Varför Jag Älskar Min Ex-Make

Åtta år efter att säga att vi gjorde, min man och jag bestämde att vi i själva verket inte gjorde det. Båda är barn av skilsmässa—honom en gång, mig tre gånger—vi visste vad en omvälvning detta skulle kunna och skulle vara i vår då 5-åriga dotters liv. Han hade bara sett hans far två gånger sedan hans föräldrars skilsmässa, en gång på ett bröllop och en gång när hans far låg för döden. Min mamma hade lagt i minimal ansträngning tills jag var 8 år och sedan försvunnit från mitt liv för alltid.

Vi våndades över hur vi kan göra detta så enkelt som möjligt för vår dotter och kommuniceras på ett sätt som vi aldrig hade om vårt äktenskap. Vi bodde i samma hus ogift för månader som vi anpassat sig till detta nya kapitel av våra liv och vi började varje dag med så mycket av en ren skiffer som möjligt.

Även om det inte alltid varit regnbågar och enhörningar, min ex-man och jag har bosatt sig i något som fungerar. Så att hitta oss själva i sex år, två äktenskap, och ett nytt barn senare, kan jag säkert säga att jag älskar mitt ex. Här är varför:

1. Han gav mig tid utan dom.

Direkt efter vår skilsmässa, jag fann mig själv arbetslös och pank. Jag hade dumpade de pengar jag fått från att sälja vårt hus till ett nytt hem rätt i tid att jag förlorat mitt jobb. För drygt ett år har jag arbetat två heltidsarbeten, och under denna tid tog han på mer än 50% co-parenting tid och ansvar. Att veta var jag ner han aldrig sparkade mig, och när en oväntad bill kom på att jag inte kunde täcka, han lånade mig pengar, inga frågor.

2. Han får det.

Kör sen för även om middag med min mamma började på 5:00, ingen dök upp till 6? Inga problem—han var gift med denna familj i åtta år och vet att vår skilsmässa inte plötsligt göra dem i rätt tid. Sista-minuten-planer ändras på grund ut av staten i-lagarna visa upp oväntat? Vi kommer att arbeta igenom det, han är även gift in en ny familj i lagar med sina egna traditioner och utmaningar. Min graviditet har jag sjuk i sängen i flera dagar och jag kan inte göra det till efter skolan pickup line? Han inte har något emot att dra ut min vikt i mickar och drop-offs, för även om jag är gravid med mitt nya mans barn, det betyder inte att han har glömt hur tufft mina graviditeter är eller hur sårbar jag är att ännu ett missfall.

3. Han backar upp mig.

Jag älskar min dotter, som spelar hennes far, men hon ärligt kan vara lite svårt att hantera. Envis, intelligent och på väg in i tonåren, hon kan tänja gränser och kan, som vi skämt privat, "driva en död människa galen." Under dessa prövande tider, det är absolut nödvändigt att vi är en enad front, och det är vad som har hänt. Om hon är grundad på mitt hus, hon är grundad på hans och vice versa. När hon var oförskämd och nedvärderade mig framför hennes vänner, det var hennes pappa som lät henne veta i otvetydiga ordalag att det beteendet skulle inte tolereras, någonsin. Att veta att han är där för att backa upp mig, gör detta co-parenting utmaning så mycket lättare. När vår dotter förklarade, "jag vill att du och pappa ville inte prata med varandra som andra frånskilda föräldrar," jag visste att vi gör något rätt.

4. Han gifte sig med någon som älskar vår dotter.

Det förmodligen inte skada att hon är ung, vacker, välutbildade och hårt arbetande, men det faktum att hon älskar vår dotter var och är fortfarande mycket viktig för honom. Hon och hennes familj behandla vår flicka som hon är sitt blod, och när min dotter insisterar på att kalla mig för läxhjälp i trots av det faktum att hennes styvmor är mer än kvalificerad för att hjälpa till med sjätte klass matematik, hon behöver inte göra en stor sak av det, bara ger henne utrymme och avskildhet.

5. Vi är inte gifta med varandra.

Jag har inga tvivel om att mitt ex och jag kunde köra ett Fortune 500-företag. Jag är ganska säker på att vi kunde styra ett litet land. Men jag är positiv till att vi inte kan vara gift. Det faktum att det i slutet av dagen går vi hem till separata hus med våra skilda makar gör oss arbeta . Vi kan prata dagligen om problem med vår dotter, saker som är på gång i våra liv och tidigare vänner, men när vi hänga upp telefonen vi är gifta med andra människor. Jag kan älska honom utan att vara kär i honom och definitivt utan att vara gift med honom.

Jag är väl medveten om att jag är i minoritet av skilda personer som inte bara tolererar sina ex men faktiskt får tillsammans och uppfattar dem som en vän. Det tar mindre än fem minuter i blandat sällskap att höra otaliga skräckhistorier om böjning och dåliga beteende. Jag vet också att jag är lyckligt lottad att ha en sådan medkännande människa som vill dela en dotter. Även om detta gör mig väldigt impopulär hos dem som vill ömka, det påminner mig om att allt arbete, texter och samtal har varit värt det, och vi gör det bästa vi kan göra för vår dotter. Och det är allt som räknas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar