Varför Min Unge Kan Slå Ditt Barn

Min son är rektorn ringde mig för några veckor sedan för att låta mig veta att min son hade varit i ett slagsmål på skolan. Hon varnade mig att han hade varit stansade i ansiktet och att han inte ser så bra som han hade på morgonen. Han var okej, men hon ville förbereda mig.

Hon berättade också för mig att jag var tvungen att komma och hämta honom direkt. Han var inte bara i grov form, men eftersom han aldrig slog tillbaka genom att ta tag i ungen (som är två år äldre än honom) och drog blod, han var straffas. Hon hade granskat band och sa att det var klart att min son var med hjälp av self defense, men vad det var han skulle göra var att springa bort från den pojke som var ett försök att slå sitt ansikte i.

Japp, kör .

Men enligt min son, det finns inget där att köra i korridoren i skolan när någon närmar dig och en kamp bryter ut. Barnen samlas runt ganska snabbt, och du har tur om du har lite plats, mycket mindre en bana att köra.

Jag inser att detta är skolans policy, och den används för att hålla alla så säkra som möjligt. Även jag tror inte att jag någonsin har pratat med en förälder som sa att de skulle vara bra om deras barn stod där och tog stryk tills en lärare som fick det att bryta upp. Jag vet inte någon som är okej med att deras barn blir rörd olämpligt och skulle uppmuntra dem att hålla sina händer för sig själva i den här situationen heller.

Två lärare som snabbt klivit i när kampen bröt ut, och tack och lov var det över ganska snabbt. Och medan min son inte slå barn tillbaka eftersom han inte vill få i mer trubbel, han sa att han var frestad att göra så och jag klandrar honom inte. Den här äldre killen hade varit att berätta för alla i skolan att han skulle slå min son upp, så för två dagar, min son väntade på det, hoppas att det bara skulle blåsa över. Men det gjorde det inte.

Jag vet att alla håller inte med om min syn på detta (och jag faktiskt inte bryr sig), men jag vill inte lära mina barn att springa iväg, för att användas som en dörrmatta, eller inte har gränser. Jag inte tolererar våld som ett sätt att klara för att inte bli tillsammans med någon, att inte tycka om dem eller som har en oenighet, men ska jag säga till mina barn att slå tillbaka om någon skadar dem?

Du satsar din röv jag gör.

Kör bort gör du mer av ett mål i mina ögon, och i deras. Varför skulle inte någon komma efter dig om de visste att du skulle bara springa och de kunde se ut som hjälte, och du ser ut som den mes?

Om jag lär mina barn att bara stå där och ta emot det, vart tar det slut? När en äldre barn stämplingar dem innan de beger sig till franska klass? När någon knäpper mina döttrar behå, lyfter upp sin kjol, eller kallar henne för en hora? När någon lägger sina händer på en av mina barn på ett sätt som de inte gillar och de säger nej men ignoreras?

Vad är gränsen? Om deras utrymme är att invaderas och deras ord som inte arbetar, om någon använder dem som en boxningssäck, eller har varit mobbning dem i år, är det okej att slå dem?

Jag säger ja.

Det är viktigt för våra barn att ha gränser, och jag vill att de ska veta hur de ska försvara sig. Naturligtvis, det betyder inte att jag lär dem att lösa problem med fysisk kraft. Det finns en skillnad mellan att inte använda kraft, och förlita sig på det som en sista utväg.

Det ger mina barn och jag freden i åtanke att veta att de har något att säga, de kan slå tillbaka, och att ibland måste man ta saken i egna händer om gränserna överträds. Så ja, mitt barn kan slå ditt barn om de känner sig hotade eller rädda — och jag är så okej med det.

ADVERT

Lägg till din kommentar