Mina Barn Är Min Bästa Vän, Men jag är Fortfarande "Mamma"

Jag vet att det är tabu att stolt förkunna att du är vän med ditt barn. Det är mitt jobb att vara förälder, och inte en vän, och jag kan inte vara både och, enligt många.

Tja, jag bryta formen, antar jag. Min son och jag är bästa vänner, och jag är hans förälder. Jag tycker det är helt möjligt att vara både och. Det finns en skillnad mellan en vän och en smal. Jag är inte en smal, av någon sträcka.

Min son är fortfarande ung, och han säger till mig hela tiden att jag är hans bästa vän. Det finns ingen bättre känsla än att ha honom och linda sina armar runt min hals och hörde honom säga: "Du är min bästa vän, Mamma." Den smälter in mig. Naturligtvis, jag säger till honom att han är min bästa vän också. Och jag menar det.

Han vet att han inte är min enda vän. Jag har vuxna vänner, precis som han har kid vänner. Det är viktigt att göra den distinktionen. Bara för att jag anser att mitt barn min bästa vän betyder inte att jag inte har en vuxen vänskap också. Jag skulle aldrig lägga mitt vuxit upp problem på min unge. Som lägger alldeles för mycket press på ett barn. Men eftersom vi tillbringar all vår tid tillsammans, vi kommer att vara nära. Vi gillar att titta på tecknad film tillsammans under dagen, och jag ska leka tåg med honom eller färgbilder. Han ska komma in i köket och titta (och chatt) medan jag gör middag.

Han vet att han kan komma till mig och berätta allt. Om han är missnöjd över något, jag ger honom utrymme att prata om det. Om det finns något sätt att jag kan fixa hans problem, jag kommer. Han kan berätta sanningen om han gjorde något fel, för jag har alltid gett honom som trygg plats.

Han vet också att han kommer att ställas inför någon form av återverkningarna för hans beteende. Jag har alltid varit tydlig med att om han gjorde något straffbart att han skulle straffas. Disciplin är inte något som jag skygga. Om jag tror att han tagit något för långt, jag kommer att låta honom veta. Vi kan leka och ha en bra tid, men när jag säger att det är över då är det över. Ibland, eftersom han är ett barn och han lär, han behöver inte alltid plocka upp dessa signaler och sedan tar jag itu med det. Men att vara den enda disciplin inte avskräcka mig från att ha en nära relation med honom.

Så många gånger jag har sett folk skylla brottsligt barn har på sina föräldrar som försöker vara deras vän mot sina överordnade. Lax föräldraskap har inget att göra med hur du vill att barnet ska uppfatta dig, och allt att göra med det faktum att du är bara en frikopplad förälder. Att min sons vän betyder inte att jag är i friläge eller lax, det betyder att jag vill att han ska vara bekväm och säker nog i vår relation. Det innebär att han vet att han kan prata med mig om någonting. Ibland så kommer vi att ta vara på varandras nerver, bara som vänner gör. Men vi kan ta några minuter bort från varandra för att omgruppera (jag menar, du kan bara vara i den mottagande änden av ett litet barn utbrott så länge innan du snap) och komma tillbaka till varandra.

Till skillnad från en vanlig vän, han vet att jag inte kommer att bara gå bort från honom om han säger eller gör något jag inte gillar. Visst, jag kan bli arg, men jag är fortfarande hans trygga plats. Och jag vill behålla sitt förtroende, så att jag kan fortsätta att vara säker plats eftersom tiden går.

Det är svårt när våra barn blir äldre att behålla den närhet. Så ofta föräldrar kommer att tvinga sig på sina barn, och i deras liv, i ett försök att hålla i öglan. Jag vet hur det är och jag vill inte vara som förälder. Jag hoppas att när min son blir äldre ser han mig att ge honom det utrymme han behöver för att växa, men också att ge honom det han behöver struktur för att hålla honom säker. Endast tiden utvisa, men för nu, jag är tacksam över att få vara hans bästa vän.

ADVERT

Lägg till din kommentar