Min Dotter Är Mitt Osannolikt Oplacerad

Det var verkligen inte så länge sedan.

Jag kom ihåg att dra tillbaka den filt som hon just hade varit swaddled i, med en första blick på hennes lilla ansikte. Jag hade drömt om att ögonblick för månader och plötsligt var hon där i mina armar. Jag rörde hennes kind och höll henne nära. Jag inhalerade hennes doft och drog tillbaka täcket lite till för att få en närmare titt. Min hand hittade henne och jag rörde vid hennes små fingrar för första gången.

Vem är den här lilla bebisen är jag hålla?

Hon var så välbekant och ändå en främling för mig. Hon tog andan ur mig.

Min dotter var så nätta och vackra, och som hon växte upp och gjort övergången från barn till barn till barn, jag blev ännu mer medveten om hur olika vi var. Vad ett mysterium hon var för mig. Hennes bouncy röda lockarna stod i djup kontrast till min tjocka svarta hår, och hennes ljus hy och känsliga funktioner var slående mot mina. Hon såg absolut ingenting som jag, och jag har ofta undrat om våra personligheter skulle vara så kopplas som vårt utseende verkade vara.

De preverbal dagar höll förundran och frustration för oss. Hon var en viljestark, envis och hennes temperament var lätt utlösas. På tider, att vi är anslutna så djupt att det nästan kvävs mig, och på andra, jag kände mig som om jag var mothering en främling.

Vem är den här lilla flickan jag vill ta upp?

Hon började snart att tala, och det tog inte lång tid för henne att börja ställa frågor. Miljontals frågor har ställts i år då hon första gången uttalade, "Varför?"

Jag är ofta överväldigade av de frågor som hon har för mig. Frustrerad av sin tid. Förbryllad av deras volym. Hon är nu 9 år gammal och de frågor som ännu inte kommit varje dag, ibland på en rännil, mer ofta som en flod. Om tanken går genom hennes huvud, det kommer ur hennes mun. Men med varje ny fråga, jag lär mig mer om denna gamla själ som jag vill ta upp. Jag upptäcka där hennes sinne går, och jag läser henne som en öppen bok som hon är.

Vem är denna unga dam som är nu lära mig?

Hon är så olik mig, och nu i ännu mer uppenbara sätt. Vårt hår är fortfarande påfallande olika. Hon är så otroligt vacker och lång, och innan alltför lång tid, jag kommer att vara kortare än hon är. Vi är officiellt delar samma skostorlek, men tack och lov inte samma smak i skor.

Hon är så mycket smartare än jag någonsin var i den åldern. Hon är en imponerande schackspelare, och jag har aldrig lärt mig att spela förrän jag var i min 20-talet. Hon har en törst för historia och en odödlig kärlek till böcker. Hon är nyfiken på allt och djupt analytisk.

Men när hon växer och mognar och blir, så gör jag.

Jag blir medveten om hur nära våra själar är ansluten och kopplad och hur lika vi faktiskt är. Jag är mer bekant med henne än jag själv. Jag kan storlek upp sitt humör med en blick. Jag vet när hon är på väg att ställa ännu en fråga, och jag kan berätta när hon försöker stoppa sig själv från att göra så. Jag ser hennes vänlighet och omtanke. Jag själv uppleva hennes envishet och grunder för självständighet och tillit. Hon är självsäker, intelligent, tankeväckande och kloka bortom hennes år.

Min dotter är min själsfrände.

Denna uppenbarelse hade inte kommit till mig under natten. Det var inget magiskt out-of-kroppen-upplevelse som hände när hon föddes. Det tog tid för mig att känna ansluten till henne. Det är den oändliga dialog mellan oss som har givit mig en djupare insikt i denna lilla själ som jag är välsignad för att kalla min egen.

För inte så länge sedan var hon höll min hand och jag böjde mig ner för att återigen beröra hennes. Långt borta är de små små fingrar som en gång grep mig ut på instinkt. Hon är fortfarande min lilla flicka vars kropp växer alldeles för snabbt för oss båda. Jag är som nu håller i handen av en ung kvinna vars händer är lika stor som min.

I dessa dagar delar vi fnittrar hon försöker på bh: ar för första gången och spricka upp på varandras danssteg. Vi tar ut varandras sinne för humor bara så snabbt som vårt humör kan blossa och surra ut. En tidig elev, hon har redan fulländat ögon rulla av förakt och avsky att alla tjejer måste ge sina mödrar från tid till tid.

Hon är fortfarande så full av frågor. Det är i de frågor som jag först började känna sig djupt kopplad till min dotter och skatt på obligationer som de har skapat mellan oss. Hon är fortfarande tillräckligt bekväm för att komma till mig med dem, och hon är fortfarande ung nog att tro att jag har alla svaren.

Lite vet hon att hon är den som är att lära mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar