Hela min Familj är Besatt av Min menstruationscykel & Det är Mitt Fel

När min mor fick sin period på 13, min mormor gav henne ett hårt slag över ansiktet. Min mamma förklarade att detta var vanligt i det gamla landet", men att hon inte skulle slå mig när min tid kom. Istället gav hon mig en kopia av Våra Kroppar, Oss Själva . Jag var 12, och undersökte de svarta och vita fotografier på 1970-talet klassiska att lära mig vad jag kunde om min tid. Jag minns inte att läsa någon av texten, men bilder av alla de pubes är fortfarande brände i mina näthinnor.

Vänsterister, latte-drickande, overeducated feminist, jag har försökt att bli mer positivt om min kropp och dess funktioner. Detta arbete ökade när min man och jag hade vår son och då är vår dotter. Jag satte en hel del har tänkt till hur man ska hjälpa min lilla flicka känner sig okej med att prata om menstruation.

Förra året kom vi upp med ett experiment: Varje gång jag får min tid, han skulle ta med barnen för att köpa mig godis.

OK, jag kom upp med planen, men han gick med på.

Mitt resonemang var enkel: vi skulle ta upp ett ämne som är tabu (vagina grejer) och göra det till bara en del av våra vardagliga konversationer. I själva verket, vi skulle bygga positiva associationer med det (godis! GODIS!).

Vi introducerade ämnet vid middagsbordet för att min dotter och hennes åtta-åriga bror. Min man och jag påverkas en något ointresserad luften, som om vi talade om en kommande spel datum.

Mig: "Oh, förresten, jag har goda nyheter. Jag är på min tid."

Mannen: "Åh, det är skönt. Barn, låt oss köpa Mamma lite choklad efter middagen."

Son: "Vad är tid?"

Mig: "En period är ungefär som en epistaxis, men från en vagina. Det gör inte ont."

Son: "Blod kommer ut ur din vagina?"

Jag: "Japp! Det händer ungefär en gång i månaden att vuxna kvinnor och tonåringar."

Son: "Åh. [Paus.] Jag vill ha choklad också."

Mig: "oroa dig inte, jag ska dela. Se till att din pappa blir något bra."

Jag var nöjd med våra framsteg. Min dotter hade nära deltog hela konversationen, min son visade alla tecken på att bli världens mest befriade ung man, och min man lyckades inte blåsa bitar vid middagsbordet. Tyvärr, uppföljande samtal var lite störande:

"Mamma, min näsa är att ha en period!"

"Jag har godis eftersom Mamma har blod på hennes vagina!"

"Mamma, kan vi ha M&M' s för din tid?"

Kanske om dessa kommentarer inte tar plats i det offentliga, det skulle vara lättare.

Generellt, de preliminära resultaten av detta experiment är positiva. Mina barn är inte räknats ut genom slidan prata, min man inte använder omskrivningar som "Moster Flo," och jag får massor av godis. Jag kommer att rapportera när min lilla flicka är en tonåring. Tills dess att jag måste komma med en bra förklaring till varför andra kvinnor i deras liv (lärare, grannar, post-bärare) kanske inte vill ha den typ utbudet av "period choklad."

Relaterade inlägg: Spelar vi inte Med Våra Vulvas Vid Bordet

ADVERT

Lägg till din kommentar