Mina Barn Sa "jag Hatar Dig" Och det Betyder Att jag Gör Något Rätt

Som mamma till en 12-årig pojke, jag visste att den här dagen skulle komma, dagen när min söta pojke såg rakt på mig och sa, "jag hatar dig!"

Det kom mycket tidigare än jag trodde det skulle. Första gången han sa det, han var 11. Den 11-åringen i mig ville skrika tillbaka: "Ja? Jo jag hatar dig också!" Naturligtvis, jag hatar inte honom, jag bara inte gillar honom väldigt mycket i det ögonblicket. Jag visste att han inte hatar mig, heller.

De svar som kom ur min mun var annorlunda. Jag tittade på hans söta, runda, fräknig ansikte och sade, "Då mitt arbete här," och jag lämnat rummet. Jag skulle vilja ta åt sig äran för den linjen, men det dök upp i mitt huvud vid precis rätt tillfälle, och jag tänkte på direkt när jag hörde det. Det kom ur munnen på Roseanne Barr på hennes show från slutet av 80-talet-i mitten av 90-talet, Roseanne .

Att linje perfekt ledade vad det var jag kände. Min son var förbannad för att han inte fick vad han ville, och jag stod mitt marken, även när det fick honom att känna, för ögonblicket, är den värsta form av frustration. Det är min uppgift, som förälder, att göra mitt bästa för att leda honom i rätt riktning, även om han hatar mig för det. Det faktum att vi var tvungna att utbyta innebar att jag gjorde något rätt.

Han är officiellt i de fruktansvärda åren märkt puberteten . Han är lynnig och impulsiv, fast mellan som fortfarande behöver sin mamma och ville inget med mig att göra, eftersom jag är SÅ PINSAMT. Han är inte meningen att man som mig hela tiden. Och det är OK. Jag vet med absolut säkerhet att det trots dessa stunder av hat, att han älskar mig, han känner sig trygg med mig, och han vet att jag är ansvarig.

Som föräldrar, vi har alla gjort sig skyldig, vid en eller annan tidpunkt, för att försöka vinna en popularitetstävling med våra barn. Varför? Eftersom det finns inget bättre än ditt barn att slå in sina armar runt dig, vilket ger dig som SÅ PINSAMT kram, en uppenbar visning av offentlig tillgivenhet, och att du vet hur glad du har bara gjort dem med att donut, som senare läggdags, eller att tv-spel. I dessa stunder, vi är BFFs, och det känns bra.

Men vi är inte BFFs, och vi bör inte vara. Vi ska vara föräldrar, och ibland (eller oftast), att vara förälder är ett otacksamt, sucky jobb. Vi sätter gränser och vi hatade när vi var i deras ålder också. (Har jag övertygad om att du har att barnet ännu?)

Trots vad jobbigt det kan vara att "vara chef" av någon som är liten och arg, det är också utan tvekan den mest givande jobbet jag någonsin har haft. Strax efter att jag lämnat min sons rum, han kom och hittade mig. Han stod i dörren mitt sovrum sätt, ansikte fortfarande röd och våt från känslor, och sa, "Du stal den."

Oskyldigt, jag tittade upp och svarade: "Stal?"

"Du fick som från Roseanne !"

Vi tittade på varandra, för de cocking våra huvuden åt sidan, som inte kan hålla oss längre och brast i skratt. Han kom och satte sig bredvid mig på sängen.

"Jag visste att jag hört det någonstans innan!"

Han frågade om vi kunde titta på det avsnittet och det gjorde vi. Hatet hade gått. Hade jag varit en vända honom till min favorit visar jag växte upp på, vilket är anledningen till att han vet mer om Seinfeld , Roseanne och Beverly Hills, 90210 än han förmodligen skulle. Och vet du...jag älskar det. Jag är 100% säker på att han "hatar mig" flera gånger, och jag kan inte alltid kasta ut den perfekta comeback, men jag vet i mitt hjärta att det är OK, jag behöver inte säga något, och jag gör mitt jobb.

För framtida referens Roseanne är utbredd med föräldraskap råd. Jag har aldrig insett det förrän titta på den igen som vuxen och förälder — men det är en diskussion för en annan dag.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

Också från Ravishly: 6 Saker Jag Önskar Att Jag Aldrig Berättade För Mina Barn •Vilseledda kontra Faktiska Föräldraskap: Saker jag Sa att jag Aldrig Skulle Göra • Efter Skilsmässa, Vem Som Håller Vänner?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar