Min Första Mors Dag Utan Min Mamma

Detta kommer att vara min första moderlösa Mors Dag. Min mamma dog plötsligt och oväntat tidigare i år, och jag har spenderat varje dag sedan undrade hur jag kunde leva utan henne. Jag är i desperat behov av att se henne, prata med henne, för att fråga hennes råd—bara en gång till.

Vad jag förstod inte förrän nyligen är att min mamma hade tillbringat hela mitt liv på att förbereda mig för den dagen då hon inte längre skulle vara här. Mothering handlar inte bara om att ta hand om dina barn när du är runt omkring. Det handlar om att se till att de kommer vara okej när det är du inte. Någonstans mellan de sena samtalen, argument och bara sitta runt bordet och äta, jag lärde mig några saker från hur hon levde som gör mig lite mer okej nu.

Tar stolthet i ditt arbete.

Min mamma alltid har fungerat. Hon var sömmerska, och hon hade lite hög profil kunder—men om hon hade sytt det Första Dotter är Jul klänning, en silke bröllop klänning, eller klänningar för att kunna skickas till länder i tredje världen, kvaliteten på arbetet var alltid samma. I slutet av dagen, kommer folk döma dig av ditt arbete—inte av vad du tjänar.

Lära sig att sy på en knapp.

Min mamma lärde mig att sy en knapp och hem byxor i tidig ålder. När jag berättade för henne att jag skulle kunna betala någon annan att göra dessa saker en dag, så jag inte behöver lära sig. Hennes svar var bra: "Om du inte vet hur något är tänkt att se ut, hur kommer du veta allt om de människor du betalar gör ett bra jobb?"

Det tar en by.

Min mamma verkade som en slags superkvinna—kunna göra hemmagjord pasta för 100 eller baka hundratals av cookies för baby shower. Men sanningen är att hon hade hjälp av sina vänner. Ingen enskild person kan vara superwoman, men när kvinnor bygga upp varandra, att de kan vara super tillsammans.

Lära sig att simma.

Min mamma älskade vatten, men hon har aldrig lärt sig att simma. Hon körde oss till en gemensam pool för lektioner och såg till att vi lärt oss. Livet kastar dig in i den djupa änden ibland utan förvarning, och du måste hålla huvudet ovanför vattenytan.

Att älska fullt och helt.

Min mamma visste inte får leva sina drömmar. (Hon har alltid velat åka till Las Vegas, för en sak, men aldrig fick det.) Fortfarande, hon har levt varje dag "all-in". Min dotter säger att hennes Nonna är kramar skulle krama livet ur henne, men jag säger till henne att hon pressade sin kärlek.

Alltid säga adjö.

Jag vet inte om det är en italiensk sak eller ett generationsskifte, men min mamma har alltid gjort mig puss familj hej och hejdå. Jag är tacksam för det, eftersom det betyder att sista gången jag såg henne, jag kramade min mamma, sa att jag älskar dig och sade hej då—precis som alltid. Om jag hade vetat att det var sista gången, jag skulle aldrig ha kunnat låta gå, men livet är ofta inte ger dig varningar.

Min mamma levde sitt liv högt, och utan ursäkt. Jag saknar henne varje sekund av varje dag och jag vill inte leva mitt liv utan henne. Men jag vet att jag måste. Min viktigaste uppgift nu som mamma är att se till att när min dotter faller, kommer hon att kunna ta sig upp även när jag inte längre är här.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar