Hej Barn, jag Vill inte Vara Din Bästa Vän (Inte Ännu i alla fall)

Min mamma är min bästa vän — som det bör vara i min ålder, se hur jag är i min mitten av 40-talet och hennes styrka, visdom, humor, personlighet och erfarenheter i livet är något jag längtar djupt (och behöver i mitt liv varje dag). Så har det varit sedan ungefär sex veckor efter att ha fött min förstfödde är du, när min lägsta och mest patetiska period av nya moderskap jag fann mig själv tänka, "Vem kan jag ringa som kommer faktiskt förstå vad jag går igenom?"

Och innan jag visste ordet av var jag ringa min mamma och gråta ursäktande för de senaste 24 år av att inte ha en enda aning om, och ber henne att vänligen kommer flytta in hos mig. Det var som om jag nästan kunde känna hennes leende på andra änden av telefonen, glad över att veta att jag äntligen hade kommit runt och orolig för att verkligen börja ha mig som en bästa vän.

Jag vill ha med mina barn, och även om de är alla män och på många sätt jag vet att vårt förhållande kommer aldrig att vara så nära som en mor-dotter-en, jag fortfarande vill dem att tänka på mig som en av sina bästa vänner.

Jag bara inte har någon lust för att vara nu eftersom let ' s face it, de är barn.

Jag förstår inte mammor som säger att deras barn är deras bästa vänner, eftersom det i varje mening av ord — bästa-vänner — det är en sådan djup och själfulla anslutningar för att jag tycker att det är omöjligt att det kan vara gemensamt inom ramen för en förälder-barn relation. Och ärligt talat, jag vill inte att mina barn bästa vän. Mentor? Ja. Förtrogna? Naturligtvis. Rådgivare? Du satsar. Men medan de är i åldern runt 19, en bästa vän ? Nope.

Naturligtvis, jag kan vara min tonåring vän, och vi kan prata om saker både djup och andlig politik, skolan, vänner, mål i livet, liksom den senaste låten av Drake. Men på hans ålder, och på min ålder, kan vi verkligen koppla på det bästa-vän-nivå? På en nivå där vi kan berätta för varandra allt utan dom eller rädsla?

Det finns många saker som jag har gått igenom i mitt liv som en 17-årig man är bara inte känslomässigt mogna nog att höra, och ärligt talat, behöver inte vara belastas med. Det finns saker som han behöver för att lära och uppleva på sina egna villkor, utan prognos, störningar, eller råd en sann bästa vän kan ge. Som sin förälder, jag är där för att se till att han inte ramlar av båten, men jag är inte det som är hans bästa vän som kommer att turas om att köra det.

För att vara helt ärlig, hans bästa vän inte kommer att reagera på samma sätt som jag skulle göra om jag fick reda på att han var textilen och körning, minderårigas alkoholkonsumtion, eller fusk i skolan. En peer hans ålder är helt enkelt inte känslomässigt kan fullt förmedla de farliga konsekvenserna av dessa handlingar. Och det är inte deras jobb att göra så.

Det är där jag kommer in och behovet av att vara förälder, vuxen, inte hans vän.

Mina barn och jag behöver inte vara tillsammans för att göra viktiga beslut som jag gör med min make. En av oss måste vara ansvarig voice of reason, en rock av säkerhet, mogen röst som får oss genom tuffa tider — och det måste vara förälder alla gånger. I ett bästa-vän-relation, att rollen är tagna av båda, men mor och barn? Jag inte vill ha (eller behöver) min tonåring att vara förnuftets röst. För om han fanns, skulle vi alla att hoppa över skolan och arbeta och spela tv-spel hela dagen.

Om du verkligen klarar av att vara ditt barns bästa vän medan de fortfarande är i skolåldern, kan jag respektera. Om du har lyckats att skapa ett nära i en relation och samtidigt återstående auktoritet och stadigt vid rodret för barnuppfostran, då ska jag ge dig all den rekvisita i världen. Jag kan bara hoppas att du är kan att fortsätta denna typ av relation under de tumultartade unga vuxna år, och under den tid av separation som uppstår när de går till högskola (eller flytta).

För nu, för mig och mina söner, vår relation kommer att vara kvar där den är nu, som förälder och barn. Vi är alla mycket nära, men jag är inte ute efter att vara BFFs på lika villkor med någon som har ännu inte att ens sätta en tå i de djupa vatten i vuxen ålder. Men när den dagen kommer? När ett av mina barn plockar upp telefonen och ringer ett samtal som liknar den jag gjorde till min egen mamma i mina tidiga 20-talet? Jag kommer att vara där redo att besvara samtal och spännande att starta en ny slags relation med min son — de äkta bästa vän typ.

ADVERT

Lägg till din kommentar