Min Unge Projektet Sög Och jag är OK Med Att

OK, for the record, han är på dagis och för sin ålder, det gjorde det inte suga . Det var ett mästerverk av lilla-pojken allvar och hårt arbete, faktiskt. (Naturligtvis, jag kan vara partisk.)

Jag har lärt mig hårt lektioner med min äldsta — han är 10, 5: e klass, och vet allt (enligt honom). Att göra sina läxor för honom har det aldrig varit ett alternativ, men ridning hans rumpa när han procrastinates och inte låta honom upp från bordet tills det färdiga arbetet är perfekt och vi är båda i tårar — vilket som kommer först — är inte ett alternativ längre.

Att leva ut min glans dagar straight A ' s i skolan genom honom kommer inte att hjälpa honom att lära sig något. Det tog många nätter för att slåss om stavning ord, och genomföra gemensamma grundläggande matematik har vänt mig dum för att komma till denna punkt.

När barnet (nu på dagis) hade sin första projekt att göra en affisch som visar vad han ville bli när han växer upp, " jag visste att han behövde vägledning, men jag var inte gör merparten av arbetet. Men det hindrade inte min fantasi från att gå vilt.

Vi kunde gå till alla brandstationer i området, ta bilder, skriva ut dem, skär dem prydligt runt kanterna, klistra in dem i raka linjer, och han kunde skriva några ord. Det skulle vara vackert och perfekt.

Eller jag kunde få ett grepp och inse att det var en skit-massor av arbete för mig och inte så mycket för honom. Nej tack.

På en söndag eftermiddag innan projektet var på grund av, satte vi oss ner tillsammans för att lista alla ut och hur vi skulle ta en vidsträckt tom affisch och förvandla det till "jag vill bli en brandman."

"Jag vill rita bilder, Mamma."

Jag kanske eller kanske inte har mumlade ett "Tack Gud!" under min andedräkt.

Kritor och färgpennor redo, jag satt vid bordet och hjälpte honom att tänka igenom de olika delarna. Jag gav honom idéer när han verkade illa. Jag visade honom hur man ritar saker på scratch papper — med undantag för brandslang som ser mystiskt ut som en penis (en sak som jag drog för honom. Oops!). Jag stavat alla ord han visste inte. Jag hjälpte honom avsnitt hans affisch så att arbetet skulle vara relativt snyggt.

Ta-da! Det var det. I 30 minuter var han klar. Han gjorde jobbet och det visade. Vi var båda stolta över det. OK, jag var stolt över honom, och han var stolt över det arbete.

Några dagar efter affischer presenterades och barnen i hans klass pratade om brandmän, poliser, astronauter, och paleontologer, jag var i hans klassrum och såg några av de andra projekten.

Teeny-små bitar av papper som var limmad i raka rader, en del på en diagonal — en perfekt diagonal Bilar, stenar, och andra diverse "prylar" som var limmad — utan att falla, riva, eller slumping — på affischer Läslig handstil, ord som inte bobble upp och ner, och perfekt aktivering prytt av flera rubriker Wow, de föräldrar som verkligen arbetat hårt. För en halv sekund, jag kände mig ledsen för att min yngste son, att jag inte gör mer för att ge honom en snygg affisch.

Och sedan, "Aw hell no!" Vad han vände sig i hans arbete, inte min. Han bestämde sig för hur man sätter ihop det, vad han ville presentera och information att dela med sig. Honom. Inte mig.

Så ja, bredvid de andra barnen' - projekt, hans sög. Men när han är i 5: e klass och har några konstiga diorama att han glömt eller vetenskapliga experiment som på ett mystiskt sätt gled hans sinne, han kommer inte att vara under det falska intrycket att hans mamma kommer att vara en efterbehandling det för honom vid midnatt.

Börja 'em unga, säger jag.

Visst, på dagis, det förväntas att vi ska hjälpa våra barn mer än vi gör när de är äldre, men jag sätter prejudikat nu. Jag ska hjälpa. Jag ska guida. Jag kommer att ge råd. Men de gör jobbet. Går de inte att arbeta för mig och vända på mitt uppdrag. Varför i helvete skulle jag göra samma sak för dem? Exakt vad är det som de kommer att lära sig från mig och gör deras arbete för dem? Inte ett skit.

Min baby skakade hans ålder-lämpliga, mestadels oberoende projekt, och hans lärare tackade honom för hans hårda arbete. Det är den läxa han behövde lära från det — inte en som säger " Mamma kommer att göra det åt dig om du fastnar.'

Det här inlägget publicerades först på Ravishly .

Också från Ravishly: 6 Saker Som Ditt Barn Behöver Höra Dig Säga • Saker Jag Sa Att Jag Aldrig Skulle Göra (Och Gjorde Det) • Toppar Och Dalar Av Föräldraskap I Den Digitala Tidsåldern

ADVERT

Lägg till din kommentar