Mina Känslor På Papper

De andra i dag skickas en vän eftersom jag behövde henne postadress. Vi har faktiskt träffat personligen två gånger sedan bekanta sig via sociala medier och våra respektive skriva, men andra än staden, som jag fortfarande inte visste var hon bodde. Hon visste det inte, men jag ville skicka henne ett kort.

Hur konstigt det var att använda e-post för att fråga var hon bor, bara så att jag kunde skicka henne ett meddelande. Varför inte bara uttrycka mig på e-post och göras med det?

Här är varför: jag är inte ett digitalt infödda. Jag är old school när det kommer till sociala hälsningar. Jag föredrar dem på papper, om jag skickar eller tar emot—inte hela tiden, men en stor del av tiden.

Mitt första jobb har säkert en del att göra med det. Jag arbetade i ett gratulationskort butik under gymnasiet och halvvägs genom college. Det var så mycket jag älskade det jobbet: den inneboende för att lagra kort, brett spektrum av kunder, fudge counter ( ahem ), och den strikta chef som jag milt fruktade på den tiden men fullt uppskatta nu när hon förberedde mig för efterföljande jobb och vuxna i allmänhet (gillar hur hon som krävs för att vi räknar tillbaka ändra till kunder, något som jag önskar att jag såg mer av idag). Det var där jag blev expert eller annat omslag och som ballong bukett guiden. Med extra pengar i min ficka var definitivt en anledning också.

Men mestadels är jag bara älskade den kort och pappersvaror. Jag sprang som anställd rabatt trasig, speciellt när det kom till Skokartong kort och Mrs grossmans klistermärken. Om det fanns någon möjlighet att ge ett kort till någon, det skulle jag. Eller jag skulle köpa dem "bara i fall," hamstring dem i mitt sovrum med klädskåp för en annan tid. Min smak har vuxit upp lite sedan dess. Nu är jag delvis för att knäppa kort från indie bokhandlar och annorlunda gåva butiker. Och om jag har ett kreditkort, låt mig inte inom räckhåll för något med boktryck.

Stående på framsidan av kortet visas, du ser hela spektrumet av livet innan dig: Födelse, Födelsedag, Bröllop, Nya Hem, Bon Voyage, Nytt Jobb, Bli Bra, Jubileum och Sympati. Tyvärr befinner jag mig sakta joggning mot slutet av denna linje i de kort som jag nu köp. Men det är bara något om att snubbla på ett papper kort som instinktivt får en att tänka på en viss person. Det är att tillfredsställelse efter jakten på att hitta precis rätt kort, oavsett om det är för din väns födelsedag eller för att förmedla din sympati för dina medarbetare. Du sätter pennan till papperet och skicka dina ord ut med e-post transportören.

Kort och brev tillåta någon annan att känna sig ihågkommen och vördade medan han stod vid sin brevlåda. Ett flyktigt ögonblick för säker, men en som är mer sannolikt att avnjutas, och möjligen frälsta, än en one-liner klickade bort till en inkorg. Det är, i ett ord, speciell.

Till skillnad från e-post, texter och kommentarer på sociala medier, köpa och skicka ett papper kort kräver en annan typ av eftertanke och kontemplation. Till att börja med, du måste komma ihåg minst tre dagar i förväg för att se till att det blir till någon av deras födelsedag (visserligen Försenad Födelsedag avsnitt har räddat mig många gånger). Och är det verkligen något annat sätt att utöka sitt deltagande eller säga tack ordentligt annat än på papper? Det är också mer sannolikt att mottagaren kommer att öppna den hemma eller under en lugn stund när de är redo, och inte medan distraherad och står i snabb kassan linje på stormarknaden.

Missförstå mig inte. Jag har blivit frälsta av möjligheten att få en nästan bortglömd födelsedag önskar reda på genom att sms: a innan 11:59 mållinjen. Men när det gäller att passera som sent på dagen, vi vet alla hur det känns att träffa skicka (fåraktigt) eller ännu värre, ta emot det (som en eftertanke). Med papper, även om det kommer sent med en dag eller två, marginalen av förlåtelse är bredare eftersom vi både kan skylla på sniglar för någon senfärdighet, och avsändaren får poäng för Svår uppgift att hitta en stämpel som inte har gått ut.

Jag gillar att höra ljudet av bläck repor mina tankar på papper, den fjäderlätta heft av cardstock i min hand, den bittra smaken av kuvert lim på min tunga. Jag trivs med att se den handskrivna misstag i korten som jag får. Har vi inte alla hånat någon, när de till synes glömt att använda stavningskontroll i ett e-postmeddelande, men tycker det är sött när vi ser bevis för "du" rättat till "din" genom sin egen hand? Skillnaderna verkar något godtycklig. Jag njuta av de sista minut kommentarer som avslöjar avsändaren är utspridda tankegång. Jag älskar en rejäl P. S. i slutet, att rinna tillbaka med det överflödiga pilen för att vägleda mig.

Efter att ha vuxit upp med papper som medium, jag avskyr elektroniskt derivat och destillerat "HBD" för födelsedagar och banalt "så ledsen för ur loss" när någon förlorar ett barn eller en förälder. Fullständiga ord kommer ut. Vad hände med att tappa ett par spänn för en vän och klottrade ut något innerligt på styvt papper för att visa att du menar vad du säger för mer än tre sekunder det skulle ta dig att flytta dina tummen över en liten tangentbord? När vi har att använda våra pennor för att säga vad vi känner, vi måste tänka först. Det finns ingen backspace-knappen. Vi måste stanna upp och begrunda, frame vad vi försöker säga. Vi saktar ner för att hitta en tydlig plats i våra sinnen och på vår räknare—för att uttrycka vår glädje, oro eller sorg.

Ja, vi kan skicka mer tydligt och snabbt med e-post och texter, särskilt de som är mer bekant än en vän. Vi kan förebyggande syfte förkorta och ta bort och skriva ord till förkortad "perfektion." Men ändå, undrar jag, vad är kostnaderna för dessa avvägningar? Är vi desinfektion och avkortning av känslomässiga sammanhang också?

Dessa kvadrater och rektanglar av illustrationer och prosa lyfta upp människor. Jag vet att de gör det, på båda ändarna. Jag minns den glada leenden hos de kunder jag hjälpt till att hitta den perfekta födelsedagskort till sina barn eller föräldrar. Jag minns den tysta, stoiska ansikten på människor som försöker att hitta rätt sätt att erkänna någon passerar, även om de var inte exakt egna ord, kanske särskilt inte. Jag minns det mormödrar att köpa den största, dyraste kort när nya barnbarn anlände.

Jag levde i en värld innan Facebook födelsedagar, när lyckönskningar inte skickas från enheter. Uttryck för kärlek och vänskap var outplånligt på papper i stället. Jag såg vad som hände i de kort butiksgångar. Jag vet också vad som händer när postlådan är öppnade och det är en kort väntar där för mig, eller ännu bättre, en vän en timme bort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar