom räckhåll. Och även om de förmodligen inte ens inser det, att tysta budskap om solidaritet kommer att överskrida dessa tidiga år och hjälpa till att skapa en varaktig känsla av att de kommer alltid att ha varandras ryggar.

Åtminstone hoppas jag det kommer. Jag ber att det kommer. Vilket är varför jag gräva i mina klackar när det kommer till varje annan del av vår kvällsrutin — läggdags, borsta tänderna, det är alla icke-överlåtbara, med undantag för en sak.

För just nu, deras närhet är lika viktigt som deras vila.

ADVERT

Lägg till din kommentar