Mitt Hus Är Grannskapet Hangout, Och Jag Älskar Det

Det finns sju barn i mitt hus, men endast fyra av dem min ... och det går dörrklockan igen, så se till att åtta – nej, nio. Glada röster genljuder av varje vägg, och någon glömde att ta sina skor, så det är smutsiga fotspår som leder uppför trappan.

Jag kan redan höra mitt kylskåp dörren öppnas som en av våra yngre gäster, min kindergartner vän från tre hus bort, frågar mig om jag har några apelsiner. Jag gör det, naturligtvis, för när ditt hus är DET hus, ditt snack spel måste vara stark. Mina barn knappt ens äta apelsiner, men jag alltid har dem till hands eftersom jag vet att någon kommer att ställa. Det är bara en eftermiddag runt min plats, där alla verkar naturligt att dras.

Ja, det är kaotiskt. Ja, det är högt. Och ja, det finns dagar när jag är mindre mottagliga för chatter-och pip-blooping av tv-spel och dunkande fötter. Men det är ett kaos jag normalt inte har något emot, eftersom det är ljudet av mina barn (och, okej, alla andra) att ha roligt tillsammans, att minnen med grannskapet barnen de kommer ömt ihåg långt in i vuxen ålder.

Det är lustigt, eftersom jag inte alltid praktik som en öppen dörr playdate politik. I själva verket, om det hade varit mer socialt acceptabelt, jag helt skulle har hängt en "GÅ BORT" - skylt på min dörr för några år sedan. Jag hade väldigt lite tålamod för de flesta barn och hatade ansvar för att ha dem över eftersom det kändes som barnvaktsservice till mig. Och jag antar att det är på ett sätt – jag menar, jag är fortfarande ansvarig för deras välbefinnande medan de är i mitt hus – men till skillnad från barnvaktsservice, jag kan skicka hem dem när jag känner för det.

Men för två år sedan flyttade vi in i ett område som är fullt av familjer, och mina barn snabbt blev vän med sina barn. Jag ville att de skulle få nya vänner så illa att jag började tillåta alla att komma över, och något förändrades i mig: eftersom att min överraskning, det var inte så illa trots allt. Mina barn var bindning med sina grannar, varav några också sina klasskamrater. Jag kunde få en bra känsla av hur de behandlade varandra – mina egna barn ingår – eftersom jag var precis där för att bevittna det i person. Jag visste var mina barn var vid alla tillfällen, vilket eliminerar stress av att hålla reda på vems hus alla hade gått till.

Jag visste att mina barn var trygga, att de inte spelar någon form av våldsamma tv-spel eller surfa på Internet för porr eftersom föräldrarna inte var hemma eller – värst av allt – på en plats där en felaktigt förvarade vapen kan nås . (Min farbror dog i en olyckshändelse skytte som ung tonåring med en vän som bara försökte visa honom en pistol, så detta var en stor fråga för mig.) Jag insåg att när mina barn var i mitt hus, jag behövde aldrig oroa dig för deras säkerhet eller som jag kunde lita på.

Ju mer jag tillät mig själv att koppla av om det, desto roligare blev det att ha ett hus fullt av barn – och nu har jag faktiskt vill att vårt hus är särskilt tillhållsplats för det mesta. Jag har att bry sig lite mindre om att hålla mina kuddar prydligt på min soffa, och går igenom snacks som en koloni av hungriga råttor bor i mitt skafferi. Jag finner mig själv skrika saker som "Stäng dörren!" och "Få ner volymen!" bara lite mer ofta. Men det är ett litet pris att betala för nytta av att låta mina barn har sina vänner över.

De kommer att komma ihåg dessa tider hela sitt liv, och jag får bevittna cementering av deras vänskap. Plus, de fördelar som sträcker sig bortom mina barn, våra hem kan vara en fristad för alla vänner vars egna hem saknar harmoni, eller som behöver lite extra kärlek, en trygg plats för dem också. Och kanske en dag, i ett slags dominoeffekt, sin egen barndom kommer att inspirera dem till att ha samma öppna-dörren-politik för sina egna barn. Jag hoppas det. Eftersom det är faktiskt en vacker sak.

Gotta go – det är som ringer på dörren igen. Det är som Grand Central Station runt här, men konstigt nog, jag skulle inte ha det på något annat sätt.

ADVERT

Lägg till din kommentar