Min Pappa Kämpade Demoner Dysfunktion, Så jag Skulle inte Behöva

Jag var 8 eller 9 år gammal, när flickan med det röda håret kom för att bo hos oss. Jag kan inte minnas hur länge hon stannade. Ett par dagar? Ett par veckor? Jag kom ihåg att hon blöt säng — en underlighet i mitt sinne sedan hon var ett par år äldre än jag och jag kom ihåg att ta reda på, antingen genom att vara sa eller overhearing det, varför var hon bor hos oss. Hennes pappa gjorde fruktansvärda saker, som att kasta sitt barn kattungar mot väggen i en drucken vrede. Hon grät sig till sömns på natten.

Jag hade en ganska normal barndom, allt som allt. Men jag var alltid mycket medveten om att det kunde ha gått annorlunda. Min mamma hade tagits upp i en kärleksfull, stabila hushåll, men min pappa är uppväxt närmare liknade vår red-headed gäst. Dysfunktion var inte en främling i mitt hus.

Min pappas farfar var en sned cop som jagade hans söner i en gränd med sin polis pistol, tack och lov för berusade för att träffa bredsidan av en lada som. Min pappa, mamma, trots sin Katolska Botgöring, hade sex barn med sex olika fäder. Hon gick in i en blind ilska när hon fick berusad, vilket var tillräckligt ofta som hon var alkoholist .

Min pappa kunde lätt ha fortsatt hans familj arv av övergrepp, missbruk, och dysfunktion. De flesta av hans syskon gjorde, för att i varierande grad. Jag minns tydligt min mamma svarar i telefonen och smulas sönder till golvet på nyheterna att min pappas lille bror — min charmig och rolig farbror Doug — hade begått självmord. Jag var 10. Han var 24 och hade precis fått gift. Den skada som görs för att min pappa och hans syskon som barn var djupt, och de demoner som de ärvt föra en nära-ständig kamp med sina psyken.

Men min pappa bestämde sig för vid något tillfälle att han inte skulle passera på dessa demoner till hans egna barn. Genom en kombination av själv-medvetenhet, bön, stöd av min mamma, konstant viljestyrka, och Gud vet vilka andra vapen, han tog på dessa monster i hans huvud.

Vi visste att monster var det. Vi såg dem i blixtar av ilska ibland. De flesta föräldrar blir arga ibland, naturligtvis, men det är annorlunda när det är demoner som ligger bakom. Det finns en viss energi i luften när de monster som hotar att bryta sig loss, en fara bakom den vrede som alla kan känna sig. Min pappa gjorde sitt bästa, men han kunde inte alltid sköld oss från faror av kriget.

Men han talade till oss om det. Han förklarade för oss var han kom ifrån, vad hans barndom var, och hur det var att försöka att vara en förälder från en dysfunktionell familj. När han kämpade för sitt inre slagfält, han bad om ursäkt. Alldeles som ett barn, förstod jag hur som växer upp i ett missbruk, instabil miljö skulle göra det svårt att föräldern på olika sätt. Jag visste att min pappa arbetade hårt för att övervinna sina instinkter. Jag visste att kriget var aldrig över, även mellan slagen.

Om min pappa kämpade på hans egna mest av tiden, han var inte ensam. Jag har känt andra föräldrar från sårade barndom som har skapat en annan väg för sina egna barn. Det finns otaliga föräldrar som tar på sig sina dysfunktionella demoner så deras barn inte har till— cykel-bryta hjältar som att förvåna mig med sin styrka och uthållighet.

Föräldraskap är svårt, även när man kommer från en sund bakgrund. Jag kan inte tänka mig att ha för att gå emot allt jag upplevt, allt jag hade fått lära mig, är allt mitt undermedvetna försökte pressa på mig helt enkelt för att förälder till mina barn. Det är en imponerande handling av mod att försöka bryta cykler av missbruk.

Om du är en förälder vars tid och energi är sappade slåss mot dina egna demoner, vänligen hör mig: Din kamp är värt det. Ditt barn kommer att ha nytta av ert arbete mer än du vet. Du kan förlora en del slag, men om du är öppen och ärlig med dina barn, kommer de att förstå att det är kostnaden för kriget. De kommer att förstå att du är som kämpar för sin frihet, och när de växer för att förstå sin egen mänsklighet mer fullt ut, de kommer att tacka dig för det.

Ibland undrar jag vad som hände med den röda rubriken flicka vars namn jag inte minns. Jag gillar att tänka mig henne ut det nu med hennes egna barn, kämpar den goda kampen. Kanske blev hon en cykel-breaker som min pappa, att göra sin del för att fostra människor med minimal skada. Jag kan se henne beväpnade med resolut beslutsamhet, hennes flammande hår flyger som hon slår tillbaka de djur som hotar hennes barns framtid.

Hennes barn kommer att tacka henne för.

ADVERT

Lägg till din kommentar