Mitt Barn Är En Mobbare, Och Detta Är Vad Jag Vill Att Du Ska Veta

Vi alla vet en. Som barn på skolan som uppmanar andra barn namn. En som säger oförskämd kommentarer. Den som inte spelar rent spel under spel, eller försöker styra vem som får spela med gruppen. Som förälder att se att ditt barn känner att få ont, detta kan vara svårt, utmanande, och rent av upprörande.

Hej! Jag är förälder av att mobba.

Men istället för att säga "bully" för nu kommer jag att säga "uppfattas översittare." Jag tror en översittare är det någon som avsiktligt försöker skada, förolämpning, eller tvinga andra människor. Många människor tror att mobbning är ett resultat av dålig uppfostran. Ett barn som är modellerad dåligt beteende, utsatt för våldsamma filmer eller tv-spel, eller någon att umgås med fel typ av människor. Detta kan ofta vara fallet, men ibland ... ibland, det kan vara särskilda behov.

Jag har flera barn som har särskilda behov. De har alla varierande behov, och alla ställer ut sina beteenden på olika sätt. Men två av mina barn har setts som en översittare: en hemma och en i skolan.

Mitt barn som kämpar i skolan ärligt talat har den sötaste hjärtat. Hon förlitar sig på läkemedel för att hjälpa till med några av hennes beteenden, och när hon vaknar upp är hon FAST. Inom 45 minuter, men hon är min mest bra, söta och följa barnet i familjen. Mer så än någon av mina barn utan särskilda behov. Hon hjälper till att titta på bebisar, hon hjälper till med att städa, att få luncher, och alla andra uppgifter som jag behöver hjälp med under den kaotiska morgon rutin. Hon älskar snuggles, kramar och kyssar, och älskar alla hennes vänner. Hon är en social fjäril, älskar att organisera aktiviteter, och att gå med i gruppen aktiviteter med sina vänner. Hon älskar andra människor och att vara accepterad i gruppen.

Eftersom året går, dock, och hennes medicin jobba lite mindre, och hon blir mer och mer bekväma med sin klass och omgivning, hennes negativa beteenden börjar växa fram mer och mer. Övergångar är hennes svaga punkt och line-ups, fördjupning, och efter skolan är hennes kamp. Hon rutinmässigt säger sårande kommentarer till sina vänner, grannar och syskon. I slutet av dagen, är hennes medicin har avtagit och det blir ännu mer utmanande.

Av den tid som Julen är över och det nya året börjar, jag brukar börja med att ta emot e-post. Vissa är från lärare. Vissa är från föräldrar. Vissa är från grannar. Ibland är även från familjemedlemmar. Jag är väl erfaren i att ta emot dem. Den stora sak om mitt samhälle är att de görs oftast på ett kärleksfullt sätt. Jag har alltid uppskattat att veta när mitt barn har gjort något fel eller sårande så att jag har möjlighet att diskutera det med mina barn, lär dem, ge dem en möjlighet att be om ursäkt, och förhoppningsvis imponera på någon sorts lektion i allt det.

Problemet är, med vissa typer av särskilda behov , att lära sig att inte göra någonting är svårt. Några av mina barn inte förstår orsak och verkan. De behöver inte förstå det betyder att kommentarer som skadar andra. De inser inte att fusk under ett spel kan orsaka barn att hitta nya spelare. De förstår inte att om du tycker att något är fult, du håller den tanken till dig själv, snarare än att ange din mening.

Dessa sociala normer är längre än många barn förståelse och brukar resultera i många sårade känslor. Även om mina barn kan skada andra, jag kan inte tänka vem som helst som de ogillar. De söker inte efter att skada andra barn. Att de inte medvetet vill orsaka skada, och de är verkligen inte rikta någon annan med avsikt för något olycksbådande. Men de fortsätter att dessa beteenden på grund av deras särskilda behov, deras permanenta skador på hjärnan som tyvärr inte går att bota.

Den mest utmanande aspekten av att vara förälder till en upplevd mobbaren är den effekt det har på barn. Inte bara är det ett barn någonstans att få sina känslor sårade, men varje gång jag får ett e-mail eller telefonsamtal, jag blir påmind om att mitt barn har kamper. Medan de kanske har vänner och barn att leka med i skolan, de kanske inte har nära vänner eller bästa vänner på grund av dessa kamper.

Grundskolan är inte så självklar, men som barn fortsätta att ålder och retur mellan-och högstadiet, nära vänner betyder mycket. Att bli bjuden på födelsedagskalas och spela datum är viktigt, och att vara utestängda rent ut sagt suger. Jag vet att mitt barn gör elaka saker, men jag vet också hennes hjärta. Hennes avsikter. Och hennes kärlek. Jag vet att de allvarliga effekter som hon möter på grund av beslut innan hon föddes, och den ständiga pris hon måste betala på grund av det. Det krossar mitt hjärta. Se ditt barn som något annat än accepterat kan vara olidlig.

Så varför gör jag för att dela detta? Naturligtvis, att få skrika ut sin solidaritet med andra särskilda behov föräldrar där ute som kanske står inför samma utmaning, och så att du vet att du är inte ensam. Men också att föräldrar till barn i den mottagande änden. Till läraren, och granne. Jag är ledsen. Mitt barn är ledsen. Vi vill aldrig se en annan barnet skada.

Men detta är också en påminnelse om att få nåd. Att se att de är bara barn, och att deras beteenden är bortom deras kontroll. Vet att så många av dessa kiddos verkligen menar väl, men fastnar i deras utförande av saker.

Jag vill säga att det är OK att berätta för ditt barn att mitt barn hade särskilda behov. Att ibland mitt barn gör saker de inte borde, eller som ibland behöver extra hjälp för att förstå och spela spel. Att veta att mina barn älskar ditt barn, och som desperat vill vara vänner, men har kamp i hur man faktiskt göra det. Och naturligtvis att säga att jag uppskattar och vill veta när incidenter har kommit ... men det gör ont. Inte från dig. Inte ens från mitt barn. Men från situationen och förverkligandet av allt det egentligen innebär för mina barn och deras framtid.

Och slutligen, för att veta att mitt barn är inte en översittare. Ska du inte berätta för ditt barn att inte längre vara deras vän, eller undvika dem, eller göra något sårande tillbaka. Men istället för att inse att innebära beteenden från många barn faktiskt beteendemässiga problem från ett osynligt funktionshinder. Att utbildning och förståelse kan gå en lång väg, och att så mycket som ett barn kan vara att såra andra, de är lika skadar sig själva, så att vi förhoppningsvis kan alla hitta ett sätt att gå vidare. Låt oss inte vara mot mobbarna, men för vänlighet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar