Min Man Hade En Vasektomi Och Allt Jag Fick Var Denna Usel T-Shirt

Min man är den inåtvänd typ, så av respekt för hans integritet, jag skulle vilja tala med dig om hans vasektomi.

Vi lägger bort det längre än vi borde ha. Jag antar att den perfekta tiden kan ha varit mellan baby nr. 2 och baby nr. 3, men vi är super nöjda med den som gled under stänger dörren, alla Indiana Jones-stil: "Waaaaiiiiit du har ett mer!" Men någon gång måste man bara göra godtyckliga beslut, att du är klar att möta nya avkomma.

Så att vi till slut gjorde samtalet att det var dags att vända tapp av. En informell undersökning visar att få en vasektomi var preventivmetod val bland den stora majoriteten av de äldre föräldrar i vår cirkel. Det är minimal-invasiva, komplikationer är sällsynta, och (vem visste?) vår försäkring som täckte det. Verkade som om det enda förutsättningen var ett par dagar " frihet att tillfriskna på soffan och flera påsar med frysta ärtor.

Vi beskrivs förfarandet för att våra barn, den yngsta av dem är fem, räkna de skulle naturligtvis undra vad som var på väg att göra Pappa gå runt huset i en halv-huka i en Vicodin skapat fuga staten. Vi spenderade en del tid på att beskriva vas deferens, och den speciella frön att hjälpa Mama ' s ägget blir ett barn, noggrant att spela upp de fördelar (inga extra syskon rivalitet!) och tona ner obehag (det skadar inte mer än att få ett skott).

Men ändå, vill det mycket nästa gång jag tog med min yngsta, Molly (som är fem) ut i det offentliga, hon meddelade att alla inom hörhåll: "Min pappa få sin penis avskuren." Jag protesterade med nervösa skratt de första gångerna, men efter ett tag tog stor tillfredsställelse i att bara höja mina ögonbryn och påfallande tyst.

För att hedra förfarande, min mans arbetskamrater som serveras två sorters ost bollar med morötter och selleri pinnar, konstfullt arrangerade. Åh, och blandade nötter.

Jag antog att jag skulle vara på p-Piller tills klimakteriet gjorde mitt sköte ett vindpinat öknen vårda ingenting men ett blekt rock berg och enstaka tumbleweed, men lo! Grönskande och rikt bördigt och redan befriats från hotet om att skaffa barn. Det är ett medicinskt mirakel.

Jag skulle vilja krita upp följande oväntad bieffekt till den mängd smärtstillande min man var på när han kom hem från operation: när jag kom från att ta vår Molly sin första danslektion, jag satt bredvid honom, alla backade med kuddar och smuttar på vatten genom ett sugrör, och bläddrade igenom bilderna jag knäppte på min telefon. Mollys trikåer och tutu är långt ifrån ny — gillar alla hennes kläder, de är hand-me-downs flera gånger om. Så den grenen hänger till mitten av låret och tutu är trasiga och hängde låg på ena sidan. Det är en liten rip i ett knä av den svarta tights. Vid en första anblick är det inget patetiskt om den här bilden, hon är en glad tjej, händerna på höfterna, tittar åt sidan. Hon har den sortens karga disposition som du förväntar dig från den yngsta av tre. Men för våra barn, hon är den enda dansare. Musik rör sig på henne fysiskt. Min man gled förbi den här bilden och sedan gled tillbaka och betraktade det tyst för en stund. Jag kände förundran och sorg bakom hans enkla ord: "Det är min sista bebis."

Och i en blixt: min egen gånger sängen förlossningen, att skjuta upp tidigt arbetskraft. Dl krossad is och marshmallows, säkrare tecken på graviditet än ett positivt test för mig. Vernix täckt av små röda gråtande ansikten, den ena efter den andra, henne mot mitt bröst. Det var att klippa av navelsträngen, alltid en bitterljuv ögonblick, vilket ger att barn till världen och alla dess variabler, begreppet skydd en illusion. Och sedan är det sista steget. En "relativt smärtfri procedur."

Och precis som att vi säger adjö till alla här, med säkerhet säga att vi är klara, vi är föräldrar till dessa tre och inte mer, inte längre komma för att spola tillbaka bandet med varje nyfödd, för att återuppleva denna speciella typ att falla i kärlek.

ADVERT

Lägg till din kommentar