Mitt Barn Har En Tumör: 4 Saker Att INTE Säga Till Mig

För några månader sedan, min son fick diagnosen en cancertumör. Jag tänker inte gå in på detaljer där det är, vad det är, eller hur sällsynt det är. Jag kommer att berätta för dig men att han gör ett mycket bra och vi har all anledning att vara lugn, fokuserad och positiv. Onödigt att säga, när ditt barn har en allvarlig sjukdom, är din hela världen vänder sig upp och ner. Att bryta nyheter till din familj och vänner är svårt. Men det är ännu svårare att höra vissa av svaren. Medan vissa reaktioner är precis vad du vill och vad du behöver höra, andra är exakt fel ord att säga. Så, jag kommer att kasta dig ett ben och ge er en heads up så att du vet vad du INTE ska säga till någon om de bara fick reda på att deras barn har en allvarlig sjukdom eller sjukdom:

1. "Jag Kan inte Föreställa mig Vad Du Måste Gå Igenom." Jag ska berätta varför jag hatar detta uttalande: du är nu att lägga den bördan på mig för att trösta DIG. Nu måste jag svara dig genom att säga saker som, "Ja, det är verkligen svårt, men vi kommer att få igenom det här" eller "Ja, jag trodde aldrig att detta kunde hända oss, och vi var i chock i början, men nu är vi på ett bättre ställe." Faktum är att du förmodligen rätt i att du inte kan föreställa dig vad vi går igenom och om så är fallet, kan ni inte få mig att känna mig sämre. Du är i princip säga till mig att det vi går igenom är så fruktansvärt och så hemskt att du inte kan föreställa dig det. Inte exakt plocka upp mig, jag hade hoppats på.

2. "Du Hanterar Detta Så Väl...Du Är Så Stark." Jag är inte en super hjälte. Jag är en mamma som gör vad alla andra morsan skulle göra absolut allt för att göra mitt barn bättre. När folk säger att jag är stark, jag får känslan av att de förväntade mig att skrumpna upp till en boll och oändligt gråta. Jag VILL naturligtvis göra det. Vem skulle inte? Men, jag kan inte. Och man kunde inte heller. Detta är mitt barn som behöver mig. Så, jag kommer att sätta ett leende på mitt ansikte och vara stark för honom, eftersom det är vad mamma gör. Jag inser att vi alla har val att göra i termer av hur vi ska hantera en kris eller en utmaning. Men, jag är villig att satsa på att 99% av mammor kommer att välja att vara en stark förebild för sina barn.

3. "Vad Kan Jag Göra För Att Hjälpa?" Jag ÄLSKAR att du vill hjälpa till, det gör jag verkligen. Men, snälla, fråga mig inte vad du kan göra eftersom det är oerhört svårt för mig att be mina vänner och familj för att få hjälp. Du vet redan att jag behöver hjälp: jag har två andra barn, en hund, tvätt, och så vidare. Förutom att jag inte kommer att känna sig bekväm ger dig en lista över livsmedel för att köpa mat att förbereda sig, och berättar för dig när du ska samåka mina barn. I stället för att sätta mig i position att diktera för dig vad jag behöver, bara gör vad som helst som du tror kan hjälpa mig. Jag hade en vän som frågade inte, men helt enkelt levereras till vår dörr, ett gäng frysta måltider, leksaker till min son, liksom perfekt objekt för stressade föräldrar: sleepy-time te, godis, en växt och ett hjärtligt kort i princip säga "jag är med dig på detta." En av mina andra vänner visste att min man skulle behöva hjälp hemma medan min son och jag var ute på stan på ett annat sjukhus för medicinska behandlingar, så hon satte upp en måltid tåg på nätet. Hon mailade länken till ett gäng vänner och grannar och voila, min man och mina andra två pojkar kommer nu att få mat levererat ett par kvällar i veckan. Och måltiden tåg kommer att fortsätta på de dagar som min son har behandlingar när vi är hemma. Vi är verkligen tacksamma för den hjälp, och ännu mer tacksam över att vi inte måste be om det.

4. "Han Kommer Att Bli Bra." Detta gnuggar mig på fel sätt, även om det inte borde. Jag vill att du ska vara positiv och lugnande och det är precis vad det uttalandet gör. Och, vi är också positiva och vet att han kommer att bli bra. Och ändå, du är inte hans läkare, och du vet inte detaljerna av hans sjukdom och de tuffa beslut som vi har haft att göra längs vägen. Han KOMMER att bli bra, men för att du säger det som om det är så självklart och enkelt – som om han återhämtar sig från streptokocker i halsen – ja, vi är i en annan kategori än här så att du inte låtsas att vi inte är det.

Den verkliga hjälte, riktig krigare i allt detta är min son. Och ändå, det förvånar mig hur många människor som inte frågar hur han mår eller känner. Kom ihåg att om du verkligen vill stödja mig, visa stöd till min son också. Även om han är den mest motståndskraftiga, modig, och laid-back kid med en tumör som du någonsin kunde veta, att han fortfarande behöver kärlek också.

ADVERT

Lägg till din kommentar