Mina Barn Är Nästan Vuxit, Detta Är Anledningen Till Att Jag Helt Bör Ha Ett Annat Barn

Förra veckan träffade jag min vän för middag — inga barn, ingen torka upp spillt juice eller spela tic-tac-toe på min servett . Vi hade förrätt och vin och långvariga, oavbruten samtal. Det var bliss...

Då en ung kvinna som gick förbi med en baby. Ingen big deal. Rätt? Men när de passerade vårt bord, den lilla killen—knubbiga armar lindade runt hans mama ' s hals, dimpled händer i hennes hår—kikade över axeln och gav mig den mest underbara tandlösa flin. Jag smälte.

"Åh, vad skulle jag inte ge för att ha en av dem," jag suckade, ta en klunk av mitt vin. Min vän tittade på mig som om jag bara hade föreslog att jag skulle vilja dricka varm stearin.

"Är du tokig? Varför på jorden skulle du vill ha en bebis nu? Vi är nästan hem gratis. Inget mer att komma upp i natten. Inga fler blöjor. Inga fler barnsjukdomar, potträning, lära någon att knyta sina skor. Vi har bara att ta sig igenom de kommande åren på high school med våra barn, då den är smidig segling."

Rättvisa poäng, alla av dem. Fortfarande, detta var inte något jag sa på skoj eller i en cuteness-inducerad vin som drivs ögonblick av svaghet. Jag har faktiskt gett det en hel del tanke, och jag bryr mig inte om det låter löjligt—jag är helt vill ha en till bebis . I själva verket, i trots av det faktum att jag snart kommer runt hörnet på ett halvt sekel (eller kanske på grund av det), jag tror jag skulle helt rock nya moderskapet på denna punkt i mitt liv. Här är varför...

Jag har visdom tjugo-plus år av föräldraskap.

Hörni, jag vet en massa saker. Jag vet att det bästa botemedlet mot blöjeksem, då för att introducera fast föda, och hur att avvänja en baby (okej ett litet barn). Jag vet att alla ord Victor Vito, och jag är en expert på att göra röster ankor, björnar, vargar, troll, häxor och prinsessor. Jag vet också när du ska oroa dig för en feber och när det behöver bara att köra sin kurs. Jag vet hur jag ska få det att gross lukten av en sippy cup och det bästa sättet att smyga spenat i en sats brownies. Jag kan lugna en temper tantrum, stänga ner ett argument, och avleda en tweenager dålig attityd. I grund och botten, jag är en vandrande Momopedia. Jag har lagt ned mycket tid och tårar för att få all denna kunskap och visdom. Det verkar vara en skam att sluta med det nu.

Jag skulle vara den coolaste morsan i lekgrupp.

Med all denna insikt, jag tror att det är säkert att säga att jag skulle vara den mest populära mamma på lekplatsen. Unga mödrar få en hel del information och desinformation. Vem bättre för att hjälpa dem att reda ut fakta från den gamla wive ' s tales, än en gammal fru? Säker på att jag kunde förmedla min visdom till en ny generation av mödrar utan att faktiskt bli en ny mamma mig själv, men tro mig, det är verkligen svårt att få till en bra lekgrupp om du inte faktiskt har en barn — eller så hör jag.

Jag har alla grejer .

Nej, inte höga stolar eller exersaucers. Jag har för länge sedan blivit av med carseats och bouncy platser. Men jag har alla viktiga saker, som en omfattande bibliotek med riktigt coola, vuxen-kid vänliga låtar. Det blir ingen Kidz Bop Baby Shark för mitt barn. Jag pratar om klassiker som Woody Guthrie, Peter, Paul och Mamma, och Fri Att Vara Dig och Mig. Jag har varit döende för att damma av de gamla favoriter eftersom min sista barnet som handlas på Laurie Berkner för Tjugo En Piloter. Jag har också fått några gamla VHS-band i Lilla Björnen jag skulle älska att se över, och jag tror att det kan vara en låda med Polly Fickor på vinden.

Jag har ett bra immunförsvar.

Magen buggar. Streptokocker i halsen. Femte Sjukdom. Hand -, Fot-och klövsjuka . Huvudlöss. Jag har haft det hela. Jag talar två decenniers exponering för några riktigt grova grejer. Om jag inte är immun, jag vet hur jag ska bli av med det.

Jag skulle behöva en personal.

Mina barn är 22, 20, 17 och 14. Vad unga vuxna och tonåringar skulle inte vara glada (och inte alls generad) om deras mamma blev gravid? Och vad barnen att ålder inte skulle älska att ha ett litet syskon att ta hand om? Jag har inga tvivel om att jag skulle ha nästan dygnet-runt-hjälp.

Jag är en expert cuddler.

Detta var sant även när jag var tjugo-något morsan, men då var jag alltid slits mellan mitt behov av att få saker gjorda, och min önskan att sitta och hålla mina barn. Men nu, mitt behov av att sitta ner skulle definitivt övertrumfa mitt behov av att få saker gjorda

Men hey, mina damer! Det är inte bara mig. Jag är inte den enda medelåldern dam som helt skulle dräpa geriatrisk moderskap. I själva verket tycker om det. Vi kan producera en hel generation av barn som uppfostrats av mödrar som är både otroligt klok och mycket utmattad. Livet skulle vara så enkelt.

Trots allt, vem av oss skulle ha energi för over-the-top födelsedagskalas, extravaganta promposals och tidningen kvalitet sovsalar? Extrema sporter scheman skulle ge vika till söndag eftermiddag pickup spel och staden league rec-team. Fotboll och baseball praktiken skulle endast ske på varma, soliga dagar och bara senaste trettio minuter. Det bästa av allt, det är mycket osannolikt att vi skulle vara helikopter eller gräsklippare föräldrar — eftersom, visdom och utmattning.

Så vad säger du, damer i medelåldern? Vem är med mig? Vem är redo att förändra modernt föräldraskap? Någon? Någon alls?...Okej, ska jag ta din tystnad som ett kanske. Och medan du fundera över det, jag kommer att lägga fram det här för min make. Det är möjligt att han kommer att gå med på det. I värsta fall kommer han att vara helt få mig en ny valp.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar