Jag Var En Självbelåten Asshole Om Min Första Graviditet

Fram till ungefär sju månader sedan, jag var en självbelåten asshole om min första graviditet. Jag förstår inte varför kvinnor klagade så mycket om att vara gravid och var säker på att jag antingen var särskilt bra på att vara gravid, eller om alla andra bara var särskilt dålig. Långvarig illamående? Bristningar? Överdriven viktökning? Halsbränna? Värk och smärtor? Klart dessa damer behövde bara något att klaga på. Och självklart visste jag något de inte.

Rätt?

Fel.

Smug asshole, säger jag.

Den här gången det har varit en sak efter en annan. Och en annan. Jag är stor, obekväm, och ömmande och har varit in och ut ur läkarens kontor med mer oro i förra veckan än jag hade hela min första graviditet. Ingen behöver varna mig: jag vet att det här barnet är redan en mycket, mycket annorlunda själ från sin bror. Här är vad som är annorlunda den här gången:

Kost/Motion

Under min första graviditet gick jag dagligen och åt ett överflöd av lax och spenat. Jag höll en omfattande logga in på mitt intag av protein och en daglig checklista för födelse-förberedelse övningar.

Jag var ganska motbjudande.

Min kost under denna graviditet har varit som består främst av två matgrupper: livsmedel som inte kommer att få mig att kräkas och rester från min 3-åriga tallrik. Motion har bestått av att jaga efter sa 3-åriga och gå från sängen till badrummet inte mindre än fem gånger per natt.

Kroppen Förändras/Viktökning

Jag hatar att skryta (nej, jag vet inte), men skadan var ganska minimal i rond ett. Jag fick 25 kilo och var tillbaka på min pre-graviditet vikt av min sex veckors granskning. Jag trodde att jag hade sluppit bristningar genom en kombination av överlägsen genetik och en dyr olja jag gned på min mage två gånger om dagen.

Denna gången? Ha! Jag slutade titta på vågen när jag träffade min leverans i vikt de första gång—någon gång under andra trimestern. Och jag kan inte prata om bristningar med dig just nu utan att ha ett känslomässigt sammanbrott, så låt oss lämna det vid det.

Födelse

Jag har alltid känt tur att jag hade en bra födelse erfarenhet med min första. Jag har aldrig riktigt haft att "få det här barnet ur mig" känsla, kanske för att jag var i hårt arbete rätt på min förfallodagen. Men trots ivrig förberedelse för en naturlig födelse, komplett med 12 veckor efter förlossningen utbildning, slutade med att jag får en epidural och var verkligen ödmjuk genom hela flerdagars saga.

Jag har ingen aning om hur den här förlossningen kommer att gå, jag är samtidigt rädd för att ha ett för tidigt fött barn och som har att framkallas för att gå veckor över. Jag har en ödmjukhet nu som kommer från erfarenhet—från att veta att kvinnor som inte var lika lycklig som jag var att leverera en fullt frisk bebis och från bevittna med egna ögon att förlossningarna processen bör respekteras snarare än kontroll. Min plan den här gången är att kolla mitt ego vid dörren, överlämnande till vad korten har i lager och göra vad som behöver göras för att få oss både genom det så säkert som möjligt.

Återhämtning

Min mamma berättade för mig för länge sedan, "Du får ett frikort. Det är lätt att återhämta sig från den första. Efter att du har att arbeta din rumpa bort." Och detta röv? Låt oss bara säga att jag har mitt arbete att göra för mig. Jag har redan sagt att jag behöver bäckenbotten terapi (Google it—i grund och botten sjukgymnastik för din vag, super sexig), och jag har en känsla av att jag kommer att bära omkring andra märken av ära (*host* hemorrojder *host*) som souvenirer för ganska lång tid.

Växande, att föda och fostra barn är hårt arbete . Jag är så tacksam och ödmjuk inför de erfarenheter jag har haft att göra det. Att ha ett friskt barn är ett mirakel i sig, och jag befinner mig på mina knän och ber för att detta mirakel igen, en gång till.

Detta är min bön. Detta är min ursäkt. Och detta är min varning till alla som kan avse: Vara tacksam om du hade ett enkelt första graviditet men vet att det förmodligen var en underbar stroke lycka till, eller en konspiration av universum för att övertyga dig om att avla en andra gång. Eller, i mitt fall, både och.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar