Min Pappa Är Nu En Kvinna

Jag får inte längre fira Fars Dag med min far. Inte för att min pappa är död. Nej, min biologiska pappa är fortfarande mycket levande. Men min biologiska pappa är nu en kvinna.

Om du behöver ytterligare förtydligande: den person som bidragit med de spermier som skapat den person som är jag är nu lever som en kvinna. Som i penis är borta; en vagina har skapats, och denna person bär smink och tjej kläder.

Gjorde jag blåsa ditt sinne? Jag önskar att det inte var fallet. Jag önskar att vi levde i en värld där vi helt och fullt anammat alla människor oberoende av våra egna individuella normer eller erfarenheter. En värld där personliga uttryck och omvandling möttes utan paus, reservation eller dom.

Samtidigt inser jag att denna situation är en hel del att absorbera om du har aldrig själv upplevt det. Det kan ta lite tid att göra den mentala språnget. Mycket som min far tog år att upptäcka sin sanna själv, jag behövde tid för att komma dit jag är i min fulla acceptans av hennes förändring.

Jag fick först reda på om min fars könsidentitet i min mitten av 20-talet. Min nya man och jag åkte till mina föräldrars hus för att fira semester. Tidigt i dag, som min far berättade för mig: "jag skulle vilja prata med dig, både privat någon gång i dag."

Mitt hjärta kröp ihop. Var hans prostatacancer tillbaka? Var han går tillbaka in i behandling? "Naturligtvis", svarade jag försiktigt.

Ett par timmar senare, min man och jag gick med min far i ett annat rum. Han satt oss ner och fick rätt till den punkt.

"Det är en kvinna inom mig. Och jag cross-klä ibland för att släppa ut henne."

Jag tappade hakan. Jag väntade nyheter av cancer. Jag väntade mig att prata med cellgifter eller strålning. Detta, DETTA hade jag inte förväntat mig. Alltför chockad för att svara, jag satt i tystnad med min mun agape.

Min man kom till min undsättning genom att säga, "Richard, vi älskar dig oavsett vem du är."

"VAD SA HAN! VAD HAN SA! VAD HAN SA!" i mitt huvud skrek. Bara min mun förläget svarade: "har ni några bilder?"

Min far skrattade och glatt skyldig därför att han visste, även med min fot i min mun, vad jag berättade för honom. Att jag var okej. Och han var okej.

Jag antar att jag menar att hon var okej. Hennes namn är nu Josephine. Och, ärligt talat, att vi verkligen gör bra. Men det var inte utan att några konflikter i mitt hjärta och mitt huvud.

För medan jag genast emot Josephine för sin nya identitet, som jag också hade att ta itu med mina egna känslor av förlust. Jag arbetade med en terapeut för att undersöka dessa känslor och att förstå att sorg och acceptans kan finnas i samma utrymme. Så medan jag sörjde förlusten av min far—förlust av farfar till mina barn och alla andra aspekter av en Far-Dotter-relation som jag trodde att vi skulle ha—jag var fortfarande kunna omfamna henne övergången. Och för att välkomna en ny början.

Josephine, någonsin ingenjören, som beskrivs övergången i form av hårdvara och programvara. Medan hårdvara (utanför) var är förändrat, den programvara (insidan) var fortfarande den samma. Det är faktiskt en mycket bra liknelse. Och en som jag hoppas att fler människor kan relatera till—så att vi alla kan komma till en större acceptans för våra transsexuella vänner och familj.

Människor bör bedömas på innehåll av deras karaktär—detta är vad som definierar dem. Josephine är en snäll och generös och kärleksfull person. Hon är en bra person.

Ärligt talat, det är nedslående för mig att se hur svårt det kan vara för andra vuxna att förstå Josephine övergång. Jag undviker ämnet med några av mina vänner eftersom jag inte är säker på att de kommer att svara med förståelse eller acceptans. Jag är inte säker på att de kommer att "få det."

Lyckligtvis är att barn är mer öppna. Och de kan bearbeta komplexa känslor långt mer enkelt att vi ibland ge dem kredit för. De skär rätt till viktiga saker. Ta min dotter till exempel. När hon var gravid och att undersöka hennes familj träd, hon frågade mig: "Mamma, vem är din fader?"

Jag svarade, "Min far var en man vid namn Richard. Han var en man som på utsidan, men kände mig som en kvinna på insidan. Så han bytte utanför för att matcha hur hon var på insidan. Och det är som Mormor Jo."

Min dotter tyckte om att för en stund, lade sin hand på min axel och sade: "nå, hur ledsen. Du behöver inte ha en pappa." Och sedan tillade hon, "Men jag älskar Farmor Jo, och jag är glad över att ha henne."

Exakt. Även vid fyra års ålder, hon förstod att det var sorg och lycka i denna omvandling. Och att vi välkomnar våra nära och kära med öppna armar—även när deras personliga erfarenheter är inte samma som vår.

Josephine har förvandlats till den person hon var tänkt att vara, och hon är mycket glad. Och jag är glad för henne. Och bara för att jag inte har någon pappa längre betyder inte att jag inte har en förälder. Jag gör—bara en annan slags förälder, en transsexuell förälder.

Men det kan vara svårt att fira min transpersoner förälder i detta Kännetecken-kör semesterperioden. Det är inte riktigt lämpligt för att hedra henne på Fars Dag, eftersom hon inte vill bli kallade för "fader" längre. Och det känns inte rätt att hedra henne på Mors Dag eftersom hon inte vill bli kallade "mamma".

Efter lite forskning, jag fann en liten, men vacker rörelse av TransParentDay.org för att skapa Trans Förälder Dag den första söndagen i November. Det är en årlig dag för att hedra vår transsexuella föräldrar precis som Fars Dag och Mors Dag. Tyvärr, detta är inte en semester som erkänns av Signum. (Det är kanske det jag behöver för att starta en namninsamling.)

Det är vad jag ska göra i dag, den 2 November, och alla under hela året: att fira Josefin och den roll hon spelar i mitt liv. Det spelar ingen roll "hårdvara", kommer hon alltid att vara min förälder.

Och det är något värt att fira.

Relaterade inlägg: Hur man Pratar med Dina Barn Om Homosexuella Föräldrar

ADVERT

Lägg till din kommentar