Så Länge Mina Barn Bor Här, De Kommer Att Dra Sin Vikt

Det händer utan att misslyckas varenda dag: jag vill påminna alla mina barn minst en gång (och det är på en bra dag) för att göra en knepig runt huset de redan vet att de är tänkta att göra.

Ta min son till exempel. Han är ansvarig för att ta ut hunden efter skolan och middag. Hunden börjar gråta vid dörren — jag påminna min son att ta ut honom. Hunden fortsätter att gråta — jag påminna honom igen. Efter tredje gången, jag är vänliga påminnelser, och min son vill veta vad jag plötsligt på dåligt humör .

Då det är min dotter. När hon är ansvarig för att vika tvätt (sysslor verkar på en rotation i mitt hus), sitter det i torktumlaren fram till omkring den tredje påminnelse också. Sedan säger hon, "Åh, varför måste vi ha så mycket tvätt? Jag hatar det här!"

Jag får det, det gör jag verkligen. Jag menar, har vi inte alla hatar tvätt? Jag är bara glad att jag har barn som är gamla nog att lägga det åt mig. Det sätt jag ser på det, jag har aldrig vika tvätt så länge mina barn lever här. Jag älskar mitt liv.

De flesta föräldrar jag känner är stora troende i att ha sina barn göra sina sysslor. Det lär dem ansvar, ger dem långvarig livskunskap, och är ett bra sätt att samla in icke-asshole barn som inte känns rätt.

Men jag måste säga, att ingjuta en arbetsmoral i dem är, tja, hårt arbete. Förmodligen några av de svåraste arbete vi kommer att göra under vår tid som föräldrar. Det är så frestande att rätta till ett jobb som de har gjort eller bara satans göra det själva eftersom vi sannolikt att förlora hälften av vår dagliga energi att argumentera med våra barn för att få deras sysslor gjort.

Jag har två tweens och en tonåring, och vi har varit på det här ett tag nu. Vid denna punkt i spelet, de vet vad som förväntas av dem varje dag, men att de fortfarande motstå. Att de fortfarande floppen runt när det gäller att syssla tid och kämpa ganska hårt.

Men det spelar ingen jävla roll. De kan försöka att få ut av sina dagliga arbetsuppgifter allt de vill ha. De är envisa, men så är deras mamma, och jag ska fan om de kommer att leva här och inte drar sitt strå till .

Det är fyra av oss som bor under detta tak. Vi producerar allt tvätt, göra en oreda i badrummet, och bära smuts på våra skor. Vi kan alla hjälpas åt. Och nu när de är äldre och jag har lagt tid på att lära dem hur man lägger lite möda på att göra saker runt här (även om jag har förlorat mitt skit mer ofta än inte), det har börjat att betala. Och det är härligt, minus den klagande och floppa runt förstås.

Även om de inte tror mig, jag inser att det finns andra saker som är roligare än att vika tvätt eller plocka upp hunden tollar. Och jag säger till dem hela tiden att de uppskattar mig senare för att lära dem att laga mat, städa, och behålla sin personliga hygien (som verkar vara den största börda av alla). Och jag vet att de inte kommer att få det för ett tag. Helvete, kan de inte ens se ljuset tills de är föräldrarna själva och bevittna hur ett barn kan rippa genom ett nyligen rengjort huset som en tornado och ångra en massa hårt arbete.

Men jag hoppas det kommer att vara när de är på sin egen och de känner att de har makten eftersom de vet hur att laga mat, hålla sina kläder rena och steam clean-en matta. Och om de bara göra alla dessa saker innan jag kom och besök som kommer att vara bra nog för mig.

För nu, när de är under detta tak och jag betalar räkningar, jag vägrar att ge efter. Jag vägrar att göra allt arbete själv. Jag vägrar att sätta min rumpa medan de är ruggiga på soffan, med sina snacks ser andra barn leka med leksaker på YouTube.

Mina barn kan fortsätta att försöka slå mig på det här spelet, men jag kommer alltid att vinna. Efter alla, mödrar har mer uthållighet än någon annan.

ADVERT

Lägg till din kommentar