Min Grabb Är En Galning Och jag Borde Verkligen inte Vara Förvånad

Min sex år gamla son pratade i Burrito igen. Det är ett språk som han skapade. Mer eller mindre, han upprepar ordet "burrito" om och om igen, men med inflöden i volym och ton. Han slutar ord är lite högre när du ställer en fråga. Eller han säger ordet låg ner, och hans ansikte ser dyster, för att visa besvikelse. Och han upprepar ordet snabbt, på en hög tonhöjd när man försöker visa ilska. Han tycker det är hysteriskt kul.

Jag gör det inte.

I själva verket, jag tycker att det är riktigt irriterande. Det var 8 på en lördag, och som var en del av problemet. Jag hade precis fått upp. Jag var inte på humör för att tala till Tristan i Burrito, men det spelade ingen roll. Han var i sin Skylanders underkläder, ljus-eyed and bushy tailed, drog i mina byxor, och pekar på något som han ville, förmodligen godis på toppen av kylskåpet, och säger, "burrito" över och över och över.

"Tristan," sade jag. "Jag är inte på humör för detta. Jag fick bara upp. Berätta för mig vad du vill. På engelska, vänligen."

"Burrito", sade han.

"Cool", sa jag. "Då får du ingenting."

Han ville inte ge upp. Han drog hårdare på mina byxor, nästan dra dem bort, upprepa att dumma ord, och pekar, som om jag till slut skulle räkna ut det. Men det gjorde jag inte räkna ut det, jag ville inte heller att räkna ut det. Det bara verkade så enfaldiga på den tiden. Pojken kan tala. I själva verket är han en man som kan tala. Han kan läsa. Han kan kommunicera sina tankar och önskningar när han vill. Som någon som har studerat svenska i flera år, jag tycker att detta är en värdefull färdighet i livet. Jag vill att mina barn ska kunna uttrycka sig flytande och tydligt. Jag vill att de ska kunna uttrycka sina önskningar och frustration, eftersom jag anser att det främjar personlig förändring och introspektion. Jag hade ingen aning om hur man talar i Burrito var på väg för att hjälpa honom att tro på en högre nivå.

Det märkliga är, utanför honom tala i Burrito, vilket är märkligt i sig, är att han tycker att ordet "burrito" är f-ing lustiga. Han kommer inte att äta en burrito, tänka på dig. Han vill inte äta något annat än ramen nudlar, dinosaurie-formade kött, och mac-n-cheese. Han tycker även att Lucky Charms, utan att han egentligen bara äter marshmallows, så jag inte fullt ut räknas det som en del av sin vanliga kost.

Den mest han vet om burritos är att de har erbjudits honom. Han ser alltid på burrito med terror, som att det är en lång mörk grotta. Att han sedan omgående refuseras. Så jag förstår inte helt där han plockade upp den här burrito språk.

Jag vet bara att det är det som driver mig galen, och jag undrar ofta hur lång tid det kommer att pågå. Hur länge kommer han att tala i burrito? Hur länge kommer han att hitta detta meningslösa språk för att vara roliga? Han kommer att vara som barn i high school som svarar på frågan: Vad är huvudstaden i New Mexico? med svaret, Burrito?

Kommer han tycker att han är rolig, medan det i själva verket är han vara offensiv?

Jag tittade ner på honom kvar på köksgolvet, fortfarande upprepa ordet burrito, och pekar, och allt jag ville göra var att lägga mina händer över hans mun, inte av ilska, men av rädsla, eftersom uppriktigt sagt, han såg mycket som jag gjorde i hans ålder, tjock och blåögd, med en vidrig dimpled flin. Men, viktigast av allt, han var ju inte bara att påminna mig om hur jag såg på sex år gamla, men även på det sätt jag handlat och irriterande saker jag gjorde i namn av humor.

Jag hukade sig ner, såg honom på torget i ögonen och sade, "Tristan. Jag vill inte höra det ordet burrito igen för resten av dagen. Tala bara om för mig vad du vill, på engelska, och jag kommer få det för dig. Oavsett vad det är. Detta är ett gratis pass. Innan du säger något, inse vad du har här. Du kan begära en låda av cookies, och jag skulle få det för dig. Och du kan äta allt. $100, det är ditt. Allt du behöver göra är att be på ett språk jag kan förstå. Ok? Får du vad jag säger nu?"

"Burrito", sade han.

Han följde ordet med en sly leende, hans ansikte tycktes säga: Jag bryr mig inte vad du har att erbjuda, jag är här för min egen nöjespark och det är ovärderligt!

Jag skickade honom till sitt rum.

Och i det ögonblicket, jag undrade om du talar i Burrito var straffbart. Var jag överskrider mina gränser som en far?

Allt jag kunde tänka på var alla de gånger jag blev hånad, knuffade och slog runt som en galning. Jag tänkte på alla de flickor som hade gett mig ett leende, som tycktes säga: Du är söt . Och då är jag bortskämd affären genom att göra en rolig ansikte, eller en fis ljud med min armhåla. Och jag undrade om han var, på något sätt, att följa i mina fotspår. Och jag undrade också om att sätta honom i hans rum kommer att ändra den dåliga gener skulle jag självklart gett honom.

ADVERT

Lägg till din kommentar